Results 1 to 9 of 9

Thread: dolphin in mode super user doesn't not load

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    191

    Default dolphin in mode super user doesn't not load

    Hello,

    Since the last snapshot In KDE when I try starting dolphin in mode super user from the KDE menu it asks the password and thereafter does nothing
    I have the next messages in journalctl
    Code:
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 audit[30201]: USER_AUTH pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:authentication grantors=pam_gnome_keyring,pam_unix acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 audit[30201]: USER_ACCT pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:accounting grantors=pam_unix acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 su[30201]: (to root) testyy on pts/1
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 audit[30201]: CRED_ACQ pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:setcred grantors=pam_gnome_keyring,pam_unix acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 kernel: audit: type=1100 audit(1445192920.498:448): pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:authentication grantors=pam_gnome_keyring,pam_unix acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 kernel: audit: type=1101 audit(1445192920.498:449): pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:accounting grantors=pam_unix acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 kernel: audit: type=1103 audit(1445192920.498:450): pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:setcred grantors=pam_gnome_keyring,pam_unix acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 su[30201]: pam_unix(su:session): session opened for user root by (uid=1001)
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 su[30201]: pam_systemd(su:session): Cannot create session: Already running in a session
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 audit[30201]: USER_START pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:session_open grantors=pam_limits,pam_unix,pam_umask,pam_systemd,pam_gnome_keyring,pam_env,pam_xauth acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'                                         
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 kernel: audit: type=1105 audit(1445192920.534:451): pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:session_open grantors=pam_limits,pam_unix,pam_umask,pam_systemd,pam_gnome_keyring,pam_env,pam_xauth acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'              
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 su[30201]: pam_unix(su:session): session closed for user root                                                                       
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 audit[30201]: USER_END pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:session_close grantors=pam_limits,pam_unix,pam_umask,pam_systemd,pam_gnome_keyring,pam_env,pam_xauth acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'                                          
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 audit[30201]: CRED_DISP pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:setcred grantors=pam_gnome_keyring,pam_unix acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'                                                                                                  
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 kernel: audit: type=1106 audit(1445192920.770:452): pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:session_close grantors=pam_limits,pam_unix,pam_umask,pam_systemd,pam_gnome_keyring,pam_env,pam_xauth acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'
    Oct 18 20:28:40 hpprol2 kernel: audit: type=1104 audit(1445192920.770:453): pid=30201 uid=1001 auid=1001 ses=8 msg='op=PAM:setcred grantors=pam_gnome_keyring,pam_unix acct="root" exe="/usr/bin/su" hostname=? addr=? terminal=pts/1 res=success'
    I tried it with my normal user and with a second user but the result is the same.

    Dolphin as normal user works correctly

    Any idea?
    Philippe
    Tumbleweed (x86_64) Kernel 5.3.5 with KDE plasma

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    where I am is where I am
    Posts
    1,164

    Default Re: dolphin in mode super user doesn't not load

    Philippe,

    You’ve got just the data that'd be needed for a bug report which is what I think this is. I have it too I just didn't know how to get the info.
    Can you send what you have here please:

    https://bugs.kde.org/


    I'm just a curious cat
    My 64 bit: RADEON RX 570 |CPU AMD - Ryzen 5 1600
    MOTHERBOARD B450M D53H GGABYTE
    Opensuse Tumbleweed Plasma 5

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: dolphin in mode super user doesn't not load

    What version of openSUSE
    Show us
    Code:
    zypper lr -d
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,156

    Default Re: dolphin in mode super user doesn't not load

    Quote Originally Posted by caf4926 View Post
    What version of openSUSE
    TThe Prefix of this thread says: TUMBLEWEED
    Henk van Velden

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,102

    Default Re: dolphin in mode super user doesn't not load

    Same here.

    As a work round you can start the superuser version of konsole (the red icon), add your root password and then type dolphin. This gives you a working superuser dolphin window.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    191

    Default Re: dolphin in mode super user doesn't not load

    Quote Originally Posted by Sagemta View Post
    Philippe,

    You’ve got just the data that'd be needed for a bug report which is what I think this is. I have it too I just didn't know how to get the info.
    Can you send what you have here please:

    https://bugs.kde.org/



    I opened bug 354099 in https://bugs.kde.org/

    Regards
    Philippe
    Tumbleweed (x86_64) Kernel 5.3.5 with KDE plasma

  7. #7

    Default Re: dolphin in mode super user doesn't not load

    Quote Originally Posted by phil524 View Post
    I opened bug 354099 in https://bugs.kde.org/
    This is no KDE bug. KDE doesn't even ship a "Dolphin - User mode".

    And I already submitted a fix for this this morning, see also https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=950907.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    191

    Default Re: dolphin in mode super user doesn't not load

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    This is no KDE bug. KDE doesn't even ship a "Dolphin - User mode".

    And I already submitted a fix for this this morning, see also https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=950907.
    thanks this solved the problem
    Tumbleweed (x86_64) Kernel 5.3.5 with KDE plasma

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Stoney Stanton - England
    Posts
    1,102

    Default Re: dolphin in mode super user doesn't not load

    Worked for me too.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •