Results 1 to 7 of 7

Thread: Mp3 Support?

  1. #1
    floxyz NNTP User

    Default Mp3 Support?


    Hi

    I've installed openSUSE 11.1 and now I have a problem. the VLC
    mediaplayer can play .mp3 files without a problem but amarok 1.4 and
    amarok 2 can't play them. I've applied the update from 'Multimedia -
    openSUSE-Community' (http://opensuse-community.org/Multimedia), but it
    won't help.

    What can I do?
    I don't have much experience with openSUSE, so please can you explain
    the solutions exactly.
    Grettings
    floxyz

    PS: I use the newest KDE


    --
    floxyz
    ------------------------------------------------------------------------
    floxyz's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=21773
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407008


  2. #2
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Mp3 Support?


    'Multi-media and Restricted Format Installation Guide - openSUSE Forums'
    (http://tinyurl.com/6or387)

    'Check your multimedia problem in ten steps - openSUSE Forums'
    (http://tinyurl.com/5v29xs)

    you should use vlc from Packman also amarok-packman and amarok-xine


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"88.2" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407008


  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    SouthWest part Netherlands
    Posts
    81

    Default Question Re: Mp3 Support?

    caf4926 wrote:

    >
    > 'Multi-media and Restricted Format Installation Guide - openSUSE Forums'
    > (http://tinyurl.com/6or387)
    >

    Hello CAF4926,

    I am following the above copied URL 'Multi-media and Restricted Format
    Installation Guide - openSUSE Forums' for my openSUSE 11.1 / KDE 3.5.10
    installation. I have completed the steps:
    1 Basic Repositories
    2 Additional repositories
    3 In the step "Now we can move on to everything else" i have the following
    question:
    I don't know how to filter by Repository in yast/software /software
    management and so go to the Packman repository I need to work from.
    If I select in the Filter field - Repositories than 2 new fields,
    respectively "Name" and "Sec Filter" field, appears under the Filter field.
    but I cannot select in these field the required repository.

    --
    Regards / Groeten,
    Frans

  4. #4
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Mp3 Support?


    You can download this video from one of my blogs. I think it was done in
    11.0 but it's the same. It should show you how

    'OpenSUSE Help - Video Downloads - By carl4926'
    (http://my.opera.com/carl4926/blog/op...ideo-downloads)


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"88.2" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407008


  5. #5
    hayglenn NNTP User

    Default Re: Mp3 Support?


    try checking the engine used by amarock. After following the community
    guide I had no sound in amarock (1.4) even though the process bar and
    equalizer appeared to be playing the mp3. I found a suggestion on one of
    the forums to change the "Configue-Amarock">"Engine"> from yaup to Xine,
    and that fixed the problem for me.


    --
    hayglenn
    ------------------------------------------------------------------------
    hayglenn's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20092
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407008


  6. #6
    fleerink NNTP User

    Default Re: Mp3 Support?


    caf4926;1939556 Wrote:
    > You can download this video from one of my blogs. I think it was done in
    > 11.0 but it's the same. It should show you how
    >
    > 'OpenSUSE Help - Video Downloads - By carl4926'
    > (http://my.opera.com/carl4926/blog/op...ideo-downloads)


    Hello CAF4926,

    Thanks for the video link. In the meantime I have tried the same thing
    on my other machine with openSUSE 11.0 and in there it worked the same
    as on that video. In openSUSE 11.1 on my netbook it does not work the
    same after entering as selection "Repositories". The list with
    repositories from which you can select did not show up. So I have
    entered a bug report Bug 472992 - In yast-software-management, if filter
    is set to repositories no list with repositories is generated. See URL:
    https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=472992

    Regards, Frans


    --
    fleerink
    ------------------------------------------------------------------------
    fleerink's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=7805
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407008


  7. #7
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Mp3 Support?


    fleerink;1940504 Wrote:
    > Hello CAF4926,
    >
    > Thanks for the video link. In the meantime I have tried the same thing
    > on my other machine with openSUSE 11.0 and in there it worked the same
    > as on that video. In openSUSE 11.1 on my netbook it does not work the
    > same after entering as selection "Repositories". The list with
    > repositories from which you can select did not show up. So I have
    > entered a bug report Bug 472992 - In yast-software-management, if filter
    > is set to repositories no list with repositories is generated. See URL:
    > https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=472992
    >
    > Regards, Frans


    I have not come across this one before. Are you using kde or gnome?

    A standard Gnome install cannot do this filtering.


    --
    Box: Linux 2.6.27.12-170.2.5 i686 | Fedora 10 | Gnome 2.24.2 | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: openSUSE 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.2.0)"88.4" | Intel 965 GM |
    Lenovo R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=407008


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •