Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: KDE 4.2 b2 wont load

Hybrid View

  1. #1
    AlienHealer NNTP User

    Default KDE 4.2 b2 wont load


    I've just download the latest updates (twice) for 4.2 and am now unable
    to boot into it

    The message I get is

    Master Resource Control in runleve 5 has been skipped services in run
    level 5

    So I googled and came up with that I should type in init 5, which I
    did, no errors. Then I tried sax2 -r -m O=vesa, which didn't fix the
    problem

    Any ideas?


    --
    AlienHealer
    ------------------------------------------------------------------------
    AlienHealer's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=596
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  2. #2
    caf4926 NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    I have just updated too. With no problem.

    I don't think this a graphics issue (vesa)

    Did you reach level 5 and type startx
    ?


    --
    Box: Linux 2.6.25.18-0.2 x86_64 | OS 11.0 | (KDE4.1.86) "5.1" | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    http://tinyurl.com/985fp2
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  3. #3
    AlienHealer NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    ok startx gets me into KDE

    The screen is completely out of whack, not taking up the full screen,
    the panel is only taking up half the width of the bottom screen, I have
    no reboot or shut down options, just a logout option, and I have to use
    startx each time to get into KDE, and it is incredibly sluggish.


    --
    AlienHealer
    ------------------------------------------------------------------------
    AlienHealer's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=596
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  4. #4
    caf4926 NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    You just ran a command to switch your graphics to VESA!

    You need to run sax2 outside the graphical env. Boot to runlevel 3,
    login and go su, then do sax2 -r
    (or check for your particular video card etc)


    --
    Box: Linux 2.6.25.18-0.2 x86_64 | OS 11.0 | (KDE4.1.86) "5.1" | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    http://tinyurl.com/985fp2
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  5. #5
    caf4926 NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    Not too sure about all your buttons being missing

    You may have to start with a new .kde4 folder
    (mv /home/*username/.kde4 .kde4old) from a CLI
    reboot


    --
    Box: Linux 2.6.25.18-0.2 x86_64 | OS 11.0 | (KDE4.1.86) "5.1" | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    http://tinyurl.com/985fp2
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  6. #6
    AlienHealer NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    hi, thanks for you help

    What do I have to do to stop having to write startx each time?

    started a new kde4 folder, but still no logout or reboot button, but
    that isn't a biggie


    --
    AlienHealer
    ------------------------------------------------------------------------
    AlienHealer's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=596
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  7. #7
    caf4926 NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    AlienHealer;1918896 Wrote:
    > hi, thanks for you help
    >
    > What do I have to do to stop having to write startx each time?
    >
    > started a new kde4 folder, but still no logout or reboot button, but
    > that isn't a biggie


    I had to add those button on my upgrade to 4.2

    Post your /boot/grub/menu.lst


    --
    Box: Linux 2.6.25.18-0.2 x86_64 | OS 11.0 | (KDE4.1.86) "5.1" | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    http://tinyurl.com/985fp2
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  8. #8
    AlienHealer NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    is this what you want?


    # Modified by YaST2. Last modification on Wed Dec 31 19:21:32 NZDT 2008
    default 0
    timeout 8
    ##YaST - generic_mbr
    gfxmenu (hd0,5)/boot/message
    ##YaST - activate

    ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name:
    linux###
    title openSUSE 11.1
    root (hd0,5)
    kernel /boot/vmlinuz-2.6.27.7-9-default
    root=/dev/disk/by-id/ata-ST3160815A$
    initrd /boot/initrd-2.6.27.7-9-default

    ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows
    1###
    title windows 1
    rootnoverify (hd0,0)
    chainloader +1

    ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows
    2###
    title windows 2
    rootnoverify (hd0,1)
    chainloader +1

    ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name:
    failsafe###
    title Failsafe -- openSUSE 11.1
    root (hd0,5)
    kernel /boot/vmlinuz-2.6.27.7-9-default
    root=/dev/disk/by-id/ata-ST3160815A$
    initrd /boot/initrd-2.6.27.7-9-default


    --
    AlienHealer
    ------------------------------------------------------------------------
    AlienHealer's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=596
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  9. #9
    caf4926 NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    AlienHealer;1918919 Wrote:
    > is this what you want?
    >
    >
    > # Modified by YaST2. Last modification on Wed Dec 31 19:21:32 NZDT 2008
    > default 0
    > timeout 8
    > ##YaST - generic_mbr
    > gfxmenu (hd0,5)/boot/message
    > ##YaST - activate
    >
    > ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name:
    > linux###
    > title openSUSE 11.1
    > root (hd0,5)
    > kernel /boot/vmlinuz-2.6.27.7-9-default
    > root=/dev/disk/by-id/ata-ST3160815A$
    > resume=/dev/disk/by-id/ata-ST3160815A$ splash=silent showopts vga=0x367
    > initrd /boot/initrd-2.6.27.7-9-default
    >
    > ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows
    > 1###
    > title windows 1
    > rootnoverify (hd0,0)
    > chainloader +1
    >
    > ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows
    > 2###
    > title windows 2
    > rootnoverify (hd0,1)
    > chainloader +1
    >
    > ###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name:
    > failsafe###
    > title Failsafe -- openSUSE 11.1
    > root (hd0,5)
    > kernel /boot/vmlinuz-2.6.27.7-9-default
    > root=/dev/disk/by-id/ata-ST3160815A$
    > initrd /boot/initrd-2.6.27.7-9-default


    First look to see if there is a menu.lst.old in the /boot/grub/ -
    location you can open with kwrite
    It may have the correct info for you, the kernel MAY be different, so
    watch for that.

    I edited your menu as above (blue/red)
    RED* vga= will be different to what I quote, your old menu file may
    have that, otherwise find out what it should be, depends on your
    resolution screen size.


    --
    Box: Linux 2.6.25.18-0.2 x86_64 | OS 11.0 | (KDE4.1.86) "5.1" | M2N4-SLI
    | AMD 64 X2 5200+ | nVidia 8500GT | 2GB RAM
    http://tinyurl.com/985fp2
    ------------------------------------------------------------------------
    caf4926's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=204
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


  10. #10
    AlienHealer NNTP User

    Default Re: KDE 4.2 b2 wont load


    ok, have done that, but am still having to use startx to get in


    --
    AlienHealer
    ------------------------------------------------------------------------
    AlienHealer's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=596
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403550


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •