Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1

  1. #11
    Magic31 NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    True.. Still I prefer the RPM as cleanup/removing seems cleaner... And
    it means I click less installing


    --
    Have a lot of fun! *WJM*
    ------------------------------------------------------------------------
    Magic31's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=289
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  2. #12
    rjwilmsi NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    Thank you ccolotti - your solution worked for me (64 bit opensuse 11.1,
    vmware player 2.5.1 64 bit).


    --
    MSI K9N SLI Platinum rev 1.11 | Athlon64 X2 4600 65W | 3GB 667MHz RAM |
    512MB POV 8800GT PCI-E | LG GSA-H30N |Netgear WG311T | opensuse 10.3
    x86_64 (250 GB) & Win XP Pro SP3 (160GB) | Samsung 206BW 1680x1050 DVI |
    Logitech MX3000 | Freecom USB DVB-T 25452
    ------------------------------------------------------------------------
    rjwilmsi's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=4236
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  3. #13
    cocolocko NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    VMware on my 11.1 64bit is running, the only error i have when i try to
    start a virtual machine, i become the following messages:

    Could not open /dev/vmmon: No such file or directory.
    Please make sure that the kernel module `vmmon' is loaded.

    and

    Failed to initialize monitor device.


    and

    Unable to change virtual machine power state: Cannot find a valid peer
    process to connect to.


    someone have a solution for me?

    And how is it possible to uninstall the bundle package from VMware?

    Greetings and happy new Year


    --
    cocolocko
    ------------------------------------------------------------------------
    cocolocko's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=5092
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  4. #14
    Magic31 NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    cocolocko;1920490 Wrote:
    > VMware on my 11.1 64bit is running, the only error i have when i try to
    > start a virtual machine, i become the following messages:
    >
    > Could not open /dev/vmmon: No such file or directory.
    > Please make sure that the kernel module `vmmon' is loaded.

    Your vmware services have probably not started.
    Try opening a terminal console;

    Code:
    --------------------

    su -
    service vmware start

    --------------------


    After that you can probably start your guest.

    Starting openSUSE 11.0 the boot happens so quickly vmware tries to
    start before the network is up and running.
    There is an option to slow things down by disabling parallel boot.

    Open YaST > /etc/sysconfig Editor
    drill down to System > Boot > RUN_PARALLEL - set the value to no.
    Starting with the next (re)boot vmware should load normally.

    Hope that helps,
    Wj


    --
    Have a lot of fun! *WJM*
    ------------------------------------------------------------------------
    Magic31's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=289
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  5. #15
    cocolocko NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    Thank you MagicMan
    Everthing works fine!

    Greetings and happy new Year


    --
    cocolocko
    ------------------------------------------------------------------------
    cocolocko's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=5092
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  6. #16
    Magic31 NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    Glad it's working!

    Also a good New Years wish to you!

    Cheers,
    Wj


    --
    Have a lot of fun! *WJM*
    ------------------------------------------------------------------------
    Magic31's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=289
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  7. #17
    tschloesser NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    ccolotti;1911359 Wrote:
    > This worked:
    >
    > As ROOT
    >
    > mv /usr/lib/vmware/modules/binary /usr/lib/vmware/modules/binary.old
    >
    > then run as root "vmware" and it will recompile


    This worked for me as well, but after rebooting the vmware services
    were not started - and there is no rcvmware or something.

    Any idea


    --
    tschloesser
    ------------------------------------------------------------------------
    tschloesser's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20030
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  8. #18
    Morse b lin NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    Dear all,
    I've install VMware workstation 6.5.1-120130 successfully.
    And set the environment for the Client OS.
    Then I click "Power On" ready to install the Client OS,
    it showed as below:

    "Unable to change virtual machine power state: VMware Workstation
    cannot connect to the virtual machine. Make sure you have rights to run
    the program and to access all directories it uses and rights to access
    all directories for temporary files.."

    Is there any reason to cause this happen?
    even I try to copy present client OS to this machine, It still showed
    like that.


    --
    Morse_b_lin
    ------------------------------------------------------------------------
    Morse_b_lin's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=18684
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  9. #19
    Purpur NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    Could some professional from here help me please on this one?
    'Xen Virtualization brakes up [OpenSuse 11.1]. WTF? - openSUSE Forums'
    (http://tinyurl.com/6tfa93)

    Another question: Is it better to use Xen or to use VMware on OpenSuse
    11.1?

    P.


    --
    Purpur
    ------------------------------------------------------------------------
    Purpur's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=20078
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


  10. #20
    silenuz NNTP User

    Default Re: openSUSE 11.1 and VMware Workstation 6.5.1


    Morse_b_lin;1927663 Wrote:
    > Dear all,
    > I've install VMware workstation 6.5.1-120130 successfully.
    > And set the environment for the Client OS.
    > Then I click "Power On" ready to install the Client OS,
    > it showed as below:
    >
    > "Unable to change virtual machine power state: VMware Workstation
    > cannot connect to the virtual machine. Make sure you have rights to run
    > the program and to access all directories it uses and rights to access
    > all directories for temporary files.."
    >
    > Is there any reason to cause this happen?
    > even I try to copy present client OS to this machine, It still showed
    > like that.


    open a terminal and type:
    modprobe vmmon

    if you get any other errors about a missing module note the name of the
    module and use modprobe to load it too.

    you can also mv the /usr/lib64/vmware/modules/binary folder, and then
    start vmware which will force it to reinstall and rebuild all the
    modules.


    --
    silenuz
    ------------------------------------------------------------------------
    silenuz's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=19071
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=401027


Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •