Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Modra, Slovakia
    Posts
    265

    Default symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    trying launch chromium I'm getting this error
    Code:
     symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol: _ZN18third_party_ffmpeg15InitializeStubsERKSt3mapINS_11StubModulesESt6vectorINSt7__cxx1112basic_stringIcSt11char_traitsIcESaIcEEESaIS8_EESt4lessIS1_ESaISt4pairIKS1_SA_EEE
    something with ffmpeg, but what could it be? need to create some symlink for ffmpeg ???
    13.2 KDE 64bit tumbleweed
    Lenovo G500s, Thinkpad R500

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,259

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    Quote Originally Posted by roberto68 View Post
    something with ffmpeg, but what could it be?
    Make sure that you have the appropriate version of either chromium-ffmpegsumo (openSUSE) or chromium-ffmpeg (Packman) installed if you want to use chromium-pepper-flash.
    --
    slàinte mhath,
    rayH

    ~ knowing the right answer is easier than knowing the right question.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    using tumbleweed?
    there was an update of chromium to version 44 and for a few days packman only had cjromium-ffmpeg-43, there is an updated chromium-ffmpeg-44 on packman's repo so check and see what version you have and if needed update.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    26,260

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    Using Tumbleweed?

    This will be moved to Tumblweed, .... and is CLOSED for the moment.
    Henk van Velden

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    26,260

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    This will be moved to Tumblweed, .... and is CLOSED for the moment.
    Moved from Applications and open again.
    Henk van Velden

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    unfortunately packman hasn't updated chromium-ffmpeg for tumbleweed
    http://packman.links2linux.org/package/chromium/634058
    what to do, go back to chromium 43 and wait for packman to update ffmpeg or switch chromium-ffmpeg with chromium-ffmpegsumo and lose mp4 decoding.

    you could always build cromium-ffmpeg from the source but that's a lot of work especially on tumbleweed

  7. #7
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Modra, Slovakia
    Posts
    265

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    OK or wouldn't it be better if I add packman repo for 13.2 and get it form there ?
    13.2 KDE 64bit tumbleweed
    Lenovo G500s, Thinkpad R500

  8. #8
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Modra, Slovakia
    Posts
    265

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    I installed the ffmpegsumo and now
    Code:
      /usr/lib64/chromium/chromium: error while loading shared libraries: libffmpeg.so: cannot open shared object file: No such file or directory
    
    
    how to point chromium to ffmpegsumo ? and I also try to install chromium-ffmpeg from source but still the same
    13.2 KDE 64bit tumbleweed
    Lenovo G500s, Thinkpad R500

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,760
    Blog Entries
    20

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    It seems broken ATM
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    UK
    Posts
    5,500

    Default Re: symbol lookup error: /usr/lib64/chromium/lib/libmedia.so: undefined symbol:

    Quote Originally Posted by eng-int View Post
    Make sure that you have the appropriate version of either chromium-ffmpegsumo (openSUSE) or chromium-ffmpeg (Packman) installed if you want to use chromium-pepper-flash.
    Right, installed here is chromium from Tumbleweed, chromium-ffmpeg and chromium-pepper-flash both from Packman. This works:
    chromium-43.0.2357.130-1.2.x86_64
    chromium-ffmpeg-43.0.2357.130-3.1.x86_64
    chromium-pepper-flash-18.0.0.209-1.1.x86_64
    Leap 42.3 (ext4, KDE Plasma 5.8.7) ~ stable
    Manjaro (ext4, Xfce) ~ rolling updates
    Tumbleweed (ext4, KDE Plasma5) ~ managed updates via "Tumbleweed Snapshots" service.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •