Results 1 to 3 of 3

Thread: KDE Plasma is still shown as 5.7.2

Hybrid View

  1. #1

    Default KDE Plasma is still shown as 5.7.2

    Hey all,

    I have a fresh install of Tumbleweed, installed yesterday. I just got the update today to install kernel 4.7.1-1.

    But according to Dominique's weekly review, KDE Plasma 5.7.3 was released: http://dominique.leuenberger.net/blo...-weeks-201633/

    It's still showing 5.7.2 for me. KDE Frameworks is at 5.2.4.0, and QT at 5.6.1. The kernel probably shows 4.7.1-1-default.

    If anyone has any thoughts, I appreciate it!

  2. #2

    Default Re: KDE Plasma is still shown as 5.7.2

    Quote Originally Posted by liamphmurphy View Post
    Hey all,

    I have a fresh install of Tumbleweed, installed yesterday. I just got the update today to install kernel 4.7.1-1.

    But according to Dominique's weekly review, KDE Plasma 5.7.3 was released: http://dominique.leuenberger.net/blo...-weeks-201633/

    It's still showing 5.7.2 for me. KDE Frameworks is at 5.2.4.0, and QT at 5.6.1. The kernel probably shows 4.7.1-1-default.

    If anyone has any thoughts, I appreciate it!
    The Plasma version Kinfocenter reports is 5.7.2 for me too ... however, checking the actual package versions, I see that the 5.73 stuff is indeed installed.

    Likely a minor oversight somewhere of someone forgetting to bump the listed version in whatever file it is that Kinfocenter is drawing the information from..

  3. #3

    Question Is the plasmashell bug there, in your fresh install of Tumbleweed?

    Quote Originally Posted by liamphmurphy View Post
    I have a fresh install of Tumbleweed, installed yesterday. I just got the update today to install kernel 4.7.1-1.

    But according to Dominique's weekly review, KDE Plasma 5.7.3 was released: http://dominique.leuenberger.net/blo...-weeks-201633/

    It's still showing 5.7.2 for me. KDE Frameworks is at 5.2.4.0, and QT at 5.6.1. The kernel probably shows 4.7.1-1-default.
    In your new installation, do you see the plasmashell executable taking over the CPU, becoming major CPU user at 25-100%?

    What graphics card do you have, and what driver?

    The plasmashell bug appeared in 2015 (https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=356479) and now they are thinking of ways how to figure out where the bug is ("push this back up through KDE/QT to find the source of the issue"). Did they push and find the bug in KDE Plasma 5.7.3?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •