Results 1 to 7 of 7

Thread: Konqueror version 4.14.10 fails to exit nicely

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney AU
    Posts
    156

    Default Konqueror version 4.14.10 fails to exit nicely

    Following patch and repo updates over the past week I have noticed some odd behaviour.
    1. Startup errors. During the startup process I noticed two 'flashing red star' reports with countdown timers, stating that "A start job is running", firstly for ?modem? (I think) and secondly for Network Manager, and then the process halted at "Reached target Graphical Interface" and hung for over five minutes. Reading here I understood that failed NFS mounts may be implicated (though in the past these have failed nicely when unavailable). I edited them out in fstab and was able to boot and startup OK. But why?
    2. Konqueror will not exit nicely, the only option is to kill the process. I have no solution for this. Help appreciated.

    I am using the following repos
    Code:
    # zypper lr
    #  | Alias                                | Name                                 | Enabled | Refresh
    ---+--------------------------------------+--------------------------------------+---------+--------
     1 | Apps_Geo-openSUSE_12-1               | Apps_Geo-openSUSE_13.1               | Yes     | Yes    
     2 | KDE-Current-openSUSE_13.1            | KDE-Current-openSUSE_13.1            | Yes     | Yes    
     3 | KDE:/Extra/KDE_Current_openSUSE_13.1 | KDE:/Extra/KDE_Current_openSUSE_13.1 | Yes     | Yes    
     4 | Moka-project_openSUSE_13.1           | Moka-project_openSUSE_13.1           | Yes     | Yes    
     5 | Network-openSUSE-13.1                | Network-openSUSE-13.1                | Yes     | Yes    
     6 | Razor_Qt_openSUSE_12.3               | Razor Qt openSUSE 13.1               | No      | Yes    
     7 | Utilities-openSUSE-13.1              | Utilities-openSUSE-13.1              | Yes     | Yes    
     8 | download.nvidia.com-opensuse         | nVidia Graphics Drivers              | Yes     | Yes    
     9 | download.opensuse.org-Education      | openSUSE BuildService - Education    | Yes     | Yes    
    10 | download.opensuse.org-games          | openSUSE BuildService - Games        | No      | No     
    11 | ftp.gwdg.de-suse                     | Packman Repository                   | Yes     | Yes    
    12 | google-chrome                        | google-chrome                        | Yes     | Yes    
    13 | jitsi.repo                           | jitsi.repo                           | Yes     | Yes    
    14 | local-repo                           | local-repo                           | No      | No     
    15 | opensuse-guide.org-repo              | libdvdcss repository                 | No      | No     
    16 | repo-12.3-non-oss                    | openSUSE-13.1-Non-Oss                | Yes     | Yes    
    17 | repo-12.3-oss                        | openSUSE-13.1-OSS                    | Yes     | Yes    
    18 | repo-12.3-update                     | openSUSE-13.1 Update-Oss             | Yes     | Yes    
    19 | repo-update-non-oss                  | openSUSE-13.1-Update-Non-Oss         | Yes     | Yes
    Thanks for reading.
    Last edited by malcolmlewis; 09-Feb-2016 at 08:16.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,769

    Default Re: Konqueror version 4.14.10 fails to exit nicely

    Show repos with zypper lr -d

    note the -d = details options

    looks like you may have mixed repos but need to see full details

    Windows 8+ has a fast start option which leaves the NTFS partitions dirty and unmountable turn this off or add nofail to the line in fstab that sets the mount

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney AU
    Posts
    156

    Default Re: Konqueror version 4.14.10 fails to exit nicely

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    Show repos with zypper lr -d
    looks like you may have mixed repos but need to see full details
    Thanks gogalthorp; output as requested:
    Code:
    # zypper lr -d
    #  | Alias                                | Name                                 | Enabled | Refresh | Priority | Type     | URI                                                                             | Service
    ---+--------------------------------------+--------------------------------------+---------+---------+----------+----------+---------------------------------------------------------------------------------+--------
     1 | Apps_Geo-openSUSE_12-1               | Apps_Geo-openSUSE_13.1               | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/Application:/Geo/openSUSE_13.1/       |        
     2 | KDE-Current-openSUSE_13.1            | KDE-Current-openSUSE_13.1            | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Current/openSUSE_13.1/           |        
     3 | KDE:/Extra/KDE_Current_openSUSE_13.1 | KDE:/Extra/KDE_Current_openSUSE_13.1 | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Extra/KDE_Current_openSUSE_13.1/ |        
     4 | Moka-project_openSUSE_13.1           | Moka-project_openSUSE_13.1           | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/home:snwh:moka-project/openSUSE_13.1  |        
     5 | Network-openSUSE-13.1                | Network-openSUSE-13.1                | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/network/openSUSE_13.1/                |        
     6 | Razor_Qt_openSUSE_12.3               | Razor Qt openSUSE 13.1               | No      | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/X11:/QtDesktop/openSUSE_13.1          |        
     7 | Utilities-openSUSE-13.1              | Utilities-openSUSE-13.1              | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/utilities/openSUSE_13.1/              |        
     8 | download.nvidia.com-opensuse         | nVidia Graphics Drivers              | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | ftp://download.nvidia.com/opensuse/13.1/                                        |        
     9 | download.opensuse.org-Education      | openSUSE BuildService - Education    | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/Education/openSUSE_13.1/              |        
    10 | download.opensuse.org-games          | openSUSE BuildService - Games        | No      | No      |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/repositories/games/openSUSE_13.1/                  |        
    11 | ftp.gwdg.de-suse                     | Packman Repository                   | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://ftp.gwdg.de/pub/linux/packman/suse/openSUSE_13.1/                        |        
    12 | google-chrome                        | google-chrome                        | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/x86_64                             |        
    13 | jitsi.repo                           | jitsi.repo                           | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | https://download.jitsi.org/jitsi/rpm/                                           |        
    14 | local-repo                           | local-repo                           | No      | No      |   99     | plaindir | dir:///home/rob/local.repo                                                      |        
    15 | opensuse-guide.org-repo              | libdvdcss repository                 | No      | No      |   99     | rpm-md   | http://opensuse-guide.org/repo/13.1/                                            |                                                                                                                                                                  
    16 | repo-12.3-non-oss                    | openSUSE-13.1-Non-Oss                | Yes     | Yes     |   99     | yast2    | http://download.opensuse.org/distribution/13.1/repo/non-oss/                    |                                                                                                                                                                  
    17 | repo-12.3-oss                        | openSUSE-13.1-OSS                    | Yes     | Yes     |   99     | yast2    | http://download.opensuse.org/distribution/13.1/repo/oss/                        |                                                                                                                                                                  
    18 | repo-12.3-update                     | openSUSE-13.1 Update-Oss             | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/update/13.1/                                       |                                                                                                                                                                  
    19 | repo-update-non-oss                  | openSUSE-13.1-Update-Non-Oss         | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md   | http://download.opensuse.org/update/13.1-non-oss/
    This is an old system with many prior distro updates, so some alias outdated. Advice on correct priority settings would be helpful. Lacking knowledge, I left them as installed.

    Windows 8+ has a fast start option which leaves the NTFS partitions dirty and unmountable turn this off or add nofail to the line in fstab that sets the mount
    An OEM version of win7 is installed but is now never used, no win8.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,769

    Default Re: Konqueror version 4.14.10 fails to exit nicely

    A corrupted NTFS will also not mount so run checkdisk on it from windows

    Try a different user see if the Konquer problem follows. could be corrupted configs in your home

    You repos look all right just bad aliases Jitsi repo number 13 I don't know it is possible you can get bad outdated packages from such repos.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney AU
    Posts
    156

    Default Re: Konqueror version 4.14.10 fails to exit nicely

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    A corrupted NTFS will also not mount so run checkdisk on it from windows
    No NTFS partitions specified to mount in fstab. Advice noted with thanks. Probably time to remove and recycle wasted space.
    Try a different user see if the Konquer problem follows. could be corrupted configs in your home
    Shame(!) should have done this before posting. Created new user and found her Konqueror does exit nicely. Which config items do you suggest I remove from main user home?
    You repos look all right just bad aliases Jitsi repo number 13 I don't know it is possible you can get bad outdated packages from such repos.
    Jitsi project (secure comms) is trusted but outdated packages possible. Thanks! Will review.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney AU
    Posts
    156

    Default Re: Konqueror version 4.14.10 fails to exit nicely

    Seems solved. Thanks for taking time to help, gogalthorp.

    Found a file "closeditems_saved.lock" in /home/USER1/.kde4/share/apps/konqueror, found a file "closeditems_saved" without .lock in USER2. Deleted USER1 file. Restarted Konq. File "closeditems_saved" was created. Konq now exits nicely. All seems good, so far.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,769

    Default Re: Konqueror version 4.14.10 fails to exit nicely

    I don't know knoqurer never use it so do not have config files to check. should be somewhere in ~/.kde4 thughlooks for things that have knonqurer in the name

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •