Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Problems With VirtualBox

  1. #1
    LearningKameleon NNTP User

    Default Problems With VirtualBox


    I'm having issues with VirtualBox.

    My problem is when I try to start, it keeps telling me that it can't
    find a Kernel. When I type the command that it tells me to enter in the
    console it tells me that it failed to load the kernel. So I figure it
    has to do with the install. I check the install of VirtualBox and it's
    fine. I tried looking in the VirtualBox manual for troubleshooting. I
    can't find anything that relates to my problem. It's not that it's
    refusing to load the kernel, it's not finding it.

    I'm trying to install OpenSuse 11.1 Beta 5 on it.


    --
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB (177.80)
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Dual Boot - OpenSuSE 11.0 (32-Bit) and
    Windows XP (32-bit)
    No Internet Access (Yet)
    ------------------------------------------------------------------------
    LearningKameleon's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=14530
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


  2. #2
    PeeGee NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox

    LearningKameleon wrote:
    > I'm having issues with VirtualBox.
    >
    > My problem is when I try to start, it keeps telling me that it can't
    > find a Kernel. When I type the command that it tells me to enter in the
    > console it tells me that it failed to load the kernel. So I figure it
    > has to do with the install. I check the install of VirtualBox and it's
    > fine. I tried looking in the VirtualBox manual for troubleshooting. I
    > can't find anything that relates to my problem. It's not that it's
    > refusing to load the kernel, it's not finding it.
    >
    > I'm trying to install OpenSuse 11.1 Beta 5 on it.
    >
    >


    Just to clarify (though I assume you have tried this):

    Assuming that is the VB kernel module that cannot be found, it needs to
    be compiled for the kernel in use (and, therefore, each update). The command
    /etc/init.d/vboxdrv setup
    needs to execute as root and the kernel source for the current kernel
    needs to be installed (plus some other items). caf4926 should be along
    shortly :-)

    --
    PeeGee

    Asus M2V-MX SE, AMD LE1640, openSuSE 11.0 x86-64/XP Home dual boot
    Asus M2NPV-VM, AMD 64X2 3800+, openSuSE 10.3 x86-64/XP Home dual boot

  3. #3
    LearningKameleon NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox


    Yeah I've tried that even as root. Unfortunately it keeps telling me
    that it has failed to load the kernel. So now I'm lost on what to do
    next. I've even tried Troubleshooting with it (According to the
    VirtualBox Manual)


    --
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB (177.80)
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Dual Boot - OpenSuSE 11.0 (32-Bit) and
    Windows XP (32-bit)
    No Internet Access (Yet)
    ------------------------------------------------------------------------
    LearningKameleon's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=14530
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


  4. #4
    ken yap NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox


    You need the kernel-source package (of the same version as the running
    kernel) installed and of course the development tools like make and gcc.
    Also one or two other packages, like pam-devel IIRC. If you look at the
    log left behind by:


    Code:
    --------------------
    /etc/init.d/vboxdrv setup
    --------------------


    you will get some clues as to what is missing.


    --
    ken_yap
    ------------------------------------------------------------------------
    ken_yap's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=221
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


  5. #5
    LearningKameleon NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox


    Ok the thing is I tried to run VirtualBox got the message that I need to
    run that command I ran the command in console and it told me that it
    failed. So there's obviously somewhere else that I'm suppose to be
    typing the command in. I know I installed make and gcc, however I don't
    know if I have pam-devel iirc, I'll check that when I get home.


    --
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB (177.80)
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Dual Boot - OpenSuSE 11.0 (32-Bit) and
    Windows XP (32-bit)
    No Internet Access (Yet)
    ------------------------------------------------------------------------
    LearningKameleon's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=14530
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


  6. #6
    ken yap NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox


    Code:
    --------------------
    /etc/init.d/vboxdrv setup
    --------------------


    has to be run as root


    --
    ken_yap
    ------------------------------------------------------------------------
    ken_yap's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=221
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


  7. #7
    LearningKameleon NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox


    I -DID- run it as root, I ran it in the console, and everytime I did
    that, it failed to recompile the Kernel. The problem maybe due to
    missing files, but I can't find out yet since I have to go home and
    check and because I don't have internet connection there.


    --
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB (177.80)
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Dual Boot - OpenSuSE 11.0 (32-Bit) and
    Windows XP (32-bit)
    No Internet Access (Yet)
    ------------------------------------------------------------------------
    LearningKameleon's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=14530
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


  8. #8
    ken yap NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox


    Well some requisite is missing then. Look inside the log file left
    behind.


    --
    ken_yap
    ------------------------------------------------------------------------
    ken_yap's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=221
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


  9. #9
    LearningKameleon NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox


    How do I check the log file????


    --
    AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz, Nvidia Geforce 8800 GT 512MB (177.80)
    1GB DDR RAM , SeaGate 750GB HDD, Dual Boot - OpenSuSE 11.0 (32-Bit) and
    Windows XP (32-bit)
    No Internet Access (Yet)
    ------------------------------------------------------------------------
    LearningKameleon's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=14530
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


  10. #10
    ken yap NNTP User

    Default Re: Problems With VirtualBox


    When that setup command fails, it will tell you where it has left the
    log file.


    --
    ken_yap
    ------------------------------------------------------------------------
    ken_yap's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=221
    View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=400553


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •