Results 1 to 3 of 3

Thread: symbol lookup error

  1. #1
    albumns NNTP User

    Default symbol lookup error


    I've installed a software named "COOT" under Opensuse11.1, but it
    alarmed when it started up each time.The error informations are
    following:

    INFO:: backup file
    coot-backup/_home_albert_Documents_bjdata_2_p41212_2_cns_1_bindividual.pdb_Tue_Feb_10_19:22:35_2009_modification_0.pdb.gz
    sh: symbol lookup error:
    /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/lib/libreadline.so.5: undefined
    symbol: BC
    coot-exe: "/opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real"
    coot-version:
    /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real
    /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real:
    /usr/X11R6/lib/libGL.so.1: no version information available (required by
    /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real)
    /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real:
    /usr/X11R6/lib/libGL.so.1: no version information available (required by
    /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/lib/libgtkgl.so.5)
    /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/bin/coot-real:
    /usr/X11R6/lib/libGL.so.1: no version information available (required by
    /opt/CCP4/CCP4-Packages/Coot-0.4.1/lib/libglut.so.3)
    core: #f
    No core file found. No debugging


    when I "cd /usr/X11R6/lib" --> "ls", the results are following:

    FGL.renamed.libGL.so.1.2 libglut.so.3 libXm.so.3.0.1
    libGLcore.so.1 libgtkgl.so.5 libXvMCNVIDIA.a
    libGLcore.so.180.22 libMrm.so.3 libXvMCNVIDIA_dynamic.so.1
    libGL.so libMrm.so.3.0.1 libXvMCNVIDIA.so.180.22
    libGL.so.1 libUil.so.3 modules
    libGL.so.180.22 libUil.so.3.0.1 X11
    libGL.so.3 libXm.so.3


    it seems that, the "libGL.so.1" mentioned in the error info is exist in
    that folder


    anyboday know how to solve this problem? it doesn't happen under
    opensuse11.0


    --
    albumns
    ------------------------------------------------------------------------
    albumns's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=7711
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407476


  2. #2
    smpoole7 NNTP User

    Default Re: symbol lookup error


    How did you install it? Did you build from source, or install with
    Yast/Zypper?


    --
    smpoole7
    ------------------------------------------------------------------------
    smpoole7's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13513
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407476


  3. #3
    albumns NNTP User

    Default Re: symbol lookup error


    I installed it by building source....it seems that something wrong with
    graphic driver


    --
    albumns
    ------------------------------------------------------------------------
    albumns's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=7711
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407476


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •