Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Compiz fails to work in KDE 4.2

  1. #1
    thorjelly NNTP User

    Default Compiz fails to work in KDE 4.2


    I know that kwin has it's own composite manager but I prefer Compiz
    because I find it to be faster on my nvidia machine and more mature. I
    read some threads on the forum indicating that Compiz works out of the
    openSUSE repositories for 4.2, and it even seems to come pre-installed
    in 11.1. However, I can't get Compiz to run on my 11.1 install newly
    updated to KDE 4.2 (I had not tried it on KDE 4.1).

    When I try to switch to Compiz in the Default Applications section of
    'Personal Settings' it complains that "the new Window Manager has failed
    to start"; when I run compiz --replace in the terminal it just sits
    there doing nothing, giving no error message or anything at all until I
    close Konsole.

    This doesn't seem to be the same problem I am having as other people
    are making threads about, being mostly that when they start Compiz after
    a little why they lose window decorations. In my case Compiz just
    utterly fails to start. Anyone have any idea what might cause this?

    Incidentally, kwin's graphic effects -do- work and I do have
    compositing enabled in my xorg.

    Thanks! Any idea at all would be appreciated.


    --
    thorjelly
    ------------------------------------------------------------------------
    thorjelly's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=4858
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  2. #2
    Dexter1979 NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    I think Compiz only works under KDE 4.1.x at the moment. I cannot get
    the one-click to work without downgrading to KDE 4.1.x. Which I won't


    --
    while ( ! ( succeed = try() ) ); //Keep trying until you succeed.
    ------------------------------------------------------------------------
    Dexter1979's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=255
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  3. #3
    BoloMarkIII NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    I have compiz with emerald working in 4.2 by using only the version
    available from the X11 XGL repo.
    In Yast Software Management > search "compiz" > select the "version"
    tab in the lower right pane > select XGL repo version for all compiz
    components.


    --
    [image: http://i5.photobucket.com/albums/y18...windows_7.png]
    ------------------------------------------------------------------------
    BoloMarkIII's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1276
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  4. #4
    beli0135 NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    But you really do not need compiz under Kde4.2. KWin has almost all
    effects as compiz has and they are working good.


    --
    beli0135
    ------------------------------------------------------------------------
    beli0135's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1101
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  5. #5
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    Make sure you have the compiz-kde4 package installed as well as compiz


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"90.1" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  6. #6
    tleskac NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    this is strange, at home i was able to make copiz working with packages
    from here :
    'Index of /repositories/X11://XGL/openSUSE_11.1_KDE4_Factory'
    (http://tinyurl.com/cpeo9w)

    but in office's computer after changing from kwin to compiz window
    decorations are missing. The only difference is i have done KDE update
    this morning.


    --
    tleskac
    ------------------------------------------------------------------------
    tleskac's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=15955
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  7. #7
    thorjelly NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    BoloMarkIII;1941707 Wrote:
    > I have compiz with emerald working in 4.2 by using only the version
    > available from the X11 XGL repo.
    > In Yast Software Management > search "compiz" > select the "version"
    > tab in the lower right pane > select XGL repo version for all compiz
    > components.


    X11 XGL was already selected for all compiz packages.

    beli0135;1941721 Wrote:
    > But you really do not need compiz under Kde4.2. KWin has almost all
    > effects as compiz has and they are working good.


    As I said in my original post, I am aware of KWin and its effects, I
    just prefer Compiz. It's far more customizable than KWin, has better
    more customizable window management plugins (as opposed to simple
    effects), and it runs faster on my nvidia graphics card (although there
    was a significant improvement in KWin over 4.1.x and 4.2 -- but it is
    still not nearly as smooth as Compiz).

    caf4926;1941726 Wrote:
    > Make sure you have the compiz-kde4 package installed as well as compiz


    It's installed -- in fact, it came installed with the 11.1 KDE live CD,
    which I find surprising since KDE has KWin, and openSUSE doesn't really
    need two compositing window managers on its live CD, does it?

    tleskac;1941745 Wrote:
    > this is strange, at home i was able to make copiz working with packages
    > from here :
    > 'Index of /repositories/X11://XGL/openSUSE_11.1_KDE4_Factory'
    > (http://tinyurl.com/cpeo9w)
    >
    > but in office's computer after changing from kwin to compiz window
    > decorations are missing. The only difference is i have done KDE update
    > this morning.


    I tried installing from compiz-fusion-KDE4.ymp, and then
    compiz-fusion-all.ymp, and with both Compiz still utterly fails to start
    or give an error message. Both .ymp files give me the error that they
    could not install the fusion-icons package, though. Interestingly, now
    when trying to change window managers to Compiz in the Default
    Applications section of settings, it doesn't even tell me that Compiz
    fails to start -- it just sits there for 20 seconds doing absolutely
    nothing.


    --
    thorjelly
    ------------------------------------------------------------------------
    thorjelly's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=4858
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  8. #8
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    OK.

    There seems to be some confusion. You do NOT need to install compiz as
    an add on (oneclick or anything else)
    Compiz packages are included natively with kde4, that is all you need.
    Adding anything else is likely to cause issues.

    Your window manager should be kwin and compiz effects are enable by
    checking desktop effects in the Config Desktop utility.
    All effects option enables you to adjust settings in detail.


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"90.1" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  9. #9
    conram NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    thorjelly;1941624 Wrote:
    > I know that kwin has it's own composite manager but I prefer Compiz
    > because I find it to be faster on my nvidia machine and more mature. I
    > read some threads on the forum indicating that Compiz works out of the
    > openSUSE repositories for 4.2, and it even seems to come pre-installed
    > in 11.1. However, I can't get Compiz to run on my 11.1 install newly
    > updated to KDE 4.2 (I had not tried it on KDE 4.1).
    >
    > When I try to switch to Compiz in the Default Applications section of
    > 'Personal Settings' it complains that "the new Window Manager has failed
    > to start"; when I run compiz --replace in the terminal it just sits
    > there doing nothing, giving no error message or anything at all until I
    > close Konsole.
    >
    > This doesn't seem to be the same problem I am having as other people
    > are making threads about, being mostly that when they start Compiz after
    > a little why they lose window decorations. In my case Compiz just
    > utterly fails to start. Anyone have any idea what might cause this?
    >
    > Incidentally, kwin's graphic effects -do- work and I do have
    > compositing enabled in my xorg.
    >
    > Thanks! Any idea at all would be appreciated.


    Try to install the compiz-fusion icon then use it when you see it in
    the system tray look for the choices for the window manager switch. You
    will have selections like kwin, compiz, icewm or xfwm4. You can run kwin
    or compiz ant others selecting those. Just right click the mouse in the
    compiz-fusion icon in the system tray and you will see those options.


    --
    *People who do not break things first will never learn to create
    anything*
    ------------------------------------------------------------------------
    conram's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=872
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


  10. #10
    VinDSL NNTP User

    Default Re: Compiz fails to work in KDE 4.2


    I'm running Compiz Fusion on two KDE 4.2 machines <see my sig> a desktop
    box, and my lappy, but it wasn't easy figuring out the right combo.

    I totally boned my desktop machine by deleting Compiz Fusion and trying
    to reinstall it (manually) via the repos! LoL! I wanted to see what
    would happen if I did this, and I found out (the hard way)...

    I finally got it working again, after two days of frustration. The
    trick was to install Compiz Fusion via 1-click:

    'Compiz Fusion - openSUSE' (http://en.opensuse.org/Compiz_Fusion)

    That got me in the ballpark!

    The second thing I learned was to NOT use CompizConfig Setting Manager,
    nor Simple-CCSM to manipulate the settings. Every time I saved the
    settings using those apps, it screwed the pooch. Instead, I use the
    -Personal Settings -> Desktop -> Desktop Settings- method exclusively,
    and it's NEVER caused a problem. The settings work as desired, and they
    'stick' around, e.g. features don't magically turn themselves off after
    a few minutes, or the next reboot, et cetera.

    Using this combination, I get stunning 3D desktop effects on both my
    desktop box - the spinning desktop cube and the whole nine yards - even
    on my lowly laptop!


    --
    VinDSL

    -Toshiba A215 Laptop, openSuSE-Factory x86_64 KDE 4.2 / GNOME / Vista /
    Win7 Quad-Boot
    LanParty Desktop, P4 Extreme Edition, openSuSE-11.1 KDE 4.2 / GNOME /
    W2K Triple-Boot-
    ------------------------------------------------------------------------
    VinDSL's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=21580
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407354


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •