Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

  1. #1

    Default Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    Hi there,

    When using Mozilla Firefox, doing a google search works fine when I first open up the browser, but after visiting some sites and either attempting to go to google to do a search, or entering a search term in the top right box I get an SSL error like so - "secure connection failed. An error occurred during a connection to www.google.com.au. SSL received a record that exceeeded the maximum permissible length. (Error code: ssl_error_rx_record_too_long)"

    The way around this is to close and reopen my browser, however this is frustrating when it happens multiple times. Why is it occurring in the first place? When it occurs I can still navigate to non-SSL websites, however when going to google I get the SSL error.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,760

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    Have you gotten all the SSL updates?? there were some bugs uncovered recently and maybe it is you are using an older version and the sites don't like it.

    I have not seen or heard about this problem before so you appear to be unique.....

    Also you did not mention OS or FireFox versions??????

  3. #3

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    I am running OpenSUSE 13.2 with Mozilla Firefox version 36.0.4. I have applied all my updates using sudo zypper patch and I have this problem. I've had it before installing my updates too.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,760

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    Ok how do you get to the Internet??

  5. #5

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    I get to the internet through my home ADSL2+ wireless broadband router. Mozilla Firefox works fine on Windows, and my internet connectivity is good under openSUSE. It seems to be a problem with Firefox at the Application layer. Should I try uninstalling and reinstalling firefox?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,760

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    That seldom works

    Maybe reset the configs in ~/.mozilla

  7. #7

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    as i recall ff 37 went to https everywhere by default
    and changed the ssl to forbid the "false start"



  8. #8

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    I resolved this issue by doing the following in Mozilla Firefox:

    Clicking Help -> Troubleshooting information; and then clicking "refresh firefox"

    This reset the configuration for Mozilla Firefox. I don't know how it screwed up in the first place to stop displaying SSL websites after a while, but that fixed it.

  9. #9

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    This didn't actually solve the problem, I just had it occur again. It lasted a few hours this time since its last occurrence. Any ideas what to try next?

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,545
    Blog Entries
    1

    Default Re: Mozilla Firefox gets SSL error after a while

    Quote Originally Posted by davidcjohnson View Post
    This didn't actually solve the problem, I just had it occur again. It lasted a few hours this time since its last occurrence. Any ideas what to try next?
    I wonder if you are impacted by the following perhaps?

    https://support.mozilla.org/en-US/qu...#answer-644126

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •