Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: repository woes

  1. #1
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Coastal Otago
    Posts
    191

    Default repository woes

    Code:
    Retrieving repository 'nvidia' metadata -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[|]
    Signature verification failed for file 'repomd.xml' from repository 'nvidia'.
    Warning: This might be caused by a malicious change in the file!
    Continuing might be risky. Continue anyway? [yes/no] (no): yes
    File './repodata/397508e6e882da56c17082518a35366b0c42c780c399adb1b64420423d954ec2-primary.xml.gz' not found on medium 'ftp://download.nvidia.com/opensuse/13.2/'
    
    Abort, retry, ignore? [a/r/i/? shows all options] (a): i
    Retrieving repository 'nvidia' metadata ...........................................................................................................................................[error]
    Repository 'nvidia' is invalid.
    [nvidia|ftp://download.nvidia.com/opensuse/13.2/] Valid metadata not found at specified URL
    Please check if the URIs defined for this repository are pointing to a valid repository.
    Skipping repository 'nvidia' because of the above error.
    Repository 'packman' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Non-Oss' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Oss' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Update' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Update-Non-Oss' is up to date.
    Some of the repositories have not been refreshed because of an error.
    Checked with Yast2 as well.
    Perhaps this is just temporary.
    of my repos:
    Code:
    # zypper lr -d
    # | Alias               | Name                         | Enabled | Refresh | Priority | Type   | URI                                                                       | Service
    --+---------------------+------------------------------+---------+---------+----------+--------+---------------------------------------------------------------------------+--------
    1 | Frameworks5         | Frameworks5                  | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Frameworks5/openSUSE_13.2/ |        
    2 | Qt5                 | Qt5                          | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Qt5/openSUSE_13.2/         |        
    3 | nvidia              | nvidia                       | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | ftp://download.nvidia.com/opensuse/13.2/                                  |        
    4 | packman             | packman                      | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://packman.inode.at/suse/openSUSE_13.2/                               |        
    5 | repo-non-oss        | openSUSE-13.2-Non-Oss        | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/non-oss/              |        
    6 | repo-oss            | openSUSE-13.2-Oss            | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/oss/                  |        
    7 | repo-update         | openSUSE-13.2-Update         | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/13.2/                                 |        
    8 | repo-update-non-oss | openSUSE-13.2-Update-Non-Oss | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/13.2-non-oss/                         |
    the nvidia one is the only one with a dodgy repond.

    I checked the actual repository online and it appeared to be reasonably up to date: 28.05.2015

    I say reasonably as it is 29.05.2015 here in NZ.

    Maybe I could report it somewhere. But where?

    Best wishes,

    Hugh
    Dell Inspiron 560
    Intel® Pentium® Dual Core E5500
    4GB DDR3 | Nvidia GeForce 310
    Plasma

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,292
    Blog Entries
    1

    Default Re: repository woes

    I just added the nvidia repo (just for test purposes as I don't have nvidia hardware), but all seemed okay now
    Code:
    # zypper up
    Retrieving repository 'KDE-Extra' metadata ............................................................[done]
    Building repository 'KDE-Extra' cache .................................................................[done]
    Retrieving repository 'nvidia' metadata ------------------------------------------------------------------[\]
    
    New repository or package signing key received:
    Key ID: F5113243C66B6EAE
    Key Name: NVIDIA Corporation <linux-bugs@nvidia.com>
    Key Fingerprint: 9B763D49D8A5C892FC178BACF5113243C66B6EAE
    Key Created: Fri 16 Jun 2006 04:13:18 NZST
    Key Expires: (does not expire)
    Repository: nvidia
    
    Do you want to reject the key, trust temporarily, or trust always? [r/t/a/? shows all options] (r): a

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Coastal Otago
    Posts
    191

    Default Re: repository woes

    Quote Originally Posted by deano_ferrari View Post
    I just added the nvidia repo (just for test purposes as I don't have nvidia hardware), but all seemed okay now
    Code:
    # zypper up
    Retrieving repository 'KDE-Extra' metadata ............................................................[done]
    Building repository 'KDE-Extra' cache .................................................................[done]
    Retrieving repository 'nvidia' metadata ------------------------------------------------------------------[\]
    
    New repository or package signing key received:
    Key ID: F5113243C66B6EAE
    Key Name: NVIDIA Corporation <linux-bugs@nvidia.com>
    Key Fingerprint: 9B763D49D8A5C892FC178BACF5113243C66B6EAE
    Key Created: Fri 16 Jun 2006 04:13:18 NZST
    Key Expires: (does not expire)
    Repository: nvidia
    
    Do you want to reject the key, trust temporarily, or trust always? [r/t/a/? shows all options] (r): a
    Hi,

    That was kind of you.

    Thanks,

    Hugh
    Dell Inspiron 560
    Intel® Pentium® Dual Core E5500
    4GB DDR3 | Nvidia GeForce 310
    Plasma

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,146
    Blog Entries
    2

    Default Re: repository woes

    Quote Originally Posted by folkpuddle View Post
    Code:
    Retrieving repository 'nvidia' metadata -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[|]
    Signature verification failed for file 'repomd.xml' from repository 'nvidia'.
    Warning: This might be caused by a malicious change in the file!
    Continuing might be risky. Continue anyway? [yes/no] (no): yes
    File './repodata/397508e6e882da56c17082518a35366b0c42c780c399adb1b64420423d954ec2-primary.xml.gz' not found on medium 'ftp://download.nvidia.com/opensuse/13.2/'
    
    Abort, retry, ignore? [a/r/i/? shows all options] (a): i
    Retrieving repository 'nvidia' metadata ...........................................................................................................................................[error]
    Repository 'nvidia' is invalid.
    [nvidia|ftp://download.nvidia.com/opensuse/13.2/] Valid metadata not found at specified URL
    Please check if the URIs defined for this repository are pointing to a valid repository.
    Skipping repository 'nvidia' because of the above error.
    Repository 'packman' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Non-Oss' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Oss' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Update' is up to date.
    Repository 'openSUSE-13.2-Update-Non-Oss' is up to date.
    Some of the repositories have not been refreshed because of an error.
    Checked with Yast2 as well.
    Perhaps this is just temporary.
    of my repos:
    Code:
    # zypper lr -d
    # | Alias               | Name                         | Enabled | Refresh | Priority | Type   | URI                                                                       | Service
    --+---------------------+------------------------------+---------+---------+----------+--------+---------------------------------------------------------------------------+--------
    1 | Frameworks5         | Frameworks5                  | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Frameworks5/openSUSE_13.2/ |        
    2 | Qt5                 | Qt5                          | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Qt5/openSUSE_13.2/         |        
    3 | nvidia              | nvidia                       | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | ftp://download.nvidia.com/opensuse/13.2/                                  |        
    4 | packman             | packman                      | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://packman.inode.at/suse/openSUSE_13.2/                               |        
    5 | repo-non-oss        | openSUSE-13.2-Non-Oss        | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/non-oss/              |        
    6 | repo-oss            | openSUSE-13.2-Oss            | Yes     | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/13.2/repo/oss/                  |        
    7 | repo-update         | openSUSE-13.2-Update         | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/13.2/                                 |        
    8 | repo-update-non-oss | openSUSE-13.2-Update-Non-Oss | Yes     | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/13.2-non-oss/                         |
    the nvidia one is the only one with a dodgy repond.

    I checked the actual repository online and it appeared to be reasonably up to date: 28.05.2015

    I say reasonably as it is 29.05.2015 here in NZ.

    Maybe I could report it somewhere. But where?

    Best wishes,

    Hugh
    Bad URL.
    You can always test whether you have a correct URL by opening it in a web browser. Not only should a directory and contents display, but a repo definition file as well.

    Deano succeeded because he entered a correct URL.

    This appears to be the nVidia SDB. The "repository way" (recommended over a tar install) is the bottom of the page.
    https://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers

    TSU

  5. #5

    Default Re: repository woes

    Quote Originally Posted by tsu2 View Post
    Bad URL.
    No. The URL is correct.
    Try yourself to open it in a browser, as you suggested.

    But there has been or might be a temporary problem with the (FTP) nvidia repo.
    Things like that apparently seem to happen when they update the driver, like they did today.
    Last edited by wolfi323; 29-May-2015 at 08:43.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,146
    Blog Entries
    2

    Default Re: repository woes

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    No. The URL is correct.
    Try yourself to open it in a browser, as you suggested.

    But there has been or might be a temporary problem with the (FTP) nvidia repo.
    Things like that apparently seem to happen when they update the driver, like they did today.
    There must be something quirky with the repo worldwide, then.
    I did check the URL before I posted and couldn't connect.
    Even now, I just did a test and returned the following
    Code:
    File not found."
    Odd message.
    Typically, I'd expect an HTTP error code, not that.

    TSU

  7. #7

    Default Re: repository woes

    Quote Originally Posted by tsu2 View Post
    There must be something quirky with the repo worldwide, then.
    I did check the URL before I posted and couldn't connect.
    Even now, I just did a test and returned the following
    Code:
    File not found."
    Well, as I said, maybe a temporary problem. Or something else, no idea. Maybe your browser doesn't support FTP correctly.

    To be sure, I tried again just now.
    If I type ftp://download.nvidia.com/opensuse/13.2/ into Konqueror's address field, I get a directory listing of the repo:
    The URL is correct, and is the one that is added by YaST's community repositories list.

    Odd message.
    Typically, I'd expect an HTTP error code, not that.
    Hm?
    Typically, you won't get an _HTTP_ error code when trying to connect via _FTP_...
    Last edited by wolfi323; 29-May-2015 at 12:35.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Coastal Otago
    Posts
    191

    Default Re: repository woes

    Quote Originally Posted by tsu2 View Post
    Bad URL.
    You can always test whether you have a correct URL by opening it in a web browser. Not only should a directory and contents display, but a repo definition file as well.

    Deano succeeded because he entered a correct URL.

    This appears to be the nVidia SDB. The "repository way" (recommended over a tar install) is the bottom of the page.
    https://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers

    TSU
    Hi,

    From my original post:

    I checked the actual repository online and it appeared to be reasonably up to date: 28.05.2015
    Hugh
    Dell Inspiron 560
    Intel® Pentium® Dual Core E5500
    4GB DDR3 | Nvidia GeForce 310
    Plasma

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,146
    Blog Entries
    2

    Default Re: repository woes

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    The URL is correct, and is the one that is added by YaST's community repositories list.


    Hm?
    Typically, you won't get an _HTTP_ error code when trying to connect via _FTP_...
    Agreed, I must have done my test using http which the repo doesn't support.
    And, the repo is working now, so as others have suggested whatever the issue was seems to have been resolved.

    TSU

  10. #10
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Spain
    Posts
    25,547

    Default Re: repository woes

    On 2015-05-31 00:46, tsu2 wrote:

    > Agreed, I must have done my test using http which the repo doesn't
    > support.


    The nvidia html repo is special, it does not allow directory search.
    That's why it appears to fail in firefox.

    If you already know the file name, it does work, which is why zypper or
    yast work (by requesting the .repo file).

    --
    Cheers / Saludos,

    Carlos E. R.

    (from 13.1 x86_64 "Bottle" (Minas Tirith))

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •