Results 1 to 4 of 4

Thread: adding Online Repos error

  1. #1
    Dubrovskiy NNTP User

    Default adding Online Repos error


    I am trying to add online repos through YaST Control Center -> Community
    Repositories, but I allways get either

    *** glibc detected *** /usr/lib/YaST2/bin/y2base: free(): invalid
    pointer: 0x00002b4cc434a192

    or the process just hangs up

    -----------------

    Any1 knows how can i fix my problem ?


    --
    Dubrovskiy
    ------------------------------------------------------------------------
    Dubrovskiy's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=16667
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401249


  2. #2
    Magic31 NNTP User

    Default Re: adding Online Repos error


    Hi & welcome!

    Which openSUSE version are you running?
    It's possible you first need to remove all your listed repositories, -
    apply & close - before you can add a new one (due to a problem with your
    repo cache/listing).

    Could you post the output of ' zypper lr ' ?

    Cheers,
    Wj


    --
    Have allot of fun! *WJM*
    ------------------------------------------------------------------------
    Magic31's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=289
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401249


  3. #3
    Dubrovskiy NNTP User

    Default Re: adding Online Repos error


    # | Enabled | Refresh | Type | Alias | Name
    --+---------+---------+-------+------------------------+-----------------------
    1 | Yes | No | yast2 | openSUSE-10.3-DVD 10.3 |
    openSUSE-10.3-DVD 10.3

    It also states my SUSE version

    I dont have any repositories checked in my List of Repositories


    --
    Dubrovskiy
    ------------------------------------------------------------------------
    Dubrovskiy's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=16667
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401249


  4. #4
    Magic31 NNTP User

    Default Re: adding Online Repos error


    Thanks for the output.

    For openSUSE 10.3 check this post : 'yast crashes cleaning repositories
    - openSUSE Forums' (http://tinyurl.com/6hv2gf)

    You can safely try cleaning up your current zypper cache by following
    the steps mentioned in post#4.

    (Just for the record, with openSUSE 11.0 and up, zypper has a different
    database.. so this option is not relevant.)

    Could be that sorts it for you.
    -Wj


    --
    Have allot of fun! *WJM*
    ------------------------------------------------------------------------
    Magic31's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=289
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401249


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •