Results 1 to 6 of 6

Thread: Qtiplot doesn't start

  1. #1
    Adenozinas NNTP User

    Default Qtiplot doesn't start


    Hello,

    i would like some help for launching qtiplot. when i launch it
    from terminal i get following:

    No protocol specified
    qtiplot: cannot connect to X server :0.0

    using su root does not help. Does anyone knows
    that is the problem?

    Thanks
    Adenozinas


    --
    Adenozinas
    ------------------------------------------------------------------------
    Adenozinas's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11070
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401576


  2. #2
    ram88 NNTP User

    Default Re: Qtiplot doesn't start


    Adenozinas;1907139 Wrote:
    > Hello,
    >
    > i would like some help for launching qtiplot. when i launch it
    > from terminal i get following:
    >
    > No protocol specified
    > qtiplot: cannot connect to X server :0.0
    >
    > using su root does not help. Does anyone knows
    > that is the problem?
    >
    > Thanks
    > Adenozinas


    Are you installed it from Packman repository, together with 'Qt and
    Python dependencies' (http://soft.proindependent.com/qtiplot.html)?


    --
    http://yami.googlecode.com/
    http://akoskm.blogspot.com/
    ------------------------------------------------------------------------
    ram88's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1058
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401576


  3. #3
    baskitcaise NNTP User

    Default Re: Qtiplot doesn't start

    Adenozinas wrote:

    >
    > Hello,
    >
    > i would like some help for launching qtiplot. when i launch it
    > from terminal i get following:
    >
    > No protocol specified
    > qtiplot: cannot connect to X server :0.0
    >
    > using su root does not help. Does anyone knows
    > that is the problem?
    >
    > Thanks
    > Adenozinas
    >
    >


    Have you tried:

    kdesu

    instead of plain su this command will allow the root user to use the users X environment, plain su will not have access to X.

    HTH



    --
    Mark....

    Nil illegitimi carborundum

  4. #4
    ram88 NNTP User

    Default Re: Qtiplot doesn't start


    baskitcaise;1907237 Wrote:
    > Adenozinas wrote:
    > Have you tried:
    >
    > kdesu
    >
    > instead of plain su this command will allow the root user to use the
    > users X environment, plain su will not have access to X.
    >
    > HTH
    >
    >
    >
    > --
    > Mark....
    >
    > Nil illegitimi carborundum


    kdesu? You don't need to use this command. Qtiplot need to be started
    as normal user, if you can't do it then something is wrong with your
    installation (dependencies).


    --
    http://yami.googlecode.com/
    http://akoskm.blogspot.com/
    ------------------------------------------------------------------------
    ram88's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=1058
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401576


  5. #5
    Adenozinas NNTP User

    Default Re: Qtiplot doesn't start


    Hi,

    i installed it from Packman and Yast didn't scream
    about dependencies.


    --
    Adenozinas
    ------------------------------------------------------------------------
    Adenozinas's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11070
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401576


  6. #6
    Adenozinas NNTP User

    Default Re: Qtiplot doesn't start


    Hi again, just remembered smth.

    Thing is... that i was able to launch qtiplot
    before on my system. But apparently i screwed
    something up during playing around with suse
    and unfortunately i don't know what...
    But i think that installation is fine
    currently using 64 bit 0.9.7.2 -0 from packman.


    --
    Adenozinas
    ------------------------------------------------------------------------
    Adenozinas's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=11070
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401576


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •