Results 1 to 4 of 4

Thread: Mic recording problem openSUSE 11.0 !

  1. #1
    heloma NNTP User

    Default Mic recording problem openSUSE 11.0 !


    Hello,
    My sound is working correctly, but the mic doesn't work... while it's
    working with windows xp.
    The sound is working perfectly, even if it's not loud enough from me


    I tried recording with skype and arecord command line, same result.

    thank you for your help.
    heloma.


    #/usr/sbin/alsa-info.sh
    http://tinyurl.com/dj8jy8

    #rpm -qa | grep alsa
    alsa-1.0.19.git20090130-1.1
    alsa-firmware-1.0.19.git20090120-1.1
    alsa-driver-kmp-pae-1.0.19.20090131_2.6.25.20_0.1-1.1
    alsa-tools-1.0.16-47.1
    FA_clalsadrv-1.1.0-136.1
    alsa-utils-1.0.19.git20090130-2.1

    #rpm -qa | grep pulse
    libpulse0-0.9.10-26.5

    # rpm -q libasound2
    libasound2-1.0.19.git20090130-1.1

    # uname -a
    Linux znaga 2.6.25.18-0.2-pae #1 SMP 2008-10-21 16:30:26 +0200 i686
    i686 i386 GNU/Linux

    # cat /etc/modprobe.d/sound
    options snd slots=snd-cs46xx
    # y9as.kEZ_kK3OAS1:CS 4614/22/24/30 [CrystalClear SoundFusion Audio
    Accelerator]
    alias snd-card-0 snd-cs46x


    --
    heloma
    ------------------------------------------------------------------------
    heloma's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=21337
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406544


  2. #2
    oldcpu NNTP User

    Default Re: Mic recording problem openSUSE 11.0 !


    heloma;1936733 Wrote:
    > Hello,
    > My sound is working correctly, but the mic doesn't work... while it's
    > working with windows xp.
    > The sound is working perfectly, even if it's not loud enough from me
    >
    >
    > I tried recording with skype and arecord command line, same result.I do not use skype, so I can not help there. If this is a laptop, and

    if you are trying to use an internal mic, those are notorious for not
    working under Linux.

    IMHO you need to carefully check your mixer, especially items I
    highlighted in red. I do not have your hardware , so I do no know if
    they matter. But IMHO their setting should be considered.

    !!Amixer output
    !!-------------

    !!-------Mixer controls for card 0 [CS46xx]

    Card hw:0 'CS46xx'/'Sound Fusion CS46xx at 0xff6fd000/0xff400000, irq
    19'
    Mixer name : 'Cirrus Logic CS4297 rev 3'
    Simple mixer control 'Line',0
    Front Left: Playback 46 [73%] [34.50dB] [on] Capture [*off*]
    Front Right: Playback 46 [73%] [34.50dB] [on] Capture [*off*]
    Simple mixer control 'CD',0
    Front Left: Playback 44 [70%] [31.50dB] [on] Capture [*off*]
    Front Right: Playback 44 [70%] [31.50dB] [on] Capture [*off*]
    Simple mixer control 'Mic',0
    Front Left: Playback 59 [94%] [54.00dB] [on] Capture [on]
    Front Right: Playback 59 [94%] [54.00dB] [on] Capture [on]
    Simple mixer control 'Mic Boost ( 20dB)',0
    Mono: Playback [on]
    Simple mixer control 'Mic Select',0
    Capabilities: enum
    Items: 'Mic1' 'Mic2'
    Item0: 'Mic1'
    Simple mixer control 'Video',0
    Front Left: Playback 27 [43%] [6.00dB] [on] Capture [*off*]
    Front Right: Playback 27 [43%] [6.00dB] [on] Capture [*off*]
    Simple mixer control 'Phone',0
    Front Left: Playback 45 [71%] [33.00dB] [on] Capture [*off*]
    Front Right: Playback 45 [71%] [33.00dB] [on] Capture [*off*]
    Simple mixer control 'IEC958 Input',0
    Mono: Playback [on]
    Simple mixer control 'IEC958 Output',0
    Mono: Playback [on]
    Simple mixer control 'Aux',0
    Front Left: Playback 32 [51%] [13.50dB] [on] Capture [*off*]
    Front Right: Playback 32 [51%] [13.50dB] [on] Capture [*off*]
    Simple mixer control 'Mono Output Select',0
    Capabilities: enum
    Items: 'Mix' 'Mic'
    Item0: 'Mic'
    Simple mixer control 'Capture',0
    Front Left: Capture 6 [40%] [9.00dB] [*off*]
    Front Right: Capture 6 [40%] [9.00dB] [*off*]
    Simple mixer control 'Mix',0
    Front Left: Capture [*off*]
    Front Right: Capture [*off*]
    Simple mixer control 'Mix Mono',0
    Front Left: Capture [*off*]
    Front Right: Capture [*off*]
    Simple mixer control 'ADC',0
    Front Left: 24575 [75%] Capture [*off*]
    Front Right: 24575 [75%] Capture [*off*]
    Simple mixer control 'DAC',0
    Front Left: 30800 [94%] Capture [*off*]
    Front Right: 30800 [94%] Capture [*off*]


    --
    oldcpu
    ------------------------------------------------------------------------
    oldcpu's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=77
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406544


  3. #3
    mirtosat NNTP User

    Default Re: Mic recording problem openSUSE 11.0 !


    Hi Heloma,
    I also had the same problem in 11- I am using 11.1 now and encountered
    it on here too.
    The problem appears to be PULSEAUDIO!However there is a soloution.
    I found it the other day and I have my mic working with Skype etc.
    the link is here:
    'Skype and OpenSuSE 11.1.. - Open Source Software and Linux'
    (http://tinyurl.com/bsclm6)
    I am sure that it will work for you too.
    I was a little confused as when I went to look in my sound setting it
    identified the mobo and there were some settings on there in Yast-Sound
    I left those alone and changed only the last option to snd_hda_intel. I
    removed all of Pulse audio according to the article and I use ALSA for
    my satellite card etc and music now.
    Hope this helps.


    --
    mirtosat
    ------------------------------------------------------------------------
    mirtosat's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=16210
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406544


  4. #4
    heloma NNTP User

    Default Re: Mic recording problem openSUSE 11.0 !


    thank you for the reply...
    I don't have a laptop, it's a del gx 260 desktop.
    Anyways, I activated the capture on my sound settings and checked the
    PULSEAUDIO, nothing is installed excepts the libpulse0.

    Any other idea ?

    thanks.

    heloma


    --
    heloma
    ------------------------------------------------------------------------
    heloma's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=21337
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=406544


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •