Results 1 to 3 of 3

Thread: Swapped to KDE and now things are broken

  1. #1
    sledjockey NNTP User

    Default Swapped to KDE and now things are broken


    I was running Gnome, but was not happy with the interface (again) and
    installed/swapped over to KDE. I now have the following issues with my
    system:

    1) YAST/Software Installer won't work. I put in my password and then
    nothing shows up. I can run it from command line, but this is a pain
    when I try to install rpms from the web. It will no longer install
    things from rpm through YAST.

    2) All sound quit in my web browsers. I get the following information
    from crash handler:
    System configuration startup check disabled.

    [?1034h(no debugging symbols found)
    [Thread debugging using libthread_db enabled]
    [New Thread 0xb685e9e0 (LWP 3426)]
    [New Thread 0xabd3cb90 (LWP 3490)]
    [New Thread 0xb1571b90 (LWP 3487)]
    [New Thread 0xb3538b90 (LWP 3432)]
    [New Thread 0xb3febb90 (LWP 3431)]
    [New Thread 0xb47ecb90 (LWP 3430)]
    [KCrash handler]
    #6 0xb7f9ac83 in g_slice_alloc () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
    #7 0xb7f9bb42 in g_slist_prepend () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
    #8 0xb59dc4a4 in g_object_constructor () from
    /usr/lib/libgobject-2.0.so.0
    #9 0xb59dcb66 in g_object_newv () from /usr/lib/libgobject-2.0.so.0
    #10 0xb59dd752 in g_object_new_valist () from
    /usr/lib/libgobject-2.0.so.0
    #11 0xb59dd89e in g_object_new () from /usr/lib/libgobject-2.0.so.0
    #12 0xb59b9d12 in gdk_pixbuf_new_from_data ()
    from /usr/lib/libgdk_pixbuf-2.0.so.0
    #13 0xb59b7d65 in gdk_pixbuf_new () from
    /usr/lib/libgdk_pixbuf-2.0.so.0
    #14 0xb5eb9d20 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #15 0xb5eba1b7 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #16 0xb5e82e72 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #17 0xb5e6b27c in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #18 0xb5e98cb0 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #19 0xb5e99960 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #20 0xb5e99cbe in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #21 0xb61b41e0 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #22 0xb61b361a in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #23 0xb61b3997 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #24 0xb61b4d1d in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #25 0xb61b39e4 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #26 0xb61b4d1d in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #27 0xb61b39e4 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #28 0xb61b4d1d in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #29 0xb611b43b in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #30 0xb611f01a in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #31 0xb6242b42 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #32 0xb6247118 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #33 0xb62472f5 in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #34 0xb5de382d in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #35 0xb625278a in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #36 0xb5ec066b in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #37 0xb5de32ee in ?? () from
    /usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so
    #38 0xb7f7ca06 in g_timeout_dispatch () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
    #39 0xb7f7c2d9 in g_main_context_dispatch () from
    /usr/lib/libglib-2.0.so.0
    #40 0xb7f7f85b in g_main_context_iterate () from
    /usr/lib/libglib-2.0.so.0
    #41 0xb7f7f9d8 in g_main_context_iteration () from
    /usr/lib/libglib-2.0.so.0
    #42 0x0805876d in GlibEvents:rocess ()
    #43 0x080587ba in GlibEvents::qt_invoke ()
    #44 0xb717579a in QObject::activate_signal ()
    from /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #45 0xb7177cdb in QObject::activate_signal ()
    from /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #46 0xb74dadb9 in QTimer::timeout () from
    /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #47 0xb7199f7c in QTimer::event () from /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #48 0xb71103cd in QApplication::internalNotify ()
    from /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #49 0xb7111406 in QApplication::notify () from
    /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #50 0xb7800892 in KApplication::notify () from
    /opt/kde3/lib/libkdecore.so.4
    #51 0xb7105b1b in QEventLoop::activateTimers ()
    from /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #52 0x08058be4 in QXtEventLoop:rocessEvents ()
    #53 0xb7128d10 in QEventLoop::enterLoop () from
    /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #54 0xb7128ba6 in QEventLoop::exec () from
    /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #55 0xb7110a5f in QApplication::exec () from
    /usr/lib/qt3/lib/libqt-mt.so.3
    #56 0x0805de3b in main ()


    Please help.....

    Thanks


    --
    Recovering MS Admin and Network guy that is taking the plunge into Linux
    no matter how bad it hurts.
    ------------------------------------------------------------------------
    sledjockey's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=5655
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=404060


  2. #2
    caf4926 NNTP User

    Default Re: Swapped to KDE and now things are broken


    So is this OS11.1?

    And are you kde4 or kde3?

    Did you install from a live cd or a dvd?

    try this from a su terminal

    rpmdb --rebuilddb

    zypper refresh

    zypper up


    --
    Box: Linux 2.6.25.18-0.2 x86_64 | OS 11.0 | (KDE4.1.87) "1.1" | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    Lap: OS 11.1 | Celeron 550 | (KDE4.1.87)"1.1" | Intel 965 GM | Lenovo
    R61e | 3GB RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=404060


  3. #3
    sledjockey NNTP User

    Default Re: Swapped to KDE and now things are broken


    openSUSE 11.0

    KDE 4 as well as KDE 3.5.9 (release 49.1) both act the same.

    I installed from a DVD.

    Gnome works with no problems but sound in websites. I will swap back
    out drives and see if your suggestion works and then update the post.

    Thank you for your help.


    --
    Recovering MS Admin and Network guy that is taking the plunge into Linux
    no matter how bad it hurts.
    ------------------------------------------------------------------------
    sledjockey's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=5655
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=404060


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •