Results 1 to 3 of 3

Thread: SABnzbd port issue

  1. #1

    Default SABnzbd port issue

    I'm stuck with trying to run SABnzbd on openSuSE 13.2. Don't seem to be a lot of posts about this issue so it must be something basic getting by me.
    All dependencies, etc. seem fine, and all goes well right up to the point of it starting.
    Then it chokes on the port. No matter what port I try to use.

    Code:
    JeepNut@Popeye:~/SABnzbd-0.7.20> python SABnzbd.py --server localhost:40000
    or port 8080 or whatever your preference.
    It always throws up the html page error re: the port being unavailable and shows the next incrementally higher port as a suggestion.

    I don't find the server to be running already.
    I've opened the firewall port 8080 and 40000 at alternate times and no change in behavior.
    I've dropped the firewall entirely and tried it with no change in behavior.
    I've tried modifying the port in advance in the /home/<user>/.sabnzbd.ini file. Was no help.

    It seems to ME that the problem is just that the pkg can't use ports. ...just...
    I'm not aware that it needs to be run as SuperUser, so I won't unless that's what's required.
    Here's a snip from the setup log.

    Code:
    2015-01-09 00:54:49,655::INFO::[__init__:335] All processes started
    2015-01-09 00:54:49,655::INFO::[SABnzbd:335] Web dir is /home/JeepNut/SABnzbd-0.7.20/interfaces/Plush
    2015-01-09 00:54:49,655::INFO::[SABnzbd:335] Web dir is /home/JeepNut/SABnzbd-0.7.20/interfaces/Config
    2015-01-09 00:54:49,662::INFO::[SABnzbd:464] _yenc module... found!
    2015-01-09 00:54:49,662::INFO::[SABnzbd:472] par2 binary... found (/usr/bin/par2)
    2015-01-09 00:54:49,662::INFO::[SABnzbd:480] unrar binary... found (/usr/bin/unrar)
    2015-01-09 00:54:49,663::INFO::[SABnzbd:485] unzip binary... found (/usr/bin/unzip)
    2015-01-09 00:54:49,663::INFO::[SABnzbd:491] nice binary... found (/usr/bin/nice)
    2015-01-09 00:54:49,663::INFO::[SABnzbd:495] ionice binary... found (/usr/bin/ionice)
    2015-01-09 00:54:49,663::INFO::[SABnzbd:500] pyOpenSSL... found (True)
    2015-01-09 00:54:49,665::INFO::[SABnzbd:1528] Starting web-interface on 127.0.0.1:40000
    2015-01-09 00:54:49,666::INFO::[_cplogging:55] [09/Jan/2015:00:54:49] ENGINE Bus STARTING
    2015-01-09 00:54:49,669::INFO::[_cplogging:55] [09/Jan/2015:00:54:49] ENGINE Started monitor thread '_TimeoutMonitor'.
    2015-01-09 00:54:49,673::ERROR::[_cplogging:55] [09/Jan/2015:00:54:49] ENGINE Error in HTTP server: shutting down
    Traceback (most recent call last):
      File "/home/JeepNut/SABnzbd-0.7.20/cherrypy/process/servers.py", line 75, in _start_http_thread
        self.httpserver.start()
      File "/home/JeepNut/SABnzbd-0.7.20/cherrypy/wsgiserver/__init__.py", line 1644, in start
        raise socket.error, msg
    error: [Errno 99] Cannot assign requested address
    etc., etc., etc.
    All looks like it's going along swimmingly until it tries to actually start the web interface.
    Bus engine starts, then all shuts down after a few seconds.
    Any ideas what I can do to find out what's blocking this puppy from running?

    Thanks!
    Gigabyte 990FXA-UD5 R5 / AMD FX-8350 FX 8Core Black Edition
    Corsair HydroH110i GT / G.SKILL Ripjaws Z 16GB DDR3-1866
    Linux 4.4.179-99-default x86_64 / openSUSE 42.3 (x86_64) / KDE PLASMA 5.8.7 / KDE Frameworks 5.32.0

  2. #2

    Default Re: SABnzbd port issue

    Try:-
    swap localhost for 127.0.0.1 ie:-
    ./SABnzbd.py -s 127.0.0.1:8085

    Regards


    Quote Originally Posted by SomeSuSEUser View Post
    I'm stuck with trying to run SABnzbd on openSuSE 13.2. Don't seem to be a lot of posts about this issue so it must be something basic getting by me.
    All dependencies, etc. seem fine, and all goes well right up to the point of it starting.
    Then it chokes on the port. No matter what port I try to use.

    Code:
    JeepNut@Popeye:~/SABnzbd-0.7.20> python SABnzbd.py --server localhost:40000
    or port 8080 or whatever your preference.
    It always throws up the html page error re: the port being unavailable and shows the next incrementally higher port as a suggestion.

    I don't find the server to be running already.
    I've opened the firewall port 8080 and 40000 at alternate times and no change in behavior.
    I've dropped the firewall entirely and tried it with no change in behavior.
    I've tried modifying the port in advance in the /home/<user>/.sabnzbd.ini file. Was no help.

    It seems to ME that the problem is just that the pkg can't use ports. ...just...
    I'm not aware that it needs to be run as SuperUser, so I won't unless that's what's required.
    Here's a snip from the setup log.

    Code:
    2015-01-09 00:54:49,655::INFO::[__init__:335] All processes started
    2015-01-09 00:54:49,655::INFO::[SABnzbd:335] Web dir is /home/JeepNut/SABnzbd-0.7.20/interfaces/Plush
    2015-01-09 00:54:49,655::INFO::[SABnzbd:335] Web dir is /home/JeepNut/SABnzbd-0.7.20/interfaces/Config
    2015-01-09 00:54:49,662::INFO::[SABnzbd:464] _yenc module... found!
    2015-01-09 00:54:49,662::INFO::[SABnzbd:472] par2 binary... found (/usr/bin/par2)
    2015-01-09 00:54:49,662::INFO::[SABnzbd:480] unrar binary... found (/usr/bin/unrar)
    2015-01-09 00:54:49,663::INFO::[SABnzbd:485] unzip binary... found (/usr/bin/unzip)
    2015-01-09 00:54:49,663::INFO::[SABnzbd:491] nice binary... found (/usr/bin/nice)
    2015-01-09 00:54:49,663::INFO::[SABnzbd:495] ionice binary... found (/usr/bin/ionice)
    2015-01-09 00:54:49,663::INFO::[SABnzbd:500] pyOpenSSL... found (True)
    2015-01-09 00:54:49,665::INFO::[SABnzbd:1528] Starting web-interface on 127.0.0.1:40000
    2015-01-09 00:54:49,666::INFO::[_cplogging:55] [09/Jan/2015:00:54:49] ENGINE Bus STARTING
    2015-01-09 00:54:49,669::INFO::[_cplogging:55] [09/Jan/2015:00:54:49] ENGINE Started monitor thread '_TimeoutMonitor'.
    2015-01-09 00:54:49,673::ERROR::[_cplogging:55] [09/Jan/2015:00:54:49] ENGINE Error in HTTP server: shutting down
    Traceback (most recent call last):
      File "/home/JeepNut/SABnzbd-0.7.20/cherrypy/process/servers.py", line 75, in _start_http_thread
        self.httpserver.start()
      File "/home/JeepNut/SABnzbd-0.7.20/cherrypy/wsgiserver/__init__.py", line 1644, in start
        raise socket.error, msg
    error: [Errno 99] Cannot assign requested address
    etc., etc., etc.
    All looks like it's going along swimmingly until it tries to actually start the web interface.
    Bus engine starts, then all shuts down after a few seconds.
    Any ideas what I can do to find out what's blocking this puppy from running?

    Thanks!

  3. #3

    Default Re: SABnzbd port issue

    Quote Originally Posted by nitramuk View Post
    Try:-

    ./SABnzbd.py -s 127.0.0.1:8085

    Regards
    Bingo!
    Thanks kindly! All appears working now.
    Gigabyte 990FXA-UD5 R5 / AMD FX-8350 FX 8Core Black Edition
    Corsair HydroH110i GT / G.SKILL Ripjaws Z 16GB DDR3-1866
    Linux 4.4.179-99-default x86_64 / openSUSE 42.3 (x86_64) / KDE PLASMA 5.8.7 / KDE Frameworks 5.32.0

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •