Results 1 to 9 of 9

Thread: Web server

  1. #1

    Default Web server

    I have used previous versions of OpenSuSE and built some web servers without any problems I am now trying to set up a new one using 13.2 but after installing with WEB & LAMP server included I am not getting the HTTP option to set up Apache/Web site. This was always included in previous versions but I cannot find it in 13.2
    Can anyone help with sorting this as I need to set up a new web site urgently. Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,990

    Default Re: Web server

    Quote Originally Posted by Tigerpaws3400 View Post
    I I am not getting the HTTP option to set up Apache/Web site. This was always included in previous versions but I cannot find it in 13.2
    You may want to explain where/how you did that in previous versions. That makes it easier for others to help you looking in a specific direction.
    Henk van Velden

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Location
    Finland
    Posts
    2,004

    Default Re: Web server

    Do you mean you don't have the YAST Apache/HTTP web server configuration application?

    If that is the case, simply install yast2-http-server ( sudo zypper in yast2-http-server )​ and it'll appear in YAST.
    .: miuku #suse @ irc.freenode.net
    :: miuku@opensuse.org

    .: h​ttps://download.opensuse.org/repositories/home:/Miuku/

  4. #4

    Default Re: Web server

    In previous versions I have worked on the HTTP option was in Yast/network services

    I have checked and in Web/Lamp server it shows that yast2-http-server is installed but I do not have the HTTP setup option anywhere I have looked

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,990

    Default Re: Web server

    Quote Originally Posted by Tigerpaws3400 View Post
    In previous versions I have worked on the HTTP option was in Yast/network services

    I have checked and in Web/Lamp server it shows that yast2-http-server is installed but I do not have the HTTP setup option anywhere I have looked
    OK, I understand now what Mikiu guessed. But you should check if it is installed in e.g. YaST > Software > Software Management.
    Henk van Velden

  6. #6
    Join Date
    May 2012
    Location
    Finland
    Posts
    2,004

    Default Re: Web server

    Quote Originally Posted by Tigerpaws3400 View Post
    I have checked and in Web/Lamp server it shows that yast2-http-server is installed but I do not have the HTTP setup option anywhere I have looked
    Try launching it with; sudo yast http-server

    Should work for both ncurses (text) as well as the graphical user interface.
    .: miuku #suse @ irc.freenode.net
    :: miuku@opensuse.org

    .: h​ttps://download.opensuse.org/repositories/home:/Miuku/

  7. #7

    Default Re: Web server

    Have run that but it still does not show in the yast control panel

  8. #8
    Join Date
    May 2012
    Location
    Finland
    Posts
    2,004

    Default Re: Web server

    It should launch the actual configuration tool if you run it from a terminal, if you have it installed - not to make it show

    If not, try forcing installation of the applet;
    sudo zypper in -f yast2-http-server
    .: miuku #suse @ irc.freenode.net
    :: miuku@opensuse.org

    .: h​ttps://download.opensuse.org/repositories/home:/Miuku/

  9. #9

    Thumbs up Re: Web server

    "GOT IT"
    Thank you to everyone for your valuable help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •