Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything

  1. #1
    ccolotti NNTP User

    Default Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    Another GA issue with an application within 11.1 after upgrading.
    Pidgin will not connect to Yahoo or MSN. It worked fine with 11.0.
    This is the second application that worked in the previous version but
    not in the latest version.

    Quite disappointing.

    However it seems as though some of the issues are DNS resoluion based
    and I have verified on other non linux systems and even Virtual Machines
    that everything connects. I can browse the internet no problem and all
    firewalls are disabled on the openSUSE desktop.

    (19:56:06) msn: HTTP: Connection error: Error resolving
    gateway.messenger.hotmail.com:
    Name or service not known
    (19:56:06) msn: Connection error from Notification server
    (gateway.messenger.hotmail.com): Unable to connec

    Could not establish a connection with the server:
    Error resolving scs.msg.yahoo.com:
    Name or service not known


    --
    ccolotti
    ------------------------------------------------------------------------
    ccolotti's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11837
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  2. #2
    tusharjoshi NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    ccolotti;1913834 Wrote:
    > Another GA issue with an application within 11.1 after upgrading.
    > Pidgin will not connect to Yahoo or MSN. It worked fine with 11.0.
    > This is the second application that worked in the previous version but
    > not in the latest version.
    >


    I installed the version in the repo and it worked without any issue.
    i am not sure if it was from packman repo or OS.

    cheers


    --
    tusharjoshi
    ------------------------------------------------------------------------
    tusharjoshi's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13276
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  3. #3
    ccolotti NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    I have not changed anything from the default 11.1 GA DVD install. I am
    also having connection issues with Evolution and IMAP.

    I have a dual boot system and the Windows OS works just fine connecting
    to everything as does some windows VMs running on openSUSE in VMware
    workstation. So I am pretty convinced it's not a router or DSL Internet
    issue.


    --
    ccolotti
    ------------------------------------------------------------------------
    ccolotti's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11837
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  4. #4
    tusharjoshi NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    I would suggest that you looks at the networking side of things.

    cheers


    --
    tusharjoshi
    ------------------------------------------------------------------------
    tusharjoshi's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=13276
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  5. #5
    ccolotti NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    I have checked all the network settings outside of openSUSE.

    All these things worked prior to installing 11.1, I also get KMail to
    work but not Evolution, so it's not a network issue.


    --
    ccolotti
    ------------------------------------------------------------------------
    ccolotti's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11837
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  6. #6
    tdecampo NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    I have your same problem. Evolution produces an error trying to get
    e-mail:

    ------------
    Error while Fetching Mail.

    Host lookup failed: pop3.attglobal.net: Name or service not known
    ------------

    Of course the pop server is correct and the setup is the same a
    sopensuse 11. Like you kmail works OK.
    I'm glad I'm not the only one.

    -=terry=-


    --
    tdecampo
    ------------------------------------------------------------------------
    tdecampo's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=2418
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  7. #7
    ccolotti NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    I'm surious why this is not something I have seen yet in more places.
    It's obviously broken in 11.1's distribution of these two applications.


    --
    ccolotti
    ------------------------------------------------------------------------
    ccolotti's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11837
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  8. #8
    gorbehnare NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    Have you guys tried disabling the suse firewall to see if that makes a
    difference?

    I have had some issues setting up the firewall and often ended up
    diabing it to test applications to see if the actually work. It's worth
    a try at the very least.


    --
    gorbehnare
    ------------------------------------------------------------------------
    gorbehnare's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=6594
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  9. #9
    tdecampo NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    ccolotti;1916123 Wrote:
    > I'm surious why this is not something I have seen yet in more places.
    > It's obviously broken in 11.1's distribution of these two applications.


    I solved the problem adding the my isp dns server the resolv.conf

    'ping works, but nothing else does - openSUSE Forums'
    (http://tinyurl.com/8hogzd)

    Hope yours is similar as the one I have.

    -=terry=-


    --
    tdecampo
    ------------------------------------------------------------------------
    tdecampo's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=2418
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


  10. #10
    ccolotti NNTP User

    Default Re: Pidgin 2.5.1 in OpenSUSE 11.1 Will not connect to anything


    Interesting. I will try that. I did try disabling the firewall and app
    armor but neither did any good.

    Why though should we need to update the DNS manually when that is done
    via DHCP normally? Then this would indicate a poor implementation of
    the DHCP client in 11.1

    Also what happens when I am not at home and in a hotel? The DNS will
    be broken again so I still submit this is a DNS/DHCP or something else
    bug in 11.1


    --
    ccolotti
    ------------------------------------------------------------------------
    ccolotti's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11837
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402730


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •