Results 1 to 2 of 2

Thread: KMail not autostarting ....

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Sydney, AU
    Posts
    243

    Default KMail not autostarting ....

    I have KMail queued under ~/.config/autostart/kmail2.desktop but it does not load on boot or relog and when i manually click on the .desktop file i get the following message:

    Code:
    KDEInit could not launch 'ksystraycmd':
    Could not open library '/usr/lib64/libkdeinit5_ksystraycmd'.
    Cannot load library /usr/lib64/libkdeinit5_ksystraycmd: (/usr/lib64/libkdeinit5_ksystraycmd.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
    Even if i delete this and re-load it to autostart using the GUI ... the same result.

    KMail was loading into the systray on boot earlier today ... i have no idea how to fix this.

    Any clues??

    Thnx
    openSUSE Leap 15.1 | KDE Plasma 5.12.8 | Frameworks 5.55.0 | Qt 5.9.7 | Kernel 4.12.14-lp151.27-default | Procs 4 x i5-2500 CPU @ 3.3.GHz | 15.6 GiB RAM | 4 Monitors

  2. #2
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Sydney, AU
    Posts
    243

    Default Re: KMail not autostarting ....

    Okay .. .so 'ksystraycmd' does not work with Plasma5 ... so simply by just removing the selection "Place in system tray" when creating the AutoStart entry ... all works fine ... KMail ends uo in the "System Tray" .. or whatever it should now be referred to!!
    openSUSE Leap 15.1 | KDE Plasma 5.12.8 | Frameworks 5.55.0 | Qt 5.9.7 | Kernel 4.12.14-lp151.27-default | Procs 4 x i5-2500 CPU @ 3.3.GHz | 15.6 GiB RAM | 4 Monitors

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •