Results 1 to 3 of 3

Thread: GRUB faulty

  1. #1
    johmidl NNTP User

    Default GRUB faulty


    Help! Way back I loaded a corrupt CDROM - failed to check first as I
    trusted the source. Now I can't get rid of the bloody thing. The system
    is working somewhat which allows me to get on line, but the task bar
    changes widgets around, have to configure help every time I go to it and
    icons don't align on screen. Tried LVM and it worked for a while, but
    don't trust it that way. Any suggestions?


    --
    johmidl
    ------------------------------------------------------------------------
    johmidl's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13053
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407538


  2. #2
    smpoole7 NNTP User

    Default Re: GRUB faulty


    You probably haven't gotten an answer yet because you need to provide
    more info.

    What was the CD that you think is faulty? What program (or distro or
    package, whatever)?

    Why is your title, "GRUB faulty?" Are you having trouble booting? Or
    just (as you described) with your desktop? Which desktop: Gnome, or
    KDE?

    Provide some details and someone here should be able to help.


    --
    smpoole7
    ------------------------------------------------------------------------
    smpoole7's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13513
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407538


  3. #3
    johmidl NNTP User

    Default Re: GRUB faulty


    I am using KDE. The distro was obtained from the MTN Science Centre here
    in Cape Town. Their toaster has normally been reliable, but after
    finding setup not reliable, I did a media check and found md5sum wrong.
    My fault for not checking first! finding files showed:

    01grub usr/share/doc....
    99Zgrub usr/lib
    grub usr/sbin
    nbgrub usr/lib/grub
    pxegrub usr/lib/grub

    all modified on the original date.

    grub boot/
    grub usr/lib
    grub usr/share/YaST@.....

    modified on attempt to reload and unsuccessful attempts to delete,
    which I guess is right as indicated in commands.

    Odd things happen like "Help" requires configuring each time it is
    used, icons do not automatically align in alphabetic sequence when
    loaded to screen (this happened when I tried LVM). The task bar is not
    stable; widgwts normally on the right, gpg, volume, etc are on the left.


    --
    johmidl
    ------------------------------------------------------------------------
    johmidl's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13053
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407538


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •