Results 1 to 7 of 7

Thread: Virtual Box-OSE for SUSE11.1 additions not working

  1. #1
    ve3fd NNTP User

    Default Virtual Box-OSE for SUSE11.1 additions not working


    After successful installation of the OSE version including Windows XP, I
    also added the following two packages with YAST:
    1. virtualbox-ose-guest-tools and 2. xorg-x11-driver-virtualbox-ose for
    reason to increase the size of the virtual screen which is only about
    50% of my 19" monitor. It cannot be resized with the commands suggested
    by the virtual machine and a message requests the addition of the guest
    tools, albeit installed.

    What is the problem here? Unfortunately I was unable to find any
    documentation, explaining the use of the packages. Therefore I am
    seeking any advise here on this forum.

    Thank you very kindly for taking time to reply.

    -ve3fd


    --
    ve3fd
    ------------------------------------------------------------------------
    ve3fd's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19394
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407442


  2. #2
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Virtual Box-OSE for SUSE11.1 additions not working


    Read here:
    'VirtualBox Installation - openSUSE'
    (http://en.opensuse.org/VirtualBox_Installation)

    You should be using this repo:
    'Index of /repositories/Virtualization:/VirtualBox/openSUSE_11.1'
    (http://tinyurl.com/a72es3)


    and update VBox


    When in the XP VM - free your mouse and from one of the tab across the
    top - choice install guest additions

    It works brilliantly


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"93" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407442


  3. #3
    ve3fd NNTP User

    Default Re: Virtual Box-OSE for SUSE11.1 additions not working


    caf4926;1942144 Wrote:
    > Read here:
    > 'VirtualBox Installation - openSUSE'
    > (http://en.opensuse.org/VirtualBox_Installation)
    >
    > You should be using this repo:
    > 'Index of /repositories/Virtualization:/VirtualBox/openSUSE_11.1'
    > (http://tinyurl.com/a72es3)
    >
    >
    > and update VBox
    >
    >
    > When in the XP VM - free your mouse and from one of the tab across the
    > top - choice install guest additions
    >
    > It works brilliantly

    Thank you very much caf4926.
    While I was quite careful to install everthing as per the suggestions
    offered by SUSE (and reiterated by you) concerning Virtual Box, I did
    not have any choice anywhere to install any additions.
    Accordingly, I believe that I installed the VBox packages in the
    incorrect order, namely Vbox, WindowsXP and subsequently the addional
    packages named above.
    Perhaps the installation order should be VBox and all its required and
    ancillary packages and then Windows. Oh, well. It's a learning curve and
    unfortunately time consuming. Would you concur with the installation
    order, which I think might be correct?.


    --
    ve3fd
    ------------------------------------------------------------------------
    ve3fd's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19394
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407442


  4. #4
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Virtual Box-OSE for SUSE11.1 additions not working


    With the XP machine running
    When click Install VBox Additions it downloads another small .iso
    (you can add it to mount at booting xp in the settings for the VM) but
    normally it automounts from the download.


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"93" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407442


  5. #5
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Virtual Box-OSE for SUSE11.1 additions not working


    Here is a Video showing it. You have to download it from here:

    'Virtual Box Additions In XP - By carl4926'
    (http://my.opera.com/carl4926/blog/vi...dditions-in-xp)


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"93" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407442


  6. #6
    ve3fd NNTP User

    Default Re: Virtual Box-OSE for SUSE11.1 additions not working


    caf4926;1942724 Wrote:
    > Here is a Video showing it. You have to download it from here:
    >
    > 'Virtual Box Additions In XP - By carl4926'
    > (http://my.opera.com/carl4926/blog/vi...dditions-in-xp)

    I got it working, actually before I read your message concerning the
    video.

    I have other questions with VBox before commit anything serious to it,
    But I will search in the forum first and perhaps i will find the answer.
    Thank you ever so much for helping out. Take care.


    --
    ve3fd
    ------------------------------------------------------------------------
    ve3fd's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19394
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407442


  7. #7
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Virtual Box-OSE for SUSE11.1 additions not working


    ve3fd;1942932 Wrote:
    > I got it working, actually before I read your message concerning the
    > video.
    >
    > I have other questions with VBox before commit anything serious to it,
    > But I will search in the forum first and perhaps i will find the answer.
    > Thank you ever so much for helping out. Take care.


    That's Great - Well done.

    Good luck


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"93" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407442


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •