Results 1 to 5 of 5

Thread: KDE - System Settings: Setting Audio Device

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default KDE - System Settings: Setting Audio Device

    Can anyone with a KDE setup with at least 2 audio devices please check if they can change the setting here
    http://paste.opensuse.org/21494825

    If I change mine to built in and apply, actually my audio works whichever I select (although I use Built In)
    Once I close system settings it reverts back to the HDMI, which I am not using at all.
    Funny thing here. that it works whatever is selected.
    This same reverting back happens in Kubuntu 14.04 too but there audio test sounds don't work when it's set to HDMI, but all other playback is fine.

    Also in the Device Preference section I was expecting to see the choice of the two devices (Built in and HDMI) to set in order of pref. Instead I see 3 choices:
    Pulse
    Alsa
    Jack

    All odd if you ask me
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  2. #2

    Default Re: KDE - System Settings: Setting Audio Device

    Yup, same thing happens here (reverts back to HDMI, but playback is OK)- but I do have the two devices in the "device preference" tab . 13.2 KDE. HTH Lenwolf

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,733
    Blog Entries
    20

    Default Re: KDE - System Settings: Setting Audio Device

    Quote Originally Posted by lenwolf View Post
    Yup, same thing happens here (reverts back to HDMI, but playback is OK)- but I do have the two devices in the "device preference" tab . 13.2 KDE. HTH Lenwolf
    Thanks

    I have two different machines with the same as I described
    But the device pref tab stuff I see may have something to do with my software, I don't know?

    But it's all a bit odd
    Leap 15.1_KDE
    My Articles Was I any help? If yes: Click the star below

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,749

    Default Re: KDE - System Settings: Setting Audio Device

    If it ain't broke don't fix it.

    Mine won't work unless the NVIDIA HDMI is set to device 0 The trouble is that audio has so many layers of programs it is out right silly. Like a sound board that some maniac wired.

  5. #5

    Default Re: KDE - System Settings: Setting Audio Device

    It's fine, at least you can switch back and forth to audio devices and still works.
    When in kde, using pulseaudio, I don't touch it and never open it after installing recent releases of
    openSUSE.

    I have three audios and I just use paprefs once to configure the simultaneous sound
    and use pavocontrol and xfce-mixer for the volume controls etc.

    With the audio that I use frequently, I set it as the default sound (0) in yast.
    People who do not break things first will never learn to create anything

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •