Results 1 to 6 of 6

Thread: Geen edge scrolling in 3.20?

  1. #1

    Default Geen edge scrolling in 3.20?

    Zoals de titel al zegt......

    Gisteren de updates binnen gehaald, en we zitten nu met Tumbleweed op Gnome 3.20.
    De installatie zit op een hp laptop, en nu werkt "edge scrolling" niet meer.

    Als ik dan kijk bij instellingen- muis/touchpad zie ook niet meer de mogelijkheid om het in/uit te schakelen.
    Is dit bewust weggelaten, of is er iets misgegaan met mijn update?

    (Ik las dit:
    https://blogs.gnome.org/felipeborges/new-mouse-panel/
    En zie daar toch echt een optie om het scrollen aan te passen, maar zoals ik al zei, zie ik dat niet in mijn installatie.)

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,590
    Blog Entries
    14

    Default Re: Geen edge scrolling in 3.20?

    Is xf86-input-libinput-0.17.0-1.1.x86_64 geïnstalleerd?

    In mijn geval scrollde alles omgekeerd, heel raar. Natural scrolling uitgezet en nu werkt 't naar behoren.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3

    Default Re: Geen edge scrolling in 3.20?

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Is xf86-input-libinput-0.17.0-1.1.x86_64 geïnstalleerd?

    In mijn geval scrollde alles omgekeerd, heel raar. Natural scrolling uitgezet en nu werkt 't naar behoren.
    Ja, is geïnstalleerd.

    Het rare is dat de hele optie in het configuratie-programma is verdwenen.

    Normaal heb je de keuze tussen het scrollen met 2 vingers, of edge scrollen.
    Die is bij mij dus niet aanwezig.....
    Ik heb (nog maar) 4 opties bij touchpad:

    Touchpad aan/uit
    Natural scrolling
    Touchpad speed
    Tap to click

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,590
    Blog Entries
    14

    Default Re: Geen edge scrolling in 3.20?

    Quote Originally Posted by jansteen View Post
    Ja, is geïnstalleerd.

    Het rare is dat de hele optie in het configuratie-programma is verdwenen.

    Normaal heb je de keuze tussen het scrollen met 2 vingers, of edge scrollen.
    Die is bij mij dus niet aanwezig.....
    Ik heb (nog maar) 4 opties bij touchpad:

    Touchpad aan/uit
    Natural scrolling
    Touchpad speed
    Tap to click
    Heb ik ook. Ben pas net weer wat met GNOME bezig, er is sinds 3.12 nogal wat veranderd. Heb ook een raar probleem: In een nieuw account werken de extensies uit het ..extensions-common pakket gewoon netjes. In mijn eigen account werkt Application menu niet, ook niet na opruimen van alle gnome gerelateerde bestandjes in mijn homedir. Nog geen tijd voor gehad om er verder naar te kijken.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #5

    Default Re: Geen edge scrolling in 3.20?

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Heb ik ook. Ben pas net weer wat met GNOME bezig, er is sinds 3.12 nogal wat veranderd. Heb ook een raar probleem: In een nieuw account werken de extensies uit het ..extensions-common pakket gewoon netjes. In mijn eigen account werkt Application menu niet, ook niet na opruimen van alle gnome gerelateerde bestandjes in mijn homedir. Nog geen tijd voor gehad om er verder naar te kijken.
    Ik wist helemaal niet dat er een extensions-common pakket was........
    Mijn extenties installeer ik altijd via de Gnome extensites website.
    Maar de meeste werken op dit moment niet omdat ze nog niet zijn aangepast voor 3.20, maar dat is altijd zo met een nieuwe versie Gnome.

    Maar goed, als jij die opties ook niet hebt is het geen lokaal probleem (scrollen)

  6. #6

    Default Re: Geen edge scrolling in 3.20?

    Had ook gepost op het Engelse gedeelte van dit forum (had je vast wel gelezen)
    Maar heb dus toch maar een bug-rapport aangemaakt.

    https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=973755

    Dit ter info

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •