Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: NVIDIA driver problem

  1. #1
    Fredczhy NNTP User

    Default NVIDIA driver problem


    I got the NVIDIA drivers working properly after installing them with
    Yast, while using kernel 2.6.25.5-1.1-default.
    However, after I updated my kernel to 2.6.25.18-0.2 , I can only get to
    Kde, by selecting failsafe. When I try to boot normally, x11 does not
    start. It fails with loading the NVIDIA drivers (same as when trying to
    load the NVIDIA drivers with the modprobe command) FATAL: Error
    inserting nvidia
    (/lib/modules/2.6.25.20-0.1-default/weak-updates/nvidia.ko): No such
    device. I have looked, and the file is there, neither did I find
    anything wrong in the xorg.conf. I can boot with failsafe normally, but
    no 3d acceleration (as it does not load the NVIDIA drivers). I have
    tried to fix it for 3 days now, searching on google, and trying
    different kernel updates and NVIDIA drivers. I think, that downgrading
    kernel to 2.6.25.5-1.1, and then reinstalling drivers could make it
    work, but I haven't tried it yet. I have tried installing them with Yast
    and the NVIDIA script.
    I'm using Suse 11, and have a GeForce 8500gt (no other videocards show
    up in any device listing).
    If anyone can, then please help, as I'm running out of options here.


    --
    Fredczhy
    ------------------------------------------------------------------------
    Fredczhy's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19643
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  2. #2
    cybertaz NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    You need to re-install the drivers when you install or update the
    kernel.


    --
    '' (http://userbars.org)AMD64-X2 4200+, NVIDIA 8500GTx2 (twinview mode),
    2 GB Ram
    ------------------------------------------------------------------------
    cybertaz's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=123
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  3. #3
    Fredczhy NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    I reinstalled the drivers every time I updated the kernel. I tried Yast
    (worked with 2.6.25.5-1.1), and NVIDIA's script, but I couldn't get them
    to work.


    --
    Fredczhy
    ------------------------------------------------------------------------
    Fredczhy's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19643
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  4. #4
    ram88 NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    Fredczhy;1930860 Wrote:
    > I reinstalled the drivers every time I updated the kernel. I tried Yast
    > (worked with 2.6.25.5-1.1), and NVIDIA's script, but I couldn't get them
    > to work.

    Are you reintalled or recompiled the nvidia driver after the kernel
    update. Please specify what command you've used for doing this.


    --
    http://yami.googlecode.com/
    http://akoskm.blogspot.com/
    ------------------------------------------------------------------------
    ram88's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1058
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  5. #5
    cybertaz NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    you need to get the kernel-source for the kernel you are using. Yast
    should have done that, I think.

    I install by downloading from nvidia and running their install script.
    If you grab the kernel sources for your current kernel and then run the
    installer, it should work. You have to go into init 3 to install the
    drivers this way.


    --
    '' (http://userbars.org)AMD64-X2 4200+, NVIDIA 8500GTx2 (twinview mode),
    2 GB Ram
    ------------------------------------------------------------------------
    cybertaz's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=123
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  6. #6
    Fredczhy NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    I installed the kernel-source with Yast, and updated it every time, I
    updated the kernel. And I installed the drivers with the script from
    NVIDIA's site (NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run is the file's name).
    And for reinstalling the driver with the script, I used just a "sh
    NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run".


    --
    Fredczhy
    ------------------------------------------------------------------------
    Fredczhy's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19643
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  7. #7
    ram88 NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    Fredczhy;1930929 Wrote:
    > I installed the kernel-source with Yast, and updated it every time, I
    > updated the kernel. And I installed the drivers with the script from
    > NVIDIA's site (NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run is the file's name).
    > And for reinstalling the driver with the script, I used just a "sh
    > NVIDIA-Linux-x86-180.22.pkg1.run".

    Okay, now check what stays in the nvidia HOW-TO.


    --
    http://yami.googlecode.com/
    http://akoskm.blogspot.com/
    ------------------------------------------------------------------------
    ram88's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1058
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  8. #8
    Fredczhy NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    I couldn't find a solution there.


    --
    Fredczhy
    ------------------------------------------------------------------------
    Fredczhy's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19643
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  9. #9
    ram88 NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    Fredczhy;1930957 Wrote:
    > I couldn't find a solution there.

    Of course there is no solution - in how-to you don't have any problem.

    Are you saw this line:
    >
    > IMPORTANT: You need to recompile and install the nvidia kernel module
    > after each kernel update.
    >
    > sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.09-pkg1.run -K
    >

    ?


    --
    http://yami.googlecode.com/
    http://akoskm.blogspot.com/
    ------------------------------------------------------------------------
    ram88's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1058
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


  10. #10
    cybertaz NNTP User

    Default Re: NVIDIA driver problem


    When you ran the nvidia script, did you exit to console (ctrl+alt+f1)?
    and then type init 3? before running the installer?

    'NVIDIA - openSUSE' (http://en.opensuse.org/Nvidia#The_hard_way)


    --
    '' (http://userbars.org)AMD64-X2 4200+, NVIDIA 8500GTx2 (twinview mode),
    2 GB Ram
    ------------------------------------------------------------------------
    cybertaz's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=123
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405532


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •