Results 1 to 9 of 9

Thread: Trying to get cube animation to work

  1. #1

    Default Trying to get cube animation to work

    I've just installed Leap 42.1 and I'm trying to get cube animation to work. It works with the root account but not with my personal one and I can't see why.

    In both cases I have selected "Desktop Cube Animation" in the Switching tab of Virtual Desktops, and have checked "Desktop Cube Animation" and "Desktop Cube" in Desktop Effects. This gives my cube animation for the root account but not for my personal one. The one difference between the two accounts that I can see is that the options for cubes in Desktop Effects in my personal account are only visible if I check "Exclude [sic] Desktop Effects Not Supported by the Compositor".

    I'm using an NVidia GTX980 graphics card. I've uninstalled nouveau and installed X11-video-nvidiaG04 as the graphics driver. This okay? (Except that I can't imagine how a driver problem could affect one account and not another.)

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,764

    Default Re: Trying to get cube animation to work

    You should NOT uninstall nouveau there is no need but is not part of the problem

    What is Configure desktop - Desktop effects -advanced - Compositing and QT set to??

    Also Never log into a GUI as root it can lead to problems with user accounts purely by accident.

    Since video res and other effects are personal choices they are configurable for each user. Remember that Linux is multi user

  3. #3

    Default Re: Trying to get cube animation to work

    Thanks for the reply.

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    You should NOT uninstall nouveau there is no need but is not part of the problem
    I must have misunderstood what I'd read on the subject. I've reinstalled it.

    What is Configure desktop - Desktop effects -advanced - Compositing and QT set to??
    This is the bit that puzzles me. There isn't an "Advanced tab" in Desktop Effects. Do I have to do something to make it appear?[/QUOTE]

    Also Never log into a GUI as root it can lead to problems with user accounts purely by accident.
    The GUI interface appears when I log into Root by default. In any case, there are system-wide confisurations which mean I have to (eg setting up fonts, the login screen, etc).

    Since video res and other effects are personal choices they are configurable for each user. Remember that Linux is multi user
    Quite. That's why I attempted to configure each one separately.

    The big question is how to access compositing and QT options.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,764

    Default Re: Trying to get cube animation to work

    Be sure you are running systemsettings5 and not systemsettings Which is for legacy stuff

    Do NOT log into root unless in terminal. There is nothing you can not do by simply logging in as a user and become root when needed. Running a GUI as root may change the ownership of files in a users home making impossible to log in to the GUI as that user. Simply it presents a danger that you mess up your system.

    Note that root is a user and has it's own special home in /root. So root settings are just another user preference setting for the root user not system wide


    Well I'm still a on 13.2 not caring for some of the regressions in plasma 5 so maybe they moved it it is there some place if you rare sure you run systemsettings5

  5. #5

    Default Re: Trying to get cube animation to work

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    Be sure you are running systemsettings5 and not systemsettings Which is for legacy stuff
    ...
    Well I'm still a on 13.2 not caring for some of the regressions in plasma 5 so maybe they moved it it is there some place if you rare sure you run systemsettings5
    So does anyone know where compositor and QT are defined in plasma 5?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,764

    Default Re: Trying to get cube animation to work

    Try starting systemsettings5 in a console

  7. #7
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: Trying to get cube animation to work

    I think this is what you asked about
    make sure that the nvidia driver is installed and appropriate rendering enabled

    and you can select the cube here

  8. #8

    Default Re: Trying to get cube animation to work

    Quote Originally Posted by I_A View Post
    I think this is what you asked about
    ...
    That's it! Thanks. They moved where to specify the compositor. It's actually in a more logical place, but it confused me to start with.

  9. #9

    Default Re: Trying to get cube animation to work

    Maybe if you add your user account to video group… It helped me with video games some time ago when I was using not Leap.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •