Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem with Amarok 2

  1. #1
    Psyfurius NNTP User

    Default Problem with Amarok 2


    Hi.. Today I installed Amarok 2 because the standard version of Amarok
    in openSUSE 11.1 (KDE 4.1) had some problem with the sound. The MP3
    sound was very bad... So now I can't manage to add music to Amarok 2. I
    get this error in the konsole while I'm trying to add my library:

    link XMLID_9_ hasn't been detected!
    Couldn't resolve property: linearGradient3563
    link XMLID_9_ hasn't been detected!
    link XMLID_9_ hasn't been detected!
    link XMLID_9_ hasn't been detected!


    --
    Psyfurius
    ------------------------------------------------------------------------
    Psyfurius's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20340
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


  2. #2
    Cryovac NNTP User

    Default Re: Problem with Amarok 2


    'KDE Bug 178006' (http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=178006)


    --
    <>---><^>
    ------------------------------------------------------------------------
    Cryovac's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=217
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


  3. #3
    Psyfurius NNTP User

    Default Re: Problem with Amarok 2


    OK.. so this is an KDE 4 bug... Well I've remove Amarok 2 and I've
    installed again the Amarok 1.4.10 but I get bad quality when I play MP3
    files. I need to put the Amarok volume to 20% so I can have no sound
    crash .... and does not play m4a files


    --
    Psyfurius
    ------------------------------------------------------------------------
    Psyfurius's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20340
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


  4. #4
    Mike unique NNTP User

    Default Re: Problem with Amarok 2


    I found the same Amarok audio quality problem. XMMS worked as a
    substitute (Packman repository), but the interface is really primitive
    and a pain to use. So, I found Audacious which is an improvement on XMMS
    (at least you can include a music source directory with lots of
    sub-directories with a single command) and it sounds good. Its still
    only a slightly less primitive interface, but unlike Amarok at least I
    *can* listen to mp3s on it.


    --
    Mike_unique
    ------------------------------------------------------------------------
    Mike_unique's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=17820
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


  5. #5
    Axeia NNTP User

    Default Re: Problem with Amarok 2


    If you're looking for a temporarily replacement, take a look at ' JuK '
    (http://commons.wikimedia.org/wiki/File:JuK-KDE4.png).
    It's in the packman repository, doesn't handle a lot of non-oss formats
    though.

    In amarok I've always had a nasty distortion after applying a change,
    any change... so maybe it works the other way around for you and
    applying any change will fix it? Though you prolly tried more than just
    one to get it working.

    Reporting bugs on 1.4 seems quite useless btw, I always get the
    reaction "We are focusing on 2.0" and then the report is closed.


    --
    'Special effects' (http://tiny.cc/Y0T) <- KDE 4.2 Showing off
    More KDE -> ' PINK KDE' (http://tiny.cc/v30h)
    'HQ Pink KDE' (http://tiny.cc/R4P)
    ------------------------------------------------------------------------
    Axeia's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=4794
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


  6. #6
    Psyfurius NNTP User

    Default Re: Problem with Amarok 2


    I think I better stay with Banshee


    --
    Psyfurius
    ------------------------------------------------------------------------
    Psyfurius's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20340
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


  7. #7
    AussieBob NNTP User

    Default Re: Problem with Amarok 2


    I had problems with sound in Amarok but once I removed all the
    pulseaudio rpm's everything sounded good.


    --
    AussieBob
    ------------------------------------------------------------------------
    AussieBob's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=226
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


  8. #8
    Mike unique NNTP User

    Default Re: Problem with Amarok 2


    After reading the AussieBob post (thanks), I thought I would try
    reinstalling Amarok 1.4.10. Since I have packman as a repository it
    showed the packman version as the most recent Amarok. However, when I
    selected it one of the libtune..... libraries failed the dependency
    check and the resolver gave me the option to switch to the packman
    repository (I kind of thought I was already using packman). After the
    resolver switched to packman, the library dependency went away.

    I had already manually selected this package (I don't know if selecting
    the packman repository would have automatically selected this one or
    not):
    amarok-packman - Metapackage to install Amarok from the Packman
    repository:
    Code:
    --------------------
    A metapackage that explicitly requires and installs the Packman builds of Amarok, that are uncrippled
    and contain MySQL as well as PostgreSQL as collection databases. It also installs the uncrippled
    Xine package from Packman, that supports all codecs and formats.
    --------------------
    Anyway, my Amarok audio problem is cured and I didn't have to remove any
    pulseaudio. It must be non-oss gremlins in the standard repository
    Amarok distribution !


    --
    Mike_unique
    ------------------------------------------------------------------------
    Mike_unique's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=17820
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


  9. #9
    AussieBob NNTP User

    Default Re: Problem with Amarok 2


    Mike - Gald you got there in the end. Happy listening


    --
    AussieBob
    ------------------------------------------------------------------------
    AussieBob's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=226
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=405455


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •