Results 1 to 5 of 5

Thread: Intermittent errors with openSUSE 13.1 KDE 4.14.4

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney AU
    Posts
    147

    Default Intermittent errors with openSUSE 13.1 KDE 4.14.4

    openSUSE 13.1 (x86_64); Linux 3.11.10-25-desktop; KDE 4.14.4 nVidia graphics - This is an 'old' system upgraded progressivly from 10.3


    I have been experiencing intermittent errors (every few days) with KDE desktop and KDE applications over the past two months. The most common errors are 'unresponsive panel' in KDE desktop and 'unresponsive save dialogue' in kwrite/kate. Both frustrating, especially since my skill level is low. These errors are difficult to reproduce but, of course, they occur when most inconvenient.


    This is a non-specific problem and I regret I will need patient help to diagnose it as well as to seek to solve it. My longer term aim is to clean up this system (my main working desktop) so that I can sustain it for a few more years with help from the evergreen project.


    zypper repos says I have the following repos set up:
    Code:
    #  | Alias                           | Name                              | Enabled | Refresh                                                         
    ---+---------------------------------+-----------------------------------+---------+--------                                                         
     1 | Apps_Geo-openSUSE_12-1          | Apps_Geo-openSUSE_13.1            | Yes     | Yes                                                             
     2 | KDE-Current-openSUSE_13.1       | KDE-Current-openSUSE_13.1         | Yes     | Yes                                                             
     3 | Moka Stable Repository          | Moka Stable Repository            | No      | Yes                                                             
     4 | Network-openSUSE-13.1           | Network-openSUSE-13.1             | Yes     | Yes                                                             
     5 | Razor_Qt_openSUSE_12.3          | Razor Qt openSUSE 13.1            | Yes     | Yes                                                             
     6 | Utilities-openSUSE-13.1         | Utilities-openSUSE-13.1           | Yes     | Yes                                                             
     7 | download.nvidia.com-opensuse    | nVidia Graphics Drivers           | Yes     | Yes    
     8 | download.opensuse.org-Education | openSUSE BuildService - Education | Yes     | Yes    
     9 | download.opensuse.org-Extra     | openSUSE BuildService - KDE:Extra | Yes     | Yes    
    10 | google-chrome                   | google-chrome                     | Yes     | Yes    
    11 | local-repo                      | local-repo                        | No      | No     
    12 | opensuse-guide.org-repo         | libdvdcss repository              | No      | No     
    13 | packman.inode.at-suse           | Packman Repository                | Yes     | Yes    
    14 | repo-12.3-non-oss               | openSUSE-13.1-Non-Oss             | Yes     | Yes    
    15 | repo-12.3-oss                   | openSUSE-13.1-OSS                 | Yes     | Yes    
    16 | repo-12.3-update                | openSUSE-13.1 Update-Oss          | Yes     | Yes    
    17 | repo-update-non-oss             | openSUSE-13.1-Update-Non-Oss      | Yes     | Yes
    zypper verify says "Dependencies of all installed packages are satisfied".


    The system logs speak a language that I don't much understand. It would help if I knew what I was looking for.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,699

    Default Re: Intermittent errors with openSUSE 13.1 KDE 4.14.4

    If you upgraded from 10.3 and kept your kde settings this may be the problem try another user and see if the problem persists. if so remove/rename ~/.kde4 and re do your desktop. Serious old config files could be the reason.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney AU
    Posts
    147

    Default Re: Intermittent errors with openSUSE 13.1 KDE 4.14.4

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    If you upgraded from 10.3 and kept your kde settings this may be the problem ...
    Thanks for responding, gogalthorp.

    I have upgraded this system with each new release since 10.3. It has been very reliable for my simple daily work.

    The errors I reported have only shown up over the last two months, so not sure that old settings are the only issue.

    On your suggestion, I will set up a new user and reconfigure my basic daily applications from scratch.

    The exercise will be useful whatever the outcome, and I agree, it is a good first path to tread. One can only live, work and learn.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,699

    Default Re: Intermittent errors with openSUSE 13.1 KDE 4.14.4

    Sometimes you just have to clean the garage

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Sydney AU
    Posts
    147

    Default Re: Intermittent errors with openSUSE 13.1 KDE 4.14.4

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    Sometimes you just have to clean the garage
    Hmm... Emoticons like that are a hot political topic in Oz, but thanks!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •