Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Online Update autorefresh fails everytime

  1. #1
    acimmarusti NNTP User

    Default Online Update autorefresh fails everytime


    OpenSuSe 11.1 i586 KDE4

    Every single time I click on online update and yast starts refreshing
    for new packages it fails with this message:

    File '/repodata/repomd.xml' not found on medium
    'http://download.opensuse.org/distribution/11.1/repo/oss/'

    But that happens to every single online repository I have (Including
    Non-OSS). If I retry it leads to the same situation over and over. The
    funny thing is that if I hit skip everytime it asks me, I do get to the
    download area and I am able to successfully get new packages.

    I'm using a wireless network. Could it be that it is timing out my
    connection everytime?...I don't think so.

    Any help?

    Andres


    --
    acimmarusti
    ------------------------------------------------------------------------
    acimmarusti's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20552
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  2. #2
    VinDSL NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    acimmarusti;1938544 Wrote:
    >
    >
    > Any help?

    I'm NOT a YaST hater, so don't take this wrong, but...

    Updating with YaST is a real kludge!

    Personally, this is the way I do it (terminal):


    Code:
    --------------------
    sudo zypper ref # Refreshes the Repos
    sudo zypper lu # Shows you the changes
    sudo zypper up # Updates the Repos
    --------------------


    Simple pimple! You might want to try it...


    --
    -VinDSL

    Toshiba A215 Laptop, openSuSE-Factory x86_64 KDE 4.2 / GNOME / Vista /
    Win7 Quad-Boot
    LanParty Desktop, Extreme Edition, openSuSE-Factory KDE 4.2 / GNOME /
    W2K Triple-Boot-
    ------------------------------------------------------------------------
    VinDSL's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=21580
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  3. #3
    smpoole7 NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    acimmarusti;1938544 Wrote:
    > 'http://download.opensuse.org/distribution/11.1/repo/oss/'


    Remove the trailing "/" on that link. The installer puts that one
    there, and it shouldn't.


    --
    smpoole7
    ------------------------------------------------------------------------
    smpoole7's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13513
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  4. #4
    acimmarusti NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    Thanks for the help, it works now.


    --
    acimmarusti
    ------------------------------------------------------------------------
    acimmarusti's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20552
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  5. #5
    freedguy NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    VinDSL;1938610 Wrote:
    > I'm NOT a YaST hater, so don't take this wrong, but...
    >
    > Updating with YaST is a real kludge!


    Actually suse updater is the kludge, not yast.

    Updating via "Online Update" and "Software Management" yast modules
    never gives headache.


    --
    freedguy
    ------------------------------------------------------------------------
    freedguy's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11067
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  6. #6
    gudewdl NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    smpoole7;1938639 Wrote:
    > Remove the trailing "/" on that link. The installer puts that one there,
    > and it shouldn't.


    I'm no expert at this, but when I looked at the link on my 11.1 system,
    it ended with a trailing "/" as you mentioned above. In fact, all of my
    update links do.

    When I looked at the directory on the download server it looked like
    this: oss/ So do all the other repo's I looked at.

    So why shouldn't the trailing "/" be there?


    --
    gudewdl
    ------------------------------------------------------------------------
    gudewdl's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=15674
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  7. #7
    smpoole7 NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    gudewdl;1939111 Wrote:
    > So why shouldn't the trailing "/" be there?


    The programmer usually hides this from you, but if the trailing slash
    is on there, and the program itself adds a slash, the request gets
    transmitted as something like, "http://www.link.com//" <- note two
    slashes.

    I can't say for sure, but I guess whoever wrote that little section of
    the code for the updater (and the software installer -- I've had that
    problem there, too) just adds a trailing slash without checking to see
    if there's already one there.

    Technically, it's a bug, but not a serious one. Surprising how many
    people have been klonged by this one, though ... including yours truly!



    --
    smpoole7
    ------------------------------------------------------------------------
    smpoole7's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13513
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  8. #8
    gudewdl NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    smpoole7;1939358 Wrote:
    > The programmer usually hides this from you, but if the trailing slash is
    > on there, and the program itself adds a slash, the request gets
    > transmitted as something like, "http://www.link.com//" <- note two
    > slashes.
    >
    > I can't say for sure, but I guess whoever wrote that little section of
    > the code for the updater (and the software installer -- I've had that
    > problem there, too) just adds a trailing slash without checking to see
    > if there's already one there.
    >
    > Technically, it's a bug, but not a serious one. Surprising how many
    > people have been klonged by this one, though ... including yours truly!
    >


    OK thanks. So should I (and everyone else) remove ALL the trailing "/"
    from the repo URLs?

    If the program is indeed adding yet another "/" making the URL end in
    "//", shouldn't EVERYONE have problems getting updates or does EVERYONE
    know to remove the trailing "/". I would not have known to do, let
    alone check, that.


    --
    gudewdl
    ------------------------------------------------------------------------
    gudewdl's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=15674
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  9. #9
    gudewdl NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    smpoole7;1939358 Wrote:
    > The programmer usually hides this from you, but if the trailing slash is
    > on there, and the program itself adds a slash, the request gets
    > transmitted as something like, "http://www.link.com//" <- note two
    > slashes.
    >
    > I can't say for sure, but I guess whoever wrote that little section of
    > the code for the updater (and the software installer -- I've had that
    > problem there, too) just adds a trailing slash without checking to see
    > if there's already one there.
    >
    > Technically, it's a bug, but not a serious one. Surprising how many
    > people have been klonged by this one, though ... including yours truly!
    >


    OK I edited all my repo URLs - removed the trailing "/", did a refresh,
    which failed. I get Timeout exceed messages anytime I attempt to do
    anything with the Software Updater software, with or w/o the trailing
    "/". Gnome btw. Fresh retail (DVD) 11.1 install.

    Using FireFox I can get to and see what's in all the repo links w/no
    problems.

    Thinking it might be an issue with http download stuff (I'm dong this
    on my company net), I was able to download other HTTP stuff from the
    laptop sitting next to this workstation.


    --
    gudewdl
    ------------------------------------------------------------------------
    gudewdl's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=15674
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


  10. #10
    acimmarusti NNTP User

    Default Re: Online Update autorefresh fails everytime


    Now I don't think it's a problem of slashes...

    I'm using GNOME right now and I confirm the same issue. However, it
    depends on the reliability of the wireless connection somehow. When I'm
    home with a slower wireless I get the connection time out message
    frequently, but when I'm at my university which has a faster and more
    reliable wireless I get the message only once in a while.

    On KDE my problem was weirder, because I could skip the autorefresh and
    still get to download updates without problem...

    I'm puzzled

    Andres


    --
    acimmarusti
    ------------------------------------------------------------------------
    acimmarusti's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20552
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406853


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •