Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: VMware install trouble

  1. #1
    joris20 NNTP User

    Default VMware install trouble


    > > > > Hi

    > > Assuming you downloaded/installed the rpm, you need to run
    > > vmware-config.pl (as root user)> >

    >
    > k i didn't know where VMware was located so i looked around a bit and
    > i found THREE config files (none of them had the .pl extension tho
    > :S)
    >
    > 1) /etc/vmware/config (troff document)
    > 2) /usr/lib/vmware/config (plain text document)
    > 3) /usr/lib/vmware/setup/vmware-config (executable file)
    >
    > i guess it must be the third one but i ask to prevent myself from
    > causing huge damage
    > or if there should be another file/location... tell me
    > thanks


    this is my problem, can someone help me? i already clicked on the
    vmware-config executable but it didnt do anything :S


    --
    ~Joris

    openSUSE 11.0 2.6.25.18-0.2-pae
    CPU: AMD Athlon x64 5200+ ||| GPU: nVidia GeForce 8500
    Mobo: ASUS M2N ||| 3072 MB DDR2 RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    joris20's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11274
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  2. #2
    swerdna NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    /usr/bin/vmware-config.pl


    --
    If I helped you, help me. Please vote to fix the VNC bug that's driving
    me crazy.
    'Vote here at bottom left of the web page'
    (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=457809)
    ------------------------------------------------------------------------
    swerdna's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=84
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  3. #3
    joris20 NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    swerdna;1918691 Wrote:
    > /usr/bin/vmware-config.pl


    it's not there
    i did find "vmware" and "vmware-modconfig" and some others, but not
    "vmware-config"

    what do i do now?


    --
    ~Joris

    openSUSE 11.0 2.6.25.18-0.2-pae
    CPU: AMD Athlon x64 5200+ ||| GPU: nVidia GeForce 8500
    Mobo: ASUS M2N ||| 3072 MB DDR2 RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    joris20's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11274
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  4. #4
    swerdna NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    OK let's find out some things

    Q1: Which are you installing: VMware Server or VMware Workstation or
    some other VMware?
    Q2: outline how you installed it
    Q3: What do you get in a console when you enter this: whereis
    vmware-config.pl
    Q4: What do you get in a console when you enter this: rpm -qa | egrep
    "VMware|vmware"


    --
    If I helped you, help me. Please vote to fix the VNC bug that's driving
    me crazy.
    'Vote here at bottom left of the web page'
    (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=457809)
    ------------------------------------------------------------------------
    swerdna's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=84
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  5. #5
    joris20 NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    swerdna;1918972 Wrote:
    > OK let's find out some things
    >
    > Q1: Which are you installing: VMware Server or VMware Workstation or
    > some other VMware?
    > Q2: outline how you installed it
    > Q3: What do you get in a console when you enter this: whereis
    > vmware-config.pl
    > Q4: What do you get in a console when you enter this: rpm -qa | egrep
    > "VMware|vmware"

    i like the way you help

    A1: VMware Workstation (in "new apps" i see VMW Workstation, Network
    Editor, and Player)
    A2: i got this RPM from my friend
    (VMware-Workstation-6.5.1-126130.i386) on a USB stick and installed it
    using "rpm -iv therpmfile"
    A3: "vmware-config: " (i guess no results were found)
    A4: "VMware-Workstation-6.5.1-126130"

    optional info: when i look at the RPM i used, it looks like it's for
    i386 only. is it possible i have an i586 or something else? (how do i
    find out and what does it mean )


    --
    ~Joris

    openSUSE 11.0 2.6.25.18-0.2-pae
    CPU: AMD Athlon x64 5200+ ||| GPU: nVidia GeForce 8500
    Mobo: ASUS M2N ||| 3072 MB DDR2 RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    joris20's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11274
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  6. #6
    joris20 NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    k i googled a bit and found out that ix86 is about architecture...
    i also found out that my CPU (AMD Athlon x64 dual core 5200+) supports
    all x86 and that openSUSE supports all x86 as well.

    so it might be possible that it installed itself as the "best" (that
    would be i586 right?) option available and thus my i386 RPM is not
    compatible with my i586 architecture.

    or am i wrong?


    --
    ~Joris

    openSUSE 11.0 2.6.25.18-0.2-pae
    CPU: AMD Athlon x64 5200+ ||| GPU: nVidia GeForce 8500
    Mobo: ASUS M2N ||| 3072 MB DDR2 RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    joris20's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11274
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  7. #7
    joris20 NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    joris20;1919033 Wrote:
    > i like the way you help
    >
    > A1: VMware Workstation (in "new apps" i see VMW Workstation, Network
    > Editor, and Player)
    > A2: i got this RPM from my friend
    > (VMware-Workstation-6.5.1-126130.i386) on a USB stick and installed it
    > using "rpm -iv therpmfile"
    > A3: "vmware-config: " (i guess no results were found)
    > A4: "VMware-Workstation-6.5.1-126130"
    >
    > optional info: when i look at the RPM i used, it looks like it's for
    > i386 only. is it possible i have an i586 or something else? (how do i
    > find out and what does it mean )


    k i googled a bit and found out that ix86 is about architecture...
    i also found out that my CPU (AMD Athlon x64 dual core 5200+) supports
    all x86 and that openSUSE supports all x86 as well.

    so it might be possible that it installed itself as the "best" (that
    would be i586 right?) option available and thus my i386 RPM is not
    compatible with my i586 architecture.

    or am i wrong?


    --
    ~Joris

    openSUSE 11.0 2.6.25.18-0.2-pae
    CPU: AMD Athlon x64 5200+ ||| GPU: nVidia GeForce 8500
    Mobo: ASUS M2N ||| 3072 MB DDR2 RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    joris20's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11274
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  8. #8
    MattBClassic NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    vmware-config.pl is no longer used in Workstation 6.5 or player versions
    2.5. See the Thread at. 'Vmware player version 2.5 64 bit rpm'
    (http://tinyurl.com/57nl8b)

    I will mention if you are running a 64 bit system you should install
    the x86_64 rpm. You can find out what you are running by entering *uname
    -a* into a console session.


    --
    MattBClassic
    ------------------------------------------------------------------------
    MattBClassic's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=100
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  9. #9
    swerdna NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    Hi MattBClassic, nice to see u here.

    @joris20 In addition to that tutorial advice by MattBClassic, there are
    some pointers here too, worth a bit of a look: 'Getting VMware to run on
    openSUSE 11.1 - openSUSE Forums' (http://tinyurl.com/7u364e)


    --
    If I helped you, help me. Please vote to fix the VNC bug that's driving
    me crazy.
    'Vote here at bottom left of the web page'
    (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=457809)
    ------------------------------------------------------------------------
    swerdna's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=84
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


  10. #10
    joris20 NNTP User

    Default Re: VMware install trouble


    but i'm not 64-bit and i have opensuse 11.0 ...
    not much difference between 11.0 and 11.1 probably but i don't get what
    it's all about in the thread swerdana gave me...

    EDIT: after reading through those topics a bit more it seems like only
    the bundle version works for 32-bit... i'll try that one.

    thanks to all of you!!

    and a happy 2009!


    --
    ~Joris

    openSUSE 11.0 2.6.25.18-0.2-pae
    CPU: AMD Athlon x64 5200+ ||| GPU: nVidia GeForce 8500
    Mobo: ASUS M2N ||| 3072 MB DDR2 RAM
    ------------------------------------------------------------------------
    joris20's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11274
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403500


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •