Results 1 to 4 of 4

Thread: Radeon HD 7970 drivers and Steam question

  1. #1

    Default Radeon HD 7970 drivers and Steam question

    I hope this is the right section, but I installed the supposed drivers but when I went to load the catalyst control center it says drivers not found or something. What am I doing wrong here?

    Also so a little off topic but, I installed steam on kde version and the little steam icon bounces around but it never opens? Installed on gnome and had no problems. What is up with that?

  2. #2

    Default Re: Radeon HD 7970 drivers and Steam question

    Quote Originally Posted by Jbads View Post
    I hope this is the right section, but I installed the supposed drivers but when I went to load the catalyst control center it says drivers not found or something. What am I doing wrong here?
    Well, how (and where from) did you install the "supposed drivers" in the first place?

    The recommended way on openSUSE is via the repo or Sebastian Siebert's makerpm-amd.script:
    https://en.opensuse.org/SDB:AMD_fglrx

    Apparently they are not working.
    The file /var/log/Xorg.0.log should contain more clues why.

    Also so a little off topic but, I installed steam on kde version and the little steam icon bounces around but it never opens? Installed on gnome and had no problems. What is up with that?
    I never used steam, but I know that in Windows it just shows an icon in the system tray. Maybe that icon is just hidden?
    Try to click on the small up-arrow just left of the digital clock to show all hidden icons.

    If not, run it in a terminal window to get an error message.

    But this problem might be related to the not-working graphics driver.

  3. #3

    Default Re: Radeon HD 7970 drivers and Steam question

    Exactly the link I went to, installed the 64bit drivers and when I restart my system it runs and stop and never makes it into the gui.

  4. #4

    Default Re: Radeon HD 7970 drivers and Steam question

    Quote Originally Posted by Jbads View Post
    installed the 64bit drivers and when I restart my system it runs and stop and never makes it into the gui.
    Hm? You wrote that the Catalyst Control Center is giving an error message.
    How are you running that if you cannot get into the GUI?

    Anyway, after such a failed boot select "Recovery Mode" in the boot menu (2nd entry in "Advanced Options"), then post the file /var/log/Xorg.0.log.old.

    And another thing, since you mentioned GNOME: Are you using gdm by chance? That doesn't work with fglrx. (although Sebastian Siebert's script does allow to install a workaround)
    Switch to a different display manager/login screen, xdm is installed by default but quite basic, lightdm might be a better choice, or use KDE's kdm.
    You can set them in /etc/sysconfig/displaymanager (DISPLAYMANAGER="xxx").
    Last edited by wolfi323; 11-Aug-2015 at 01:36.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •