Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Virtualbox OSE Problem (11.1)

  1. #1
    trizicus NNTP User

    Default Virtualbox OSE Problem (11.1)


    Installed from yast, now when I click the link nothing happens
    (literally). How can I test the problem?

    By the way I'm on x86_64 11.1.


    --
    trizicus
    ------------------------------------------------------------------------
    trizicus's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=4867
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


  2. #2
    rlaconte NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)


    same problem here. Vbox OSE won't launch after installation. More
    importantly the non-OSE version, which worked fine under 11.0, won't
    install at all because of missing dependencies.

    I need virtualbox with usb support. So I guess I scrap 11.1 and go
    back to 11.0


    --
    rlaconte
    ------------------------------------------------------------------------
    rlaconte's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=14936
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


  3. #3
    zak89 NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)


    Virtualbox requires you to be a member of the vboxusers group. Howver,
    the OSE version crashes on startup. The non-oss version won't install
    because of a dependency issue (it wants python-2.5, which will not
    install on openSUSE 11.1). However, I installed the non-oss version once
    with the rpm -Uvh -nodeps command. It ran fine once, however, now it
    refuses to build the kernel module. So no VirtualBox for me.


    --
    openSUSE 11.0; Kernel 2.6.25-pae; Intel Core 2 Quad Q6600 - 2.4Ghz; 6GB
    DDR2 RAM; M-Audio Delta 44 Audio Interface; 640GB SATA Disk.
    ------------------------------------------------------------------------
    zak89's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=10788
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


  4. #4
    Will Honea NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)

    rlaconte wrote:

    >
    > same problem here. Vbox OSE won't launch after installation. More
    > importantly the non-OSE version, which worked fine under 11.0, won't
    > install at all because of missing dependencies.
    >
    > I need virtualbox with usb support. So I guess I scrap 11.1 and go
    > back to 11.0


    I don't know about the OSE version, but the Sun version I downloaded
    yesterday for the 11.0 i386 (32 bit) refused to install because of a
    libpython dependency. Went back to the VB web site tonight and they had
    added a new 11.1 version that wasn't there earlier. Got that and all was
    well.

    --
    Will Honea

  5. #5
    rlaconte NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)


    Thanks Will. The new Vbox download was what I needed.

    Surprised (and pleased) that Sun could offer a fixed version almost
    immediately upon release of 11.1.


    --
    rlaconte
    ------------------------------------------------------------------------
    rlaconte's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=14936
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


  6. #6
    zak89 NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)


    Works great here too. Thanks to the Sun folks!


    --
    openSUSE 11.0; Kernel 2.6.25-pae; Intel Core 2 Quad Q6600 - 2.4Ghz; 6GB
    DDR2 RAM; M-Audio Delta 44 Audio Interface; 640GB SATA Disk.
    ------------------------------------------------------------------------
    zak89's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=10788
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


  7. #7
    JopSway NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)


    FWIW, I'm right now installing an OS with Vbox OSE, it installed fine
    and ran well after adding the user to vboxusers group and rebooting.
    Also to be able to use the cd/dvd, the user must be a member of disk
    group.


    --
    -There's only one certain way to hit the nail, and it is to hit a
    hundred on the horseshoe.-

    Miguel de Unamuno
    ------------------------------------------------------------------------
    JopSway's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=81
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


  8. #8
    malcolmdeanUS NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)


    Downloaded the latest rpm from the VirtualBox site on February 1, 2009.


    After installing on OpenSuse 11.1 and editing the VirtualBox Group, the
    VirtualBox icon just bounces on the screen, then goes away.

    Could someone please post a set of diagnostic steps to figure out the
    problem?


    --
    malcolmdeanUS
    ------------------------------------------------------------------------
    malcolmdeanUS's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=21491
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


  9. #9
    JopSway NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)


    Run it frm the command line and see what error(s) appear.


    --
    -It is abhorrent the spiritual greed of those that knowing something, do
    not seek the transfer of such knowledge.-

    -Miguel de Unamuno - Writer (1864-1936)-
    ------------------------------------------------------------------------
    JopSway's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=81
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


  10. #10
    ghostcore NNTP User

    Default Re: Virtualbox OSE Problem (11.1)


    Also having problems with Virtualbox.

    I first tried the ose version (btw crashes yast2 when selecting that
    package from gui so had to use zypper)


    no matter if i run it from the apps menu or via terminal it's starts to
    process the job and just does nothing not even any output.

    the same can be said from apps menu no gui nothing.

    this behavior is also unchanged with the binary version 2.1.2 from the
    VB website.

    i uninstalled all i could find related to VB and reinstalled and did
    this process with both version still no responce.

    I am using 11.1 with a gnome display (i don't like kde)

    I really need to get this up and running so I can silence my
    instructors gripes about me not having XP installed so i can follow
    along in class (being as i refuse to use the slower then paint drying
    school systems)

    So any help on this would be appreciated I am on x86_32 bit hardware


    --
    ghostcore
    ------------------------------------------------------------------------
    ghostcore's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=21588
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402269


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •