Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Cannot mount a CD-ROM

  1. #1
    zak89 NNTP User

    Default Cannot mount a CD-ROM


    I just installed openSUSE 11.1. I was trying to burn a CD on the new
    system, but neither K3b or Brasero would recognize that I had a disc
    inserted. I tried dmesg and came up with the following output:

    cdrom: This disc doesn't have any tracks I recognize!
    end_request: I/O error, dev sr0, sector 0
    Buffer I/O error on device sr0, logical block 0
    end_request: I/O error, dev sr0, sector 0
    Buffer I/O error on device sr0, logical block 0

    This is with a blank DVD+R in the drive. Inserting a blank CD gives the
    same message.


    --
    openSUSE 11.0; Kernel 2.6.25-pae; Intel Core 2 Quad Q6600 - 2.4Ghz; 6GB
    DDR2 RAM; M-Audio Delta 44 Audio Interface; 640GB SATA Disk.
    ------------------------------------------------------------------------
    zak89's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=10788
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  2. #2
    zak89 NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    Anyone have a few hints? I really need my CD drive...


    --
    openSUSE 11.0; Kernel 2.6.25-pae; Intel Core 2 Quad Q6600 - 2.4Ghz; 6GB
    DDR2 RAM; M-Audio Delta 44 Audio Interface; 640GB SATA Disk.
    ------------------------------------------------------------------------
    zak89's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=10788
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  3. #3
    GatesBuster NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    Hi,

    same problem here: can't write a CD because I can't get access to the
    drive(s).

    Not a clean trick, but it works: login as root and k3b does the job!

    Still searching for a clean configuration...


    --
    GatesBuster
    ------------------------------------------------------------------------
    GatesBuster's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=17543
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  4. #4
    trotter1985 NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    I had exactly the same problem - neither K3b nor Brasero could see my
    cd/dvd drive, which obviously is working because that's how I did the
    installation. After looking over the openSUSE Wiki, openSUSE News and
    openSUSE forums last night and not finding any information, I've gone
    back to Fedora 10. Too bad.


    --
    trotter1985
    ------------------------------------------------------------------------
    trotter1985's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=741
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  5. #5
    zak89 NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    Hmm. This sounds like a bug. I never had this problem with 11.0.

    Any of you linux wizards out there care to drop a line?


    --
    openSUSE 11.0; Kernel 2.6.25-pae; Intel Core 2 Quad Q6600 - 2.4Ghz; 6GB
    DDR2 RAM; M-Audio Delta 44 Audio Interface; 640GB SATA Disk.
    ------------------------------------------------------------------------
    zak89's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=10788
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  6. #6
    zak89 NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    Just tried running K3b as root, and it works fine. So this defintely
    sounds like a permission problem.


    --
    openSUSE 11.0; Kernel 2.6.25-pae; Intel Core 2 Quad Q6600 - 2.4Ghz; 6GB
    DDR2 RAM; M-Audio Delta 44 Audio Interface; 640GB SATA Disk.
    ------------------------------------------------------------------------
    zak89's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=10788
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  7. #7
    zak89 NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    Well, I just tried it in GNOME, and it works fine. So apparently it's a
    KDE problem. In which case, I deserve it, as I am running KDE 4.2 beta
    (and lovin it). What desktop are you guys using?

    I am going to post on the KDE forums and see what comes up.


    --
    openSUSE 11.0; Kernel 2.6.25-pae; Intel Core 2 Quad Q6600 - 2.4Ghz; 6GB
    DDR2 RAM; M-Audio Delta 44 Audio Interface; 640GB SATA Disk.
    ------------------------------------------------------------------------
    zak89's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=10788
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  8. #8
    zak89 NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    Well, one of the folks at the KDE forum asked me if I my user account
    was in the cdrom group. It wasn't, and adding it seemed to solve the
    issue. So I'm one happy penguin!


    --
    openSUSE 11.0; Kernel 2.6.25-pae; Intel Core 2 Quad Q6600 - 2.4Ghz; 6GB
    DDR2 RAM; M-Audio Delta 44 Audio Interface; 640GB SATA Disk.
    ------------------------------------------------------------------------
    zak89's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=10788
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  9. #9
    GatesBuster NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    Hi,

    I'm using OpenSUSE 11.1, KDE 4.1.3, user account in users, cdrom. I
    restarted my PC after every change: starting k3b both of my
    burning-drives are o.k., putting in a clean cd to write, there flashes
    the start-button, then the drive disappears!

    Today, after a cold-boot, k3b works! But there is still a little bug:
    putting in a clean cd to write keeps k3b in the status that it doesn't
    find a medium to write on. Taking out an old recorded DVD of my second
    burning-device, putting in the same (!) clean cd and k3b works...

    besides: graveman, a very simple burning-program, works out of the box
    :-)

    anyway: tux keeps burning!


    --
    GatesBuster
    ------------------------------------------------------------------------
    GatesBuster's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=17543
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


  10. #10
    glassmonkey NNTP User

    Default Re: Cannot mount a CD-ROM


    I have this issue under SuSE 11.1 and KDE 4.1.3
    the block device sr0 (which is what the dvd and cd links point to) has
    the permissions set to allow root and the disk group to have access.
    everyone else is denied access (others group).
    logged on as root and changed the permission. logged out of root and
    back in as user. had correct permissions.
    rebooted and the permissions reverted to disallow access to others.
    Rebooted and logged on as user under Gnome. Had correct rights.

    However, I cannot locate the script that controls the rights to
    /dev/sr0

    Also cannot get a script to work that changes the rights on log on.

    Any further information is most welcome


    --
    glassmonkey
    ------------------------------------------------------------------------
    glassmonkey's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1247
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=402177


Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •