Results 1 to 5 of 5

Thread: Plasma 5 X Bug

  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    UK
    Posts
    401

    Question Plasma 5 X Bug

    Hi

    Anyone else have x rage out when trying to use Task Switcher flip switch? It also happens when shutting down dialogue pops up, (I had a dependency issue when upgrading, but chose to uninstall the package in question.)
    Vintage IBM ThinkPad T21 (my first) laptop 1GHz PIII [T22 heatsink] ~ Silicon Heaven [RIP]
    X250 Lenovo Thinkpad i7 ~ Linux Mint 19.3
    C2D Extreme QX9650 Micro ATX Tower (2nd Main Board) ~ openSUSE Tumbleweed KDE

  2. #2

    Default Re: Plasma 5 X Bug

    Quote Originally Posted by fleamour View Post
    Anyone else have x rage out when trying to use Task Switcher flip switch? It also happens when shutting down dialogue pops up,
    Works fine here.
    But this sounds like a graphics driver issue, or a KWin bug in combination with a specific driver/chipset.

    (I had a dependency issue when upgrading, but chose to uninstall the package in question.)
    And which one?
    If it wasn't your graphics driver, it shouldn't be relevant though...

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    UK
    Posts
    401

    Default Re: Plasma 5 X Bug

    Hmmm, yes, you are of course right!

    The package in question was ***KDE-4*** something, ignoring unprovidable dependency or keeping obsolete package would not really be viable moving forward. I have an AMD APU (donna ask me which one though!) Using the open source driver.
    Vintage IBM ThinkPad T21 (my first) laptop 1GHz PIII [T22 heatsink] ~ Silicon Heaven [RIP]
    X250 Lenovo Thinkpad i7 ~ Linux Mint 19.3
    C2D Extreme QX9650 Micro ATX Tower (2nd Main Board) ~ openSUSE Tumbleweed KDE

  4. #4

    Default Re: Plasma 5 X Bug

    Quote Originally Posted by fleamour View Post
    The package in question was ***KDE-4*** something, ignoring unprovidable dependency or keeping obsolete package would not really be viable moving forward.
    Yes, there were a few Obsoletes missing in the packages which caused some KDE4 packages not being replaced automatically (i.e. causing a conflict you had to resolve manually).
    Should be fixed meanwhile (for the known cases at least), but I'm not sure if all those recent changes are in the repo yet.

    You likely did the right thing though.

    I have an AMD APU (donna ask me which one though!) Using the open source driver.
    Well, you could check (glxinfo | grep render) to see OpenGL and direct rendering is working correctly. But I suppose if not, kwin would turn off those effects automatically, and you would probably have other problem as well anyway.

    You could also try to play with the Compositing System settings in systemsettings5->Display and Monitor->Compositor (try a different OpenGL version).

    In case of a supported chipset (HD5000 and up), you could of course also install the fglrx driver.

    Or just don't use "Flip Switch" and disable the logout effect as a workaround.

    Other than that I can only suggest to file a bug report at http://bugs.kde.org/ or ask at the KDE forums (http://forum.kde.org/ ) The kwin maintainers should have more insight.
    Last edited by wolfi323; 29-May-2015 at 05:25.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    UK
    Posts
    401

    Cool Re: Plasma 5 X Bug

    Thx for info.

    I will chance the KDE forums, tho GL 3.0 seems marginally more stable.
    Vintage IBM ThinkPad T21 (my first) laptop 1GHz PIII [T22 heatsink] ~ Silicon Heaven [RIP]
    X250 Lenovo Thinkpad i7 ~ Linux Mint 19.3
    C2D Extreme QX9650 Micro ATX Tower (2nd Main Board) ~ openSUSE Tumbleweed KDE

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •