Results 1 to 9 of 9

Thread: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime

  1. #1
    jack8 NNTP User

    Default TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    My tv card, Hauppauge Nova S Plus, is configured in yast but I can't get
    a signal/tvChannel in kdetv or tvtime. Sometimes they show the signal of
    my Webcam and I can't change the signal to my tv card. Kaffeine doesn't
    even run, when I lunch, no window or anything comes up. How do I get to
    watch TV now? Thanks already


    --
    jack8
    ------------------------------------------------------------------------
    jack8's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20739
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


  2. #2
    Viviano Guastalla NNTP User

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    jack8;1932895 Wrote:
    > My tv card, Hauppauge Nova S Plus, is configured in yast but I can't get
    > a signal/tvChannel in kdetv or tvtime. Sometimes they show the signal of
    > my Webcam and I can't change the signal to my tv card. Kaffeine doesn't
    > even run, when I lunch, no window or anything comes up. How do I get to
    > watch TV now? Thanks already


    This site was useful for me: 'How to install DVB device drivers -
    LinuxTVWiki' (http://tinyurl.com/yo7cn7)
    I have an Hauppauge WinTV Nova T500 and it works fine with Kaffeine.


    --
    SuSE 11.1 on AMD Athlon XP 2800+ motherboard Asus A7N8X - RAM 1024 Mb -
    video card Sapphire Radeon 9600 - TV card Hauppauge WinTV Nova T500
    ------------------------------------------------------------------------
    Viviano_Guastalla's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=399
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


  3. #3
    jack8 NNTP User

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    I created the channel.conf file, but i don't get anything on kdetv,
    mplayer, tvtime, xine. kaffeine still doesnt even run. Idon't see any
    source configuration either on one of them, do they automatically notice
    the card?

    In Yast, in the tv card configuration when i try to scan for channelds
    there it says:
    ioctl: VIDIOC_G_STD(std=0x625a10
    [PAL_I,PAL_N,PAL_60,NTSC_M,?,SECAM_D,SECAM_K1,SECAM_L]): Invalid
    argument
    PAL: not found
    Anzahl gefundener TV-Stationen: 0

    And when i click the "tuner" button it says there is no tuner for that
    card.


    --
    jack8
    ------------------------------------------------------------------------
    jack8's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20739
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


  4. #4
    Tyler K NNTP User

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    jack8;1934618 Wrote:
    > I created the channel.conf file, but i don't get anything on kdetv,
    > mplayer, tvtime, xine.kdetv and tvtime are for analogue only.


    What steps did you take with MPlayer? Read the MPlayer article on
    LinuxTV wiki for more details on how to configure with DVB.

    > kaffeine still doesnt even run.Do you have the (stupid retarded) default SUSE supplied xine engine

    installed? If so, remove it and install the one from Packman that is
    not castrated when it comes to (legal mumbo jumbo crappy ) restricted
    formats.

    > Idon't see any source configuration either on one of them, do they
    > automatically notice the card?the apps will all have their default settings. For analog, they'd use

    the device from /dev/video0 unless instructed otherwise. Similarly, for
    DVB, the default device would be /dev/dvb/adaptor0 (and /frontend0 ...
    which would matter to those with device's equipped by dual frontends).
    When you get Kaffeine running, you will be able to see this straight
    from its dvb settings menu (from which you'd be able to select which
    device you want to use).

    > In Yast, in the tv card configuration when i try to scan for channelds
    > there it says:
    > ioctl: VIDIOC_G_STD(std=0x625a10
    > [PAL_I,PAL_N,PAL_60,NTSC_M,?,SECAM_D,SECAM_K1,SECAM_L]): Invalid
    > argument
    > PAL: not found
    > Anzahl gefundener TV-Stationen: 0
    >
    > And when i click the "tuner" button it says there is no tuner for that
    > card.Doesn't apply -- that's for setting up an analogue tv tuner.



    --
    Tyler_K
    ------------------------------------------------------------------------
    Tyler_K's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=2127
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


  5. #5
    jack8 NNTP User

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    uninstalled all xine and kaffeine and reinstalled it from packman, but
    kaffeine still doesnt run. When i try to run it, the desktop effects
    turn off and no kaffeine comes up.


    --
    jack8
    ------------------------------------------------------------------------
    jack8's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20739
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


  6. #6
    Tyler K NNTP User

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    okay, so perhaps there is a problem between desktop effects and
    kaffeine. Did you try running it with them turned off to begin with ??

    Other suggestions are that you may wish to consult kaffeine's forum.
    Additionally, if you are using KDE4, there is a kaffeine version
    targetting that, although the current KDE3 version should play on KDE4.
    See 'Kaffeine - LinuxTVWiki'
    (http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Kaffeine) for some more detail.

    Regardless of your kaffeine related issues, what about further tests
    with MPlayer ??


    --
    Tyler_K
    ------------------------------------------------------------------------
    Tyler_K's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=2127
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


  7. #7
    jack8 NNTP User

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    I tuned the channel:
    szap -r 'ProSieben'
    and ran mplayer:
    mplayer /dev/dvb/adapter0/dvr0
    It worked fine, but would i have to switch channels by terminal?

    Anyway, I got Kaffeine running by turning off desktop effects (compiz)
    before starting kaffeine. And it automatically opened up the dvb setting
    window, i just had to select my sattelite channel list 'Astra-19.2E' and
    search for the channels. That was really easy

    Now i can watch TV with Kaffeine

    though I need to find a way to enable my desktop effects and be able to
    run kaeffine, because i like the desktop effects.

    Thanks for the help


    --
    jack8
    ------------------------------------------------------------------------
    jack8's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20739
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


  8. #8
    Tyler K NNTP User

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    jack8;1937084 Wrote:
    > I tuned the channel:
    > szap -r 'ProSieben'
    > and ran mplayer:
    > mplayer /dev/dvb/adapter0/dvr0
    > It worked fine, but would i have to switch channels by terminal?Excellent. See 'MPlayer - LinuxTVWiki'

    (http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/MPlayer) for an even easier
    method of using DVB with MPlayer.

    > Anyway, I got Kaffeine running by turning off desktop effects (compiz)
    > before starting kaffeine. And it automatically opened up the dvb setting
    > window, i just had to select my sattelite channel list 'Astra-19.2E' and
    > search for the channels. That was really easy
    >
    > Now i can watch TV with Kaffeine Very good


    > though I need to find a way to enable my desktop effects and be able to
    > run kaeffine, because i like the desktop effects.can't help you there. I'd search the forum (and kaffeine's too) for any

    mention of a remedy for problems with desktop effects.

    > Thanks for the helpyour welcome. good luck



    --
    Tyler_K
    ------------------------------------------------------------------------
    Tyler_K's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=2127
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


  9. #9
    jack8 NNTP User

    Default Re: TV card configured, but no signal on kdetv or tvtime


    Well luckily kaffeine suddenly works even when the desktop effects are
    turned on


    --
    jack8
    ------------------------------------------------------------------------
    jack8's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20739
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405893


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •