Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Mauritius
    Posts
    23

    Default NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    Hello,

    I created a newsgroup account in Thunderbird and synced nntp.opensuse.org. All went fine. However, when I reply to a post via Thunderbird I get the following error:

    Code:
    Technical details of permanent failure: 
    DNS Error: Address resolution of no-mx.forums.microfocus.com. failed: Domain name not found
    I followed instructions from https://forums.opensuse.org/faq.php?faq=novfor#faq_nntp.

    Any suggestions, anything I could have missed?

    Regards,

    Ish

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,503
    Blog Entries
    3

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    I'm not sure, because I was not looking over your shoulders.

    I think that means that you used the wrong button. You tried to send an email reply instead of posting a reply with NNTP.

    Note that I don't personally use Thunderbird for NNTP. I tried it several years ago, and didn't like it. At present, I am posting at the web interface instead of with NNTP, but if I wanted to use NNTP then I would try Knode. But that's a personal choice. When I was a serious usenet user, I used the "nn" newsreader.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    On 2015-06-18 15:06, Ishwon wrote:
    >
    > Hello,
    >
    > I created a newsgroup account in Thunderbird and synced
    > nntp.opensuse.org. All went fine. However, when I reply to a post via
    > Thunderbird I get the following error:
    >
    >
    > Code:
    > --------------------
    >
    > Technical details of permanent failure:
    > DNS Error: Address resolution of no-mx.forums.microfocus.com. failed: Domain name not found
    > --------------------


    Use "follow up" not reply. The later tries to send an email to that fake
    address, and fails, as it must. "Follow" posts on the nntp server.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.

    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Minas Tirith))

  4. #4
    Ish Sookun NNTP User

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    Thank you Carlos :-) I used "Follow up" and it works.

  5. #5
    Ish Sookun NNTP User

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    However, notice in my previous post, it says "NNTP User" and does not
    post as my forums account.

    I specified to use authentication under the "server settings" but the
    same fails. I also updated my credentials on the forums to make sure my
    login/password are okay. No success.


  6. #6
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,503
    Blog Entries
    3

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    Quote Originally Posted by Ish Sookun View Post
    However, notice in my previous post, it says "NNTP User" and does not
    post as my forums account.
    I think you have to set the email address for nntp to be "user@no-mx.forums.microfocus.com" where "user" is the user name for your forum registration. I'm not sure how that works if there are special characters (such as spaces) in the user name).
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  7. #7
    ishwon NNTP User

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    Yes, in the email address, I was using the forum's 'username', that is
    ishwon@no-mx.forums.microfocus.org. Still, it was posting as NNTP user.

    I just updated the 'name' settings as well to 'ishwon'. Let's see how
    this post is displayed.

  8. #8
    Ishwon NNTP User

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    On 6/19/15 9:32 AM, ishwon wrote:
    >
    > I just updated the 'name' settings as well to 'ishwon'. Let's see how
    > this post is displayed.


    I'll try again with the correct case; i.e 'Ishwon'.


  9. #9
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Mauritius
    Posts
    23

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    As you see the above was no luck. The current post is from the web. Still tinkering to see how this is configured & then I'll blog about it.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: NNTP: Reply to openSUSE forums from Thunderbird

    On 2015-06-19 08:12, Ishwon wrote:
    > On 6/19/15 9:32 AM, ishwon wrote:
    >>
    >> I just updated the 'name' settings as well to 'ishwon'. Let's see how
    >> this post is displayed.

    >
    > I'll try again with the correct case; i.e 'Ishwon'.


    It is dot com, not dot org.

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.
    (from 13.1 x86_64 "Bottle" at Telcontar)

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •