Results 1 to 9 of 9

Thread: Vbox kernel driver....

  1. #1
    mejason69 NNTP User

    Default Vbox kernel driver....


    I ran
    Code:
    --------------------
    /etc/init.d/vboxdrv setup
    --------------------
    and the vbox kernel driver compiled and runs fine. Until I reboot and
    then I get this.

    [image: http://img.photobucket.com/albums/v4...on69/vbox.png]

    It seems to have forgotten the settings or something. I have to
    recompile the driver after every reboot... any ideas?


    thanks


    --
    mejason69
    ------------------------------------------------------------------------
    mejason69's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=461
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


  2. #2
    ram88 NNTP User

    Default Re: Vbox kernel driver....


    mejason69;1930566 Wrote:
    > I ran >

    Code:
    --------------------
    > > /etc/init.d/vboxdrv setup

    --------------------
    > > and the vbox kernel driver compiled and runs fine. Until I reboot and

    > then I get this.
    >
    > [image: http://img.photobucket.com/albums/v4...on69/vbox.png]
    >
    > It seems to have forgotten the settings or something. I have to
    > recompile the driver after every reboot... any ideas?
    >
    >
    > thanks

    Is your user added to the vboxusers group?


    --
    http://yami.googlecode.com/
    http://akoskm.blogspot.com/
    ------------------------------------------------------------------------
    ram88's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1058
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


  3. #3
    mejason69 NNTP User

    Default Re: Vbox kernel driver....


    Yes, like I said it runs fine after the kernel recompile.

    If the user wasn't added then it wouldn't start at all.


    --
    mejason69
    ------------------------------------------------------------------------
    mejason69's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=461
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


  4. #4
    ken yap NNTP User

    Default Re: Vbox kernel driver....


    Probably the vboxdrv module isn't set to load at boot. Do this:


    Code:
    --------------------
    chkconfig vboxdrv
    --------------------


    If it says off, then it's not set to load on boot. So do this:


    Code:
    --------------------
    chkconfig --set vboxdrv on
    --------------------


    This should also be possible from YaST > System Services


    --
    ken_yap
    ------------------------------------------------------------------------
    ken_yap's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=221
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


  5. #5
    ram88 NNTP User

    Default Re: Vbox kernel driver....


    mejason69;1930610 Wrote:
    > Yes, like I said it runs fine after the kernel recompile.
    >
    > If the user wasn't added then it wouldn't start at all.

    Sorry, the error messages said that there is a permission problem. This
    is why i thought you are not in the vboxusers group.
    Is your vboxdrv module set to start in runlevel 5? Check in YaST.


    --
    http://yami.googlecode.com/
    http://akoskm.blogspot.com/
    ------------------------------------------------------------------------
    ram88's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1058
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


  6. #6
    mejason69 NNTP User

    Default Re: Vbox kernel driver....


    Please see 'screenshot'
    (http://img.photobucket.com/albums/v4...n69/vboxRT.png)


    chkconfig vboxdrv already set to ON.

    set to start in runlevel 5


    Any other ideas, If I restart the service it works fine. I don't have
    to recompile. Thats some progress at least.


    --
    mejason69
    ------------------------------------------------------------------------
    mejason69's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=461
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


  7. #7
    ken yap NNTP User

    Default Re: Vbox kernel driver....


    Only thing I can think of is to watch the console when booting up to see
    why vboxdrv fails to start. You may have to switch to VT1 with
    Ctrl-Alt-F1 when KDE kicks in. Also the boot log is in
    /var/log/boot.msg.


    --
    ken_yap
    ------------------------------------------------------------------------
    ken_yap's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=221
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


  8. #8
    mejason69 NNTP User

    Default Re: Vbox kernel driver....


    Yeah I few items that should start with run level 5 do not start

    vboxdrv,sbm,smbfs,cups and a few others.....


    no clue why they don't... frustrating!

    Below make sense to anyone??



    Code:
    --------------------
    NIT: Entering runlevel: 5



    Boot logging started on /dev/tty1(/dev/console) at Tue Jan 20 22:08:29 2009

    Master Resource Control: previous runlevel: N, switching to runlevel: 5
    <notice>startproc: execve (/sbin/acpid) [ /sbin/acpid ], [ CONSOLE=/dev/console ROOTFS_FSTYPE=ext3 SHELL=/bin/sh TERM=linux ROOTFS_FSCK=0 LC_ALL=POSIX INIT_VERSION=sysvinit-2.86 REDIRECT=/dev/tty1 COLUMNS=156 PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin vga=0x31a DO_CONFIRM= RUNLEVEL=5 PWD=/ SPLASHCFG=/etc/bootsplash/themes/openSUSE/config/bootsplash-1280x1024.cfg PREVLEVEL=N LINES=60 HOME=/ SHLVL=2 splash=silent SPLASH=yes ROOTFS_BLKDEV=/dev/disk/by-id/ata-Maxtor_6H500F0_H805FN0H-part6 _=/sbin/startproc DAEMON=/sbin/acpid ]
    acpid: starting up


    Starting acpid done
    Initializing random number generatordone
    acpid: 2 rules loaded


    <notice>startproc: execve (/sbin/syslog-ng) [ /sbin/syslog-ng ], [ CONSOLE=/dev/console ROOTFS_FSTYPE=ext3 TERM=linux SHELL=/bin/sh ROOTFS_FSCK=0 LC_ALL=POSIX INIT_VERSION=sysvinit-2.86 REDIRECT=/dev/tty1 COLUMNS=156 PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin DO_CONFIRM= vga=0x31a RUNLEVEL=5 SPLASHCFG=/etc/bootsplash/themes/openSUSE/config/bootsplash-1280x1024.cfg PWD=/ PREVLEVEL=N LINES=60 SHLVL=2 HOME=/ SPLASH=yes splash=silent ROOTFS_BLKDEV=/dev/disk/by-id/ata-Maxtor_6H500F0_H805FN0H-part6 _=/sbin/startproc DAEMON=/sbin/syslog-ng ]
    <notice>startproc: execve (/sbin/klogd) [ /sbin/klogd -c 1 -x ], [ CONSOLE=/dev/console ROOTFS_FSTYPE=ext3 TERM=linux SHELL=/bin/sh ROOTFS_FSCK=0 LC_ALL=POSIX INIT_VERSION=sysvinit-2.86 REDIRECT=/dev/tty1 COLUMNS=156 PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin DO_CONFIRM= vga=0x31a RUNLEVEL=5 SPLASHCFG=/etc/bootsplash/themes/openSUSE/config/bootsplash-1280x1024.cfg PWD=/ PREVLEVEL=N LINES=60 SHLVL=2 HOME=/ SPLASH=yes splash=silent ROOTFS_BLKDEV=/dev/disk/by-id/ata-Maxtor_6H500F0_H805FN0H-part6 _=/sbin/startproc DAEMON=/sbin/klogd ]
    Starting syslog servicesdone
    Checking/updating CPU microcode done
    Starting D-Bus daemondone
    Starting Firewall Initialization (phase 1 of 2) done
    Loading CPUFreq modules (CPUFreq not supported)
    Starting HAL daemondone
    <notice>killproc: kill(2141,20)
    <notice>killproc: kill(2158,1)
    <notice>killproc: kill(2141,18)
    <notice>killproc: kill(2141,12)
    Setting up (localfs) network interfaces:
    lo
    lo IP address: 127.0.0.1/8
    IP address: 127.0.0.2/8
    done eth0 device: Attansic Technology Corp. L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)
    eth0 Starting DHCP4 client.
    eth0 IP address: 192.168.1.100/24 (Jason-PC)
    doneSetting up service (localfs) network . . . . . . . . . .done
    <notice>startproc: execve (/usr/bin/kdm) [ /usr/bin/kdm ], [ CONSOLE=/dev/console ROOTFS_FSTYPE=ext3 TERM=linux SHELL=/bin/sh ROOTFS_FSCK=0 INIT_VERSION=sysvinit-2.86 KDEROOTHOME=/root/.kdm REDIRECT=/dev/tty1 COLUMNS=156 PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin DO_CONFIRM= vga=0x31a RUNLEVEL=5 SPLASHCFG=/etc/bootsplash/themes/openSUSE/config/bootsplash-1280x1024.cfg PWD=/ LANG=en_US.UTF-8 PREVLEVEL=N LINES=60 QT_SYSTEM_DIR=/usr/share/desktop-data SHLVL=2 HOME=/ XCURSOR_THEME=DMZ WINDOWMANAGER=/usr/bin/startkde SPLASH=yes splash=silent ROOTFS_BLKDEV=/dev/disk/by-id/ata-Maxtor_6H500F0_H805FN0H-part6 _=/sbin/startproc DAEMON=/usr/bin/kdm ]
    Starting service kdmdone
    <notice>startproc: execve (/usr/sbin/nmbd) [ /usr/sbin/nmbd -D -s /etc/samba/smb.conf ], [ CONSOLE=/dev/console ROOTFS_FSTYPE=ext3 SHELL=/bin/sh TERM=linux ROOTFS_FSCK=0 LC_ALL=POSIX INIT_VERSION=sysvinit-2.86 REDIRECT=/dev/tty1 COLUMNS=156 PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin vga=0x31a DO_CONFIRM= RUNLEVEL=5 PWD=/ SPLASHCFG=/etc/bootsplash/themes/openSUSE/config/bootsplash-1280x1024.cfg PREVLEVEL=N LINES=60 HOME=/ SHLVL=2 splash=silent SPLASH=yes ROOTFS_BLKDEV=/dev/disk/by-id/ata-Maxtor_6H500F0_H805FN0H-part6 _=/sbin/startproc DAEMON=/usr/sbin/nmbd ]
    Starting Samba NMB daemon done
    <notice>startproc: execve (/sbin/rpcbind) [ /sbin/rpcbind ], [ CONSOLE=/dev/console ROOTFS_FSTYPE=ext3 SHELL=/bin/sh TERM=linux ROOTFS_FSCK=0 LC_ALL=POSIX INIT_VERSION=sysvinit-2.86 REDIRECT=/dev/tty1 COLUMNS=156 PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin vga=0x31a DO_CONFIRM= RUNLEVEL=5 PWD=/ SPLASHCFG=/etc/bootsplash/themes/openSUSE/config/bootsplash-1280x1024.cfg PREVLEVEL=N LINES=60 HOME=/ SHLVL=2 splash=silent SPLASH=yes ROOTFS_BLKDEV=/dev/disk/by-id/ata-Maxtor_6H500F0_H805FN0H-part6 _=/sbin/startproc DAEMON=/sbin/rpcbind ]
    Starting rpcbind done
    Not starting NFS client services - no NFS found in /etc/fstab:unused
    Mount CIFS File Systems unused
    Starting jexec services<notice>checkproc: /usr/sbin/nmbd 3232
    <notice>checkproc: /usr/sbin/nmbd 3232
    <notice>killproc: kill(3232,15)
    <notice>startproc: execve (/usr/sbin/nmbd) [ /usr/sbin/nmbd -D -s /etc/samba/smb.conf ], [ CONSOLE=/dev/console ROOTFS_FSTYPE=ext3 TERM=linux SHELL=/bin/sh ROOTFS_FSCK=0 LC_ALL=POSIX new_netbios_scope= INIT_VERSION=sysvinit-2.86 reason=RENEW SAMBA_DHCP_CONF_INFO_FILE=/var/adm/fillup-templates/samba-client-dhcp.conf DONT_USE_SYSLOG=no REDIRECT=/dev/tty1 INTERFACETYPE=eth COLUMNS=156 PATH=/sbin:/usr/sbin:/bin/:/usr/bin DO_CONFIRM= vga=0x31a old_netbios_scope= RUNLEVEL=5 SPLASHCFG=/etc/bootsplash/themes/openSUSE/config/bootsplash-1280x1024.cfg PWD=/etc/sysconfig/network LANG=POSIX new_netbios_name_servers= PREVLEVEL=N LINES=60 SHLVL=11 HOME=/ SPLASH=yes splash=silent ROOTFS_BLKDEV=/dev/disk/by-id/ata-Maxtor_6H500F0_H805FN0H-part6 _=/sbin/startproc DAEMON=/usr/sbin/nmbd ]
    <notice>checkproc: /usr/sbin/nmbd 3262
    <notice>checkproc: /usr/bin/kdm 3073
    <notice>checkproc: /sbin/acpid 2110
    <notice>checkproc: /bin/dbus-daemon 2169
    <notice>checkproc: /sbin/klogd 2141
    <notice>checkproc: /sbin/syslog-ng 2158
    <notice>checkproc: /usr/bin/kdm 3073
    <notice>checkproc: /usr/sbin/hald 2447
    <notice>checkproc: /sbin/rpcbind 3214
    <notice>checkproc: /usr/sbin/nmbd 3262
    <notice>checkproc: /sbin/udevd 674
    <notice>checkproc: /sbin/rpcbind 3214
    <notice>checkproc: /sbin/klogd 2141
    <notice>checkproc: /sbin/syslog-ng 2158
    <notice>checkproc: /usr/bin/kdm 3073
    <notice>checkproc: /sbin/acpid 2110
    <notice>checkproc: /bin/dbus-daemon 2169
    <notice>checkproc: /sbin/klogd 2141
    <notice>checkproc: /sbin/syslog-ng 2158
    <notice>checkproc: /usr/bin/kdm 3073
    <notice>checkproc: /usr/sbin/hald 2447
    <notice>checkproc: /sbin/rpcbind 3214
    <notice>checkproc: /usr/sbin/nmbd 3262
    <notice>checkproc: /sbin/rpcbind 3214
    <notice>checkproc: /sbin/klogd 2141
    <notice>checkproc: /sbin/syslog-ng 2158
    <notice>checkproc: /usr/bin/kdm 3073
    <notice>checkproc: /sbin/udevd 674
    --------------------


    --
    mejason69
    ------------------------------------------------------------------------
    mejason69's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=461
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


  9. #9
    ken yap NNTP User

    Default Re: Vbox kernel driver....


    That's not good. vboxdrv depends on syslog. Is syslog or syslog-ng
    enabled and running? Is syslog started early in the order?


    --
    ken_yap
    ------------------------------------------------------------------------
    ken_yap's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=221
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405507


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •