Results 1 to 5 of 5

Thread: YaST Software Management not loading

  1. #1

    Question YaST Software Management not loading

    Hi there,

    I use openSUSE Leap 42.1 with KDE Plasma version 5.5.5, Qt Version 5.5.1 and Kernel version 4.1.27-24-default.

    My Problem: I can't open YaST Software Management on my laptop. When I click on the icon there are first the usual progress bars appearing. But once they reach their end, the window is just closing itself. A couple of days ago it did work and I could install some programs, today it won't even after several restarts.

    What can I do?

    By the way, I was trying to install anything which could disable the touch pad of my laptop.

    Thank you for your help.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,769

    Default Re: YaST Software Management not loading

    You may have mixed repos. show zypper lr -d

  3. #3

    Default Re: YaST Software Management not loading

    zypper lr -d
    # | Alias | Name | Enabled | GPG Check | Refresh | Priority | Type | URI | Service
    ---+---------------------------------+-----------------------------------------+---------+-----------+---------+----------+--------+-------------------------------------------------------------------------+--------
    1 | download.opensuse.org-non-oss | Main Repository (NON-OSS) | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/distrib.../repo/non-oss/ |
    2 | download.opensuse.org-non-oss_1 | Update Repository (Non-Oss) | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/42.1/non-oss/ |
    3 | download.opensuse.org-oss | Main Repository (OSS) | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/distrib...42.1/repo/oss/ |
    4 | download.opensuse.org-oss_1 | Main Update Repository | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/42.1/oss |
    5 | openSUSE-42.1-0 | openSUSE-42.1-0 | No | ---- | Yes | 99 | yast2 | hd:///?device=/dev/disk/by-id/usb-058f_6387_11080758004347-0:0-part2 |
    6 | repo-debug | openSUSE-Leap-42.1-Debug | No | ---- | Yes | 99 | NONE | http://download.opensuse.org/debug/d...42.1/repo/oss/ |
    7 | repo-debug-non-oss | openSUSE-Leap-42.1-Debug-Non-Oss | No | ---- | Yes | 99 | NONE | http://download.opensuse.org/debug/d.../repo/non-oss/ |
    8 | repo-debug-update | openSUSE-Leap-42.1-Update-Debug | No | ---- | Yes | 99 | NONE | http://download.opensuse.org/debug/update/leap/42.1/oss |
    9 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-Leap-42.1-Update-Debug-Non-Oss | No | ---- | Yes | 99 | NONE | http://download.opensuse.org/debug/u.../42.1/non-oss/ |
    10 | repo-source | openSUSE-Leap-42.1-Source | No | ---- | Yes | 99 | NONE | http://download.opensuse.org/source/...42.1/repo/oss/ |
    11 | repo-update | openSUSE-Leap-42.1-Update | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/42.1/oss/

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,394

    Default Re: YaST Software Management not loading

    Repos look good to me.

    Try to run it from a terminal window to see if there are any messages:
    Code:
    su -l -c '/sbin/yast2 sw_single'
    Henk van Velden

  5. #5

    Default Re: YaST Software Management not loading

    This command opened the Software Management window without any problems. Now I can reach the window with the GUI, too. The problem seems to have disappeared. Well, thanks for your help. I had tried several restarts earlier and I've got no clue why it is working now.

    LEAP isn't running well on my laptop, though. I have been using my laptop for about 5 or 6 hours today and 3-4 times the screen would freeze and I could do nothing but turn the power off. But that's probably a different topic and I'll write a post on that later.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •