I just installed a brand new install of openSUSE 13.2, and ran the lovely "vncserver :1" and it asked for password, and then when I log into console I get a black desktop where I can't do anything. I have tried to change the /root/.vnc/xstartup file, and even tried putting "/usr/bin/gnome" at the bottom of the script, but nothing I do seems to work. I keep getting the same results. Can anyone help me figure out why I can't get a desktop?

My log file for the session shows:



Xvnc TigerVNC 1.3.1 - built ??? ?? ???? ????
Copyright (C) 1999-2011 TigerVNC Team and many others (see README.txt)
See http://www.tigervnc.org for information on TigerVNC.
Underlying X server release 11400000, The X.Org Foundation


Initializing built-in extension VNC-EXTENSION
Initializing built-in extension Generic Event Extension
Initializing built-in extension SHAPE
Initializing built-in extension MIT-SHM
Initializing built-in extension XInputExtension
Initializing built-in extension XTEST
Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
Initializing built-in extension SYNC
Initializing built-in extension XKEYBOARD
Initializing built-in extension XC-MISC
Initializing built-in extension XFIXES
Initializing built-in extension RENDER
Initializing built-in extension RANDR
Initializing built-in extension COMPOSITE
Initializing built-in extension DAMAGE
Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
Initializing built-in extension RECORD
Initializing built-in extension DPMS
Initializing built-in extension X-Resource
Initializing built-in extension XVideo
Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
Initializing built-in extension GLX


Sat Nov 29 11:55:26 2014
vncext: VNC extension running!
vncext: Listening for VNC connections on all interface(s), port 5912
vncext: Listening for HTTP connections on all interface(s), port 5812
vncext: created VNC server for screen 0
/etc/X11/xim: Checking whether an input method should be started.
sourcing /etc/sysconfig/language to get the value of INPUT_METHOD
INPUT_METHOD is not set or empty (no user selected input method).
Trying to start a default input method for the locale en_US ...
Checking for a default input method in /etc/X11/xim.d/en/
sourcing /etc/X11/xim.d/en/40-ibus ...
ibus will be managed by GNOME.
/etc/X11/xim.d/en/40-ibus started sucessfully
/etc/X11/xim: line 107: gsettings: No such file or directory
/etc/X11/xinit/xinitrc.common: line 185: xrdb: No such file or directory
gnome-session-is-accelerated: llvmpipe detected.


Sat Nov 29 11:56:41 2014
Connections: accepted: 192.168.1.223::56215
SConnection: Client needs protocol version 3.8
SConnection: Client requests security type VncAuth(2)


Sat Nov 29 11:56:46 2014
VNCSConnST: Server default pixel format depth 24 (32bpp) little-endian rgb888
VNCSConnST: Client pixel format depth 8 (8bpp) color-map
VNCSConnST: Client pixel format depth 24 (32bpp) little-endian rgb888


Sat Nov 29 12:00:20 2014
Connections: closed: 192.168.1.223::56215 (Clean disconnection)
SMsgWriter: framebuffer updates 3
SMsgWriter: raw rects 1, bytes 16396
SMsgWriter: hextile rects 1, bytes 4848
SMsgWriter: ZRLE rects 1, bytes 827
SMsgWriter: raw bytes equivalent 3948580, compression ratio 178.903539