Results 1 to 5 of 5

Thread: compiling imwheel

  1. #1
    tar0n NNTP User

    Default compiling imwheel


    I am willing to install imwheel to get my mouse buttons work. It seems
    that there is no repository containing imwheel for Opensuse, and I found
    it also on the wishlist.

    So I downloaded the source, extracted it and ran ./configure, but then
    I got this: -Error: IMWheel depends on the X11 libraries-

    Here's the full text: 'nopaste.biz - the classic style pastebin.'
    (http://nopaste.biz/59872)

    What do I have to do to get it working?


    --
    tar0n
    ------------------------------------------------------------------------
    tar0n's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=18423
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403263


  2. #2
    Gumper NNTP User

    Default Re: compiling imwheel


    I just recently compiled imwheel and I had the same problem. If I recall
    correctly I used:


    Code:
    --------------------
    ./configure --prefix=/opt/kde3
    --------------------


    to get it to work correctly. You can check what your prefix is to add
    to the config by entering:


    Code:
    --------------------
    kde-config -prefix
    --------------------


    in a konsole window. This can then be added to your config. I'm running
    openSUSE 11.1 with KDE4 so of course if your using Gnome this may be
    different.


    --
    Gumper
    ------------------------------------------------------------------------
    Gumper's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=321
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403263


  3. #3
    tar0n NNTP User

    Default Re: compiling imwheel


    Well, unfortunately I am using Gnome...


    --
    tar0n
    ------------------------------------------------------------------------
    tar0n's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=18423
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403263


  4. #4
    kdemello NNTP User

    Default Re: compiling imwheel


    Do you have the xorg-x11-devel package installed?


    --
    kdemello
    ------------------------------------------------------------------------
    kdemello's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1583
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403263


  5. #5
    kdemello NNTP User

    Default Re: compiling imwheel


    Gumper;1917202 Wrote:
    > I just recently compiled imwheel and I had the same problem. If I recall
    > correctly I used:
    >
    > >

    Code:
    --------------------
    > > ./configure --prefix=/opt/kde3

    --------------------
    > >

    >
    > to get it to work correctly. You can check what your prefix is to add
    > to the config by entering:
    >
    > >

    Code:
    --------------------
    > > kde-config -prefix

    --------------------
    > >

    >
    > in a konsole window. This can then be added to your config. I'm
    > running openSUSE 11.1 with KDE4 so of course if your using Gnome this
    > may be different.


    The --prefix option tells configure where to install the software when
    'make install' is executed. It doesn't tell configure where to find
    libraries. According to ./configure --help, the --x-includes= and
    --x-libraries= would probably be the relevant options.

    That said, if the xorg-x11-devel package is installed (as it is on my
    system) then ./configure will succeed without needing to specify the
    location of the X11 libraries.


    --
    kdemello
    ------------------------------------------------------------------------
    kdemello's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1583
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=403263


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •