I used to be able to play Wolfenstein Enemy Territory and a lot of other
games relatively well on my Radeon 7500 using open source drivers.
However, once I switched to opensuse 11.1, everything is laggier. Even
the mouse lags in the Wolfenstein menu screen. When I run these games in
the console I get a lot of "[driAllocateTexture:636] unable to allocate
texture" messages. Is something wrong with my xorg configuration?


Code:
--------------------
# /.../
# SaX generated X11 config file
# Created on: 2009-01-06T19:32:43-0800.
#
# Version: 8.1
# Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2005
# Contact: SaX-User list <https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/sax-users>
#
# Automatically generated by [ISaX] (8.1)
# PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
#

Section "Files"
FontPath "/usr/share/fonts/misc:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/local"
FontPath "/usr/share/fonts/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/URW"
FontPath "/usr/share/fonts/Speedo"
FontPath "/usr/share/fonts/PEX"
FontPath "/usr/share/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/share/fonts/latin2/misc:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/latin2/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/baekmuk:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/japanese:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/kwintv"
FontPath "/usr/share/fonts/truetype"
FontPath "/usr/share/fonts/uni:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/CID"
FontPath "/usr/share/fonts/ucs/misc:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/hellas/misc:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/hellas/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/misc/sgi:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/xtest"
FontPath "/opt/kde3/share/fonts"
InputDevices "/dev/gpmdata"
InputDevices "/dev/input/mice"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail" "on"
Option "ZapWarning" "on"
EndSection

Section "Module"
Load "freetype"
Load "extmod"
Load "dbe"
Load "glx"
Load "dri"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "kbd"
Identifier "Keyboard[0]"
Option "Protocol" "Standard"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbModel" "microsoftpro"
Option "XkbRules" "xfree86"
EndSection


Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse[1]"
Option "Buttons" "7"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Name" "Microsoft IntelliMouse Optical"
Option "Protocol" "explorerps/2"
Option "Vendor" "Sysp"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "synaptics"
Identifier "Mouse[3]"
Option "Buttons" "5"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Emulate3Buttons" "on"
Option "HorizScrollDelta" "0"
Option "InputFashion" "Mouse"
Option "Name" "Synaptics;Touchpad"
Option "Protocol" "explorerps/2"
Option "SHMConfig" "on"
Option "Vendor" "Sysp"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection


Section "Monitor"
DisplaySize 304 228
HorizSync 30-50
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "LCD MONITOR"
Option "DPMS"
Option "PreferredMode" "1024x768"
VendorName "LGP"
VertRefresh 43-60
UseModes "Modes[0]"
EndSection


Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
EndSection


Section "Screen"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1024x768" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection


Section "Device"
BoardName "Radeon LW"
Driver "radeon"
Identifier "Device[0]"
Option "SaXDualHead"
Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
Option "monitor-LVDS" "Monitor[0]"
Option "SaXDualMonitorVendor" "--> LCD"
Option "SaXDualOrientation" "RightOf"
Option "SaXDualResolution" "1440x900"
Option "SaXDualMode" "Xinerama"
Option "SaXDualHSync" "50-70"
Option "SaXDualMonitorModel" "1440X900@60HZ"
Option "SaXDualVSync" "50-60"
Option "SaXExternal" "Identifier&EXT+DisplaySize&304 228+VendorName&--> LCD+RightOf&Monitor[0]+PreferredMode&1440x900+HorizSync&50-70+ModelName&1440X900@60HZ+VertRefresh&50-60"
Screen 0
VendorName "ATI"
EndSection


Section "Monitor"
DisplaySize 304 228
HorizSync 50-70
Identifier "EXT"
ModelName "1440X900@60HZ"
Option "RightOf" "Monitor[0]"
Option "PreferredMode" "1440x900"
VendorName "--> LCD"
VertRefresh 50-60
EndSection


Section "ServerLayout"
Identifier "Layout[all]"
InputDevice "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse[1]" "CorePointer"
InputDevice "Mouse[3]" "SendCoreEvents"
Option "Clone" "off"
Option "Xinerama" "off"
Screen "Screen[0]"
EndSection


Section "DRI"
Group "video"
Mode 0660
EndSection

Section "Extensions"
EndSection
--------------------



Any help is appreciated.


--
Benjamin_Xiao
------------------------------------------------------------------------
Benjamin_Xiao's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=2015
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=404750