Results 1 to 4 of 4

Thread: VLC-beta 3.0 from Packman repo - not playing videos

  1. #1

    Default VLC-beta 3.0 from Packman repo - not playing videos

    Has anyone installed the packages and gotten videos to play?

    Installed it and no video tested played (avi, flv and m4v), looked at log file (set to verbosity of 2) and didn't see any obvious errors so went back to std VLC as needed it to play vids. Note: mp3 files played fine

    Interested in 3.0 so I can use it with my Chromecast (supposedly at some point)

    thanks,
    openSUSE Leap 42.1 x64, Plasma 5 & KDE 4.14.x, pretty current proprietary Nvidia drivers (self-compiled)

  2. #2

    Default Re: VLC-beta 3.0 from Packman repo - not playing videos

    Quote Originally Posted by google01103 View Post
    Has anyone installed the packages and gotten videos to play?
    I did a quick test, and it worked fine with the one video I tried (AVI with XVID/mp3 codecs).

    Did you install vlc-beta-codecs? They might not be pulled in automatically...

    PS: as you use the proprietary nvidia driver, try to uninstall libvdpau_va_gl1. This re-routes VDPAU (nvidia's hw accelerated video decoding) to VA-API, and can cause problems with the nvidia driver which only supports VDPAU.
    Or try to set a different video output device in VLC's settings.
    Last edited by wolfi323; 21-Feb-2015 at 10:49.

  3. #3

    Default Re: VLC-beta 3.0 from Packman repo - not playing videos

    had installed the vlc-beta codec package

    just retried with XCB output (instead of automatic) and an avi played but couldn't open a 2nd avi until I restarted VLC
    won't open flv, iso or m4v files though the file name does appear at the bottom
    app won't close must be killed

    with a clean ~/.config/vlc and xcb output it appear to function fine as long as I only play only avi files any other video type and the app needs to be restarted

    going back to std untill next update and then will retest

    there was another user who posted similar https://forums.opensuse.org/showthre...light=vlc+beta I opened a new thread as his was in the wrong forum
    openSUSE Leap 42.1 x64, Plasma 5 & KDE 4.14.x, pretty current proprietary Nvidia drivers (self-compiled)

  4. #4

    Default Re: VLC-beta 3.0 from Packman repo - not playing videos

    update - got it working by
    - starting with a fresh ~/.config/vlc
    - disabling hardware-accelerated decoding
    - changing video output to OpenGL GLX video output (XCB) (from Automatic)

    now playing FLV, avi, m4v and .iso files
    openSUSE Leap 42.1 x64, Plasma 5 & KDE 4.14.x, pretty current proprietary Nvidia drivers (self-compiled)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •