Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

  1. #1

    Default nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    I seem to have issues with the below message after installing nVidia drivers

    You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,038
    Blog Entries
    14

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    Quote Originally Posted by retsek84 View Post
    I seem to have issues with the below message after installing nVidia drivers

    You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server.
    Hi, welcome

    Ignore this message for now. How did you install the NVIDIA driver? And on what kind of system, desktop / laptop?
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    from that error message I think he's using an nvidia run file and doing a "hard way" install
    @retsek84 try this
    https://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_d...NVIDIA_drivers
    if you did do a hard install, remove the driver with the -uninstall switch, I haven't done a hard install in a long time so try passing --help to the nvidia run package and see it's options.

  4. #4

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Hi, welcome

    Ignore this message for now. How did you install the NVIDIA driver? And on what kind of system, desktop / laptop?
    I used this link https://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_d...NVIDIA_drivers and also i am using KDE4 Opensuse 13.2 Lenovo t540p

  5. #5

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    Quote Originally Posted by I_A View Post
    from that error message I think he's using an nvidia run file and doing a "hard way" install
    @retsek84 try this
    https://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_d...NVIDIA_drivers
    if you did do a hard install, remove the driver with the -uninstall switch, I haven't done a hard install in a long time so try passing --help to the nvidia run package and see it's options.
    I used the same link you pasted but still they wont activate.

  6. #6

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    Quote Originally Posted by retsek84 View Post
    I used the same link you pasted but still they wont activate.
    Please post the file /var/log/Xorg.0.log (upload it to http://susepaste.org or similar and post a link).
    This should provide a clue what's wrong.

    And a list of installed kernel and nvidia packages:
    Code:
    rpm -qa | egrep "kernel|nvidia"
    And another note:
    if you have libvdpau_va_gl1 installed, remove it!
    This breaks nvidia-settings even though the driver per se is used/working.
    It's purpose is to make it possible to use VDPAU on intel systems, so you don't lose anything...

  7. #7

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Please post the file /var/log/Xorg.0.log (upload it to http://susepaste.org or similar and post a link).
    This should provide a clue what's wrong.

    And a list of installed kernel and nvidia packages:
    Code:
    rpm -qa | egrep "kernel|nvidia"
    And another note:
    if you have libvdpau_va_gl1 installed, remove it!
    This breaks nvidia-settings even though the driver per se is used/working.
    It's purpose is to make it possible to use VDPAU on intel systems, so you don't lose anything...
    nvidia-glG04-352.41-16.1.x86_64
    kernel-macros-3.16.7-24.1.noarch
    kernel-source-3.16.7-24.1.noarch
    kernel-xen-devel-3.16.7-24.1.x86_64
    nvidia-computeG04-352.41-16.1.x86_64
    kernel-default-devel-3.16.7-24.1.x86_64
    kernel-desktop-3.16.7-24.1.x86_64
    kernel-syms-3.16.7-24.1.x86_64
    kernel-desktop-devel-3.16.7-24.1.x86_64
    kernel-firmware-20141122git-5.1.noarch
    nvidia-uvm-gfxG04-kmp-desktop-352.41_k3.16.6_2-16.1.x86_64
    kernel-devel-3.16.7-24.1.noarch
    x11-video-nvidiaG04-352.41-16.1.x86_64
    nvidia-gfxG04-kmp-desktop-352.41_k3.16.6_2-16.1.x86_64
    kernel-desktop-3.16.6-2.1.x86_64

  8. #8

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    Quote Originally Posted by retsek84 View Post
    nvidia-glG04-352.41-16.1.x86_64
    kernel-macros-3.16.7-24.1.noarch
    kernel-source-3.16.7-24.1.noarch
    kernel-xen-devel-3.16.7-24.1.x86_64
    nvidia-computeG04-352.41-16.1.x86_64
    kernel-default-devel-3.16.7-24.1.x86_64
    kernel-desktop-3.16.7-24.1.x86_64
    kernel-syms-3.16.7-24.1.x86_64
    kernel-desktop-devel-3.16.7-24.1.x86_64
    kernel-firmware-20141122git-5.1.noarch
    nvidia-uvm-gfxG04-kmp-desktop-352.41_k3.16.6_2-16.1.x86_64
    kernel-devel-3.16.7-24.1.noarch
    x11-video-nvidiaG04-352.41-16.1.x86_64
    nvidia-gfxG04-kmp-desktop-352.41_k3.16.6_2-16.1.x86_64
    kernel-desktop-3.16.6-2.1.x86_64
    Looks ok.
    And what graphics card do you have? Is it actually supported by the G04 driver?

    Again, please post your Xorg.0.log, and uninstall libvdpau_va_gl1 if it is installed.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,768

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    That is a lap top so most likely a Optimus graphic configuration and the regular NVIDIA driver will NOT work

    You need to full uninstall the driver you installed and follow instructions exactly here

    https://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_Bumblebee

  10. #10

    Default Re: nVidia Drivers failing to Activate on Opensuse 13.2

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Looks ok.
    And what graphics card do you have? Is it actually supported by the G04 driver?

    Again, please post your Xorg.0.log, and uninstall libvdpau_va_gl1 if it is installed.
    http://www.megafileupload.com/5i4G/Xorg.0.log

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •