Results 1 to 3 of 3

Thread: Problem with NTFS flash drive OpenSuse 13.2

  1. #1

    Default Problem with NTFS flash drive OpenSuse 13.2

    Hello:

    I have a NTFS flash drive, when I connect it on Windows everything works fine, but on OpenSuse 13.2 x64 I get the following error:

    mount -t ntfs /dev/sdc1 /run/media/leandro/LTMARTIN/
    $MFTMirr does not match $MFT (record 0).
    Failed to mount '/dev/sdc1': Input/output error
    NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
    SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
    then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
    important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
    it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
    /dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
    for more details.

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,854

    Default Re: Problem with NTFS flash drive OpenSuse 13.2

    Are you sure you removed it "safely" from that Windows system?

    BTW
    Please use CODE tags around copied/pasted computer text in a post. It is the # button in the tool bar of the post editor. When applicable copy/paste complete, that is including the prompt, the command, the output and the next prompt.
    Henk van Velden

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: Problem with NTFS flash drive OpenSuse 13.2

    On 2015-07-13 20:16, ltmartin wrote:

    > Any ideas?


    Did you try the checkdisk procedure at least? No need to reboot, just
    unplug, plug.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.

    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Minas Tirith))

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •