Results 1 to 5 of 5

Thread: Clementine Won't Play

  1. #1

    Default Clementine Won't Play

    Hi: I'm running OS 13.2, fully updated, and I followed the one-click instructions to install codecs, plus some others. But Clementine won't play mp3's. I'm able to get VLC to work, and I can play internet radio successfully on Firefox. Yast shows that I've successfully installed:
    PackageKit-gstreamer-plugin
    gstreamer
    gstreamer-0_10
    gstreamer-0_10-plugin-esd
    gstreamer-0_10-plugins-base
    gstreamer-0_10-plugins-good
    gstreamer-0_10-plugins-libav
    gstreamer-0_10-plugins-ugly
    gstreamer-fluendo-mp3
    gstreamer-plugins-bad
    gstreamer-plugins-base
    gstreamer-plugins-good
    gstreamer-plugins-libav
    gstreamer-plugins-qt
    gstreamer-plugins-ugly
    gstreamer-plugins-ugly-orig-addon

    plus a bunch of libraries. Clementine has always worked before on lower versions of OS; does anyone have any
    suggestions?

    Thanks in advance.

  2. #2

    Default Re: Clementine Won't Play

    Quote Originally Posted by wmichaelb2 View Post
    does anyone have any
    suggestions?
    Yes, install gstreamer-0_10-fluendo-mp3. This is needed for mp3 playback as clementine still uses gstreamer-0_10.

  3. #3

    Default Re: Clementine Won't Play

    wolfi325: that worked, thank you very much!.. I have no idea how I missed that one plugin.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sogndal, Noreg
    Posts
    1,103

    Default Re: Clementine Won't Play

    Or, you could install gstreamer-0_10-plugins-ugly-orig-addon from packman, an alternative to fluendo (mp3).
    Gives you some extra codecs as well:
    Code:
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgsta52dec.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstamrnb.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstamrwbdec.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstasf.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstiec958.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstlame.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstmad.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstmpeg2dec.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstmpegaudioparse.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstmpegstream.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgsttwolame.so
    /usr/lib64/gstreamer-0.10/libgstx264.so
    /usr/share/gstreamer-0.10/presets/GstAmrnbEnc.prs
    /usr/share/gstreamer-0.10/presets/GstX264Enc.pr
    Olav
    OpenSuSE 13.1, KDE 4.11.5, 64bit
    Gigabyte 990FXA-UD3, AMD FX8350, MSI GeForce GTX 760, RME HDSP9632, 16GB HyperX Kingston DDR3, Samsung 840-Pro SSD 128GB, WD Desktop Black 1TB, Hitachi Deskstar 7K1000 750GB

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sogndal, Noreg
    Posts
    1,103

    Default Re: Clementine Won't Play

    OpenSuSE 13.1, KDE 4.11.5, 64bit
    Gigabyte 990FXA-UD3, AMD FX8350, MSI GeForce GTX 760, RME HDSP9632, 16GB HyperX Kingston DDR3, Samsung 840-Pro SSD 128GB, WD Desktop Black 1TB, Hitachi Deskstar 7K1000 750GB

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •