Results 1 to 7 of 7

Thread: What a nice new feature - please fix this bug

  1. #1

    Default What a nice new feature - please fix this bug

    I keep it short:
    Sometimes, my screen suddenly shows pink and other-coloured stripes [they go vertical and have a horizontal break all al one line] and then nothing works. So I "pick it off" (german: den PC abschießen) [I press the "boot buttom" until it's off and reboot] and the computer forgot that I used it since the last savings. For me, this bug is quite scary.

    Thanks in advance.

  2. #2

    Default Re: What a nice new feature - please fix this bug

    I haven't seen anything like this on any of my 13.2 systems.

    But this sounds like a hardware or graphics driver issue. (overheating maybe?)

    What graphics card/driver are you using?

    And what exactly do you mean with "the computer forgot that I used it since the last savings"?

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Location
    Finland
    Posts
    1,994

    Default Re: What a nice new feature - please fix this bug

    Why would you want to fix something awesome like that - pink stuff on screen is always a good sign as any VMware ESX admin would know
    .: miuku #suse @ irc.freenode.net
    :: miuku@opensuse.org

    .: h​ttps://download.opensuse.org/repositories/home:/Miuku/

  4. #4

    Default Re: What a nice new feature - please fix this bug

    I don't think it's overheating because I haven't changed anything with my workplace for over 20 months and this appears since I changed from openSUSE 13.1 to 13.2. Today was the ~4th time this happened.

    "the computer forgot that I used it since the last savings" means: I work with office e.g. and my screen crashes (the rest doesn't work/react either, at least the CD drive) then I reboot and I open office again. It shows me a message saying something like "I noticed that office crashed, let's try rebuilding what you typed in this document." But this doesn't work although office thinks it worked.

    My "YaST2 - Hardware Information" says:
    Framebuffer Device -> Intel(r) 82945G Chipset Family Graphics Controller -> Model+Device: Intel(r) 82945G Chipset Family Graphics Controller; Subvendor: Intel(r) 82945G Chipset Family Graphics Chip Accelerated VGA BIOS Does this help? (I'm reall ybad at learning names, SORRY!)

    My PC is a emachines EL1600 everything original (except the screen, but it's too old and worked too well for being the problem).

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    19,703
    Blog Entries
    1

    Default Re: What a nice new feature - please fix this bug

    Quote Originally Posted by Der_Nepumuk View Post
    I keep it short:
    Sometimes, my screen suddenly shows pink and other-coloured stripes [they go vertical and have a horizontal break all al one line] and then nothing works. So I "pick it off" (german: den PC abschießen) [I press the "boot buttom" until it's off and reboot] and the computer forgot that I used it since the last savings. For me, this bug is quite scary.

    Thanks in advance.
    You've posted in the wrong forum if you are actually asking for help. It's obviously a graphics related-issue, so start a new thread (with a better title) in the hardware forum if that is the case.

  6. #6

    Default Re: What a nice new feature - please fix this bug

    Quote Originally Posted by deano_ferrari View Post
    You've posted in the wrong forum if you are actually asking for help. It's obviously a graphics related-issue, so start a new thread (with a better title) in the hardware forum if that is the case.
    I thought I could post an image file here to show how this looks like.
    I think this thread can be deleted. (Unfortunately, I don't find the button for that :-( )

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,369

    Default Re: What a nice new feature - please fix this bug

    This thread is CLOSED. Those who want to post, please wait until a new thread in the correct place with a good title is started by trhe OP.
    Henk van Velden

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •