Results 1 to 3 of 3

Thread: keepassx won't open database on a remote share in OpenSuse 13.2

  1. #1

    Question keepassx won't open database on a remote share in OpenSuse 13.2

    Hi,

    I used Keepass to manage all of my passwords across all of my devices. I do this by keeping the database on a cloud based storage solution that all of my devices can access. All of this was working fine on OpenSuse 13.1. I then did a new installation on a laptop of OpenSuse 13.2. I ran into a couple of different problems:

    1. I installed Keepass from the Mono project from http://software.opensuse.org/package/keepass. There was no install listed for 13.2 so I used the 13.1 version. While it installed fine, it would not actually run. So, I then installed keepassx. It runs fine, however:
    2. keepassx will not open a database on a remote share. It specifically states that error when you try it.

    On another system that runs 13.1, I have the cloud storage manually mounted via dav2fs (webdav). It works fine using the Mono port of Keepass for 13.1 I don't know if manually mounting it is why it works or if it's because of the different version of Keepass. Before I start manually configuring and setting up the mount manually to find out the issue would remain with keepassx, I'm wondering if anyone has insight into this?

    Thanks.

  2. #2

    Default Re: keepassx won't open database on a remote share in OpenSuse 13.2

    Install mono-complete, xdotool.

  3. #3

    Default Re: keepassx won't open database on a remote share in OpenSuse 13.2

    Quote Originally Posted by davermont View Post
    Install mono-complete, xdotool.
    Thanks for the suggestion. I will give that a try. In the meantime, I've found a slightly less convenient solution. I used the network config wizard to access the cloud drive that has the password database on it. Then with Dolphin I open that file and I tell it to open with KeePass. Dolphin then copies the file to a tmp directory locally and if I make changes, it uploads the file back after I close KeePass. Not quite as good as editing directly but workable for now.

    BTW - Regarding the problem that 13.1 install of keepass wouldn't run on 13.2, I solved that problem by creating a link to the library that it was complaining about when I started it and it then worked. Since that time, someone else has built a version for 13.2. However, it also has the same problem and required the link for it to work.

    Thanks again for the helpful suggestions to all.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •