Results 1 to 5 of 5

Thread: WINE is broken and not installing anymore?

  1. #1

    Default WINE is broken and not installing anymore?

    Okay, so I once had WINE installed on my system but then removed it ( I was testing out the WINE repositories to see if it would work any better with my .exe typing program, but it didn't so I opted to go back to default OpenSUSE repos for WINE ). Now I just get some three files in my Applications tab (no actual WINE program) http://1drv.ms/1OH74Nq . I have tried using https://software.opensuse.org/package/wine , and terminal, (uninstalling each time) but to no avail. I have cleard cache... Can anyone help me with this? Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: WINE is broken and not installing anymore?

    You do it all from a terminal

    eg: winecfg
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3

    Default Re: WINE is broken and not installing anymore?

    That's exactly the problem: I tried that, but I get an error that is isn't a command found. Even when I type "wine" in terminal to see if it will launch, it will do nothing. Here is what happens:

    elias@linux-0v9e:~> sudo zypper install wine
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    Resolving package dependencies...

    The following NEW package is going to be installed:
    wine

    1 new package to install.
    Overall download size: 17.7 MiB. Already cached: 0 B. After the operation,
    additional 147.6 MiB will be used.
    Continue? [y/n/? shows all options] (y): y
    Retrieving package wine-1.7.52-1.2.x86_64 (1/1), 17.7 MiB (147.6 MiB unpacked)
    Retrieving: wine-1.7.52-1.2.x86_64.rpm .......................[done (2.7 MiB/s)]
    Checking for file conflicts: .............................................[done]
    (1/1) Installing: wine-1.7.52-1.2 ........................................[done]
    elias@linux-0v9e:~> winecfg
    /usr/bin/winecfg: line 52: exec: wine: not found
    elias@linux-0v9e:~>

    It does the same thing when I install wine from software.opensuse.org. I don't know why?? Thanks again for your help.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: WINE is broken and not installing anymore?

    You know it's

    Code:
    su -
    zypper in wine
    Not sudo
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: WINE is broken and not installing anymore?

    I just installed wine and it installs fine, didn't run a windows app yet but I had no real issues installing it, what bothered me was the fact that installing regular (64bit as LEAP is 64bit only) pulled wine-32 I can't think of why would the 32bit version of wine be a dependency for the 64bit one as wine can only run 32 bit windowze apps?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •