Results 1 to 3 of 3

Thread: kate prints line numbers starting at zero

  1. #1

    Default kate prints line numbers starting at zero

    Dear all,

    I'm using kate to print code with line numbers. However, it seems that when printing the numbering starts at zero rather than one (that is, the first line is numbered as zero, the second as one, and so on). I would like to make numbering start at one since this is the way the lines are numbered in compilers, debugers, or even kate itself when editing.

    Is this a bug? Or is there any option to make line numbering start at one when printing?

    This is the information of the kate version I'm using

    kate-15.12.3
    kate-plugins-15.12.3

    I'm using Leap 42.1, kernel 4.4.19-1.

    Best,

    Lluís

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,654
    Blog Entries
    14

    Default Re: kate prints line numbers starting at zero

    Quote Originally Posted by lgoster View Post
    Dear all,

    I'm using kate to print code with line numbers. However, it seems that when printing the numbering starts at zero rather than one (that is, the first line is numbered as zero, the second as one, and so on). I would like to make numbering start at one since this is the way the lines are numbered in compilers, debugers, or even kate itself when editing.

    Is this a bug? Or is there any option to make line numbering start at one when printing?

    This is the information of the kate version I'm using

    kate-15.12.3
    kate-plugins-15.12.3

    I'm using Leap 42.1, kernel 4.4.19-1.

    Best,

    Lluís
    Never used the option, but I confirm this odd behaviour. Report a bug a bugs.kde.org, since this is definitely not a packaging issue, rather a programming bug.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3

    Default Re: kate prints line numbers starting at zero

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Report a bug a bugs.kde.org, since this is definitely not a packaging issue, rather a programming bug.
    It's https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=366579, and it should be fixed in today's KDE Frameworks 5.26.0 release.

    You may want to file a bug report at openSUSE'S bugzilla though if you want to have an update for 42.1.

    42.2 will of course get it anyway.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •