Results 1 to 6 of 6

Thread: What lib does Leap need to display svg-icons?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Düsseldorf/Germany
    Posts
    244

    Default What lib does Leap need to display svg-icons?

    Create a new appliance, add konqueror to it and start konqueror in testdrive.
    On the welcome screen, 4 boxes instead of the icons were displayed.
    I tried all possible libqt5*svg etc packages, but could not find the right one.
    Anyone an idea which is missing?
    Thanks!

  2. #2

    Default Re: What lib does Leap need to display svg-icons?

    Quote Originally Posted by DocB View Post
    Create a new appliance, add konqueror to it and start konqueror in testdrive.
    On the welcome screen, 4 boxes instead of the icons were displayed.
    I tried all possible libqt5*svg etc packages, but could not find the right one.
    Anyone an idea which is missing?
    What icon theme are you using?
    If it's "breeze", that's kind of "normal". Those icons seem to be missing there.
    Switch to "oxygen" and they should show up.

    I doubt that this is caused by some missing lib for svg-icons...
    The same happens on my full 13.2 installation here.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Düsseldorf/Germany
    Posts
    244

    Default Re: What lib does Leap need to display svg-icons?

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    What icon theme are you using?
    If it's "breeze", that's kind of "normal". Those icons seem to be missing there.
    Switch to "oxygen" and they should show up.

    I doubt that this is caused by some missing lib for svg-icons...
    The same happens on my full 13.2 installation here.
    I did not notice that so far, in fact not in 13.2 either.
    I have checked the icons, they are there, so it is a matter of - what??

  4. #4

    Default Re: What lib does Leap need to display svg-icons?

    Quote Originally Posted by DocB View Post
    I did not notice that so far, in fact not in 13.2 either.
    Again, it only happens with the breeze theme, not KDE4's default oxygen.

    I have checked the icons, they are there, so it is a matter of - what??
    Ok, yes.
    Right-clicking on the missing images does indicate that the SVG icons from the breeze theme are found and used, and "View image" works as well.

    Now you can call that a bug in Konqueror if you want to or in the underlying libraries, but the point is that Konqueror doesn't seem to be able to display the breeze icons there, it works fine with the "oxygen" theme (which contains PNG files).
    And I noticed that a year ago already, in 13.1 even.

    As already indicated, I am not aware of any library (or other package) you could install to "fix" that.
    Last edited by wolfi323; 23-Nov-2015 at 11:18.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Düsseldorf/Germany
    Posts
    244

    Default Re: What lib does Leap need to display svg-icons?

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Again, it only happens with the breeze theme, not KDE4's default oxygen.
    Problem is that breeze is the default in the Leap-Studio Template....

  6. #6

    Default Re: What lib does Leap need to display svg-icons?

    Quote Originally Posted by DocB View Post
    Problem is that breeze is the default in the Leap-Studio Template....
    Yes, it is Plasma5/KF5's default in general.

    Still, I don't think there is another workaround than switching the icon-theme to oxygen.

    You might want to file a bug report at http://bugs.kde.org/ though.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •